Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 mai 2015 - Anul XX, nr. 120 (5932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Punct de vedere

Senatoarea Steliana Miron militează pentru drepturile poliţiştilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatoarea liberală Steliana Vasilica Miron este de părere că poliţiştii acţionează cu teamă în timpul intervenţiilor, iar din acest motiv crede că ar trebui să aibă o serie de drepturi în plus. În opinia parlamentarului sucevean lupta împotriva infractorilor nu se poate face cu mănuşi, iar dacă acest lucru nu se va înţelege, românii nu vor mai fi în siguranţă nici pe străzi sau în locuri publice, dar nici în propriile case.

„Valul de violenţă relatat în media este doar subiect de presă. Pe fondul creşterii violenţei, a infracţiunilor săvârşite cu violenţă,  în general, scade încrederea  românilor în autorităţile statului. De acest lucru profită firmele de pază şi protecţie, care au devenit astăzi alternativă <obligatorie> pentru protejarea  proprietăţilor, cât şi asigurarea securităţii, inclusiv în instituţiile publice. România nu are nevoie de o astfel de normalitate.  România are nevoie de o poliţie puternică, capabilă să-i protejeze pe români”, a arătat Steliana Miron.

Senatoarea de Suceava spune că agenţii de poliţie prost plătiţi, slab dotaţi, umiliţi de infractori şi hăituiţi prin instanţele de judecată nu reprezintă o soluţie corectă.

„Dacă un poliţist în timpul încătuşării unui infractor  violent îi provoacă acestuia, Doamne fereşte, vreo leziune, îi rupe vreun deget, devine <materie primă> pentru procurori, pentru statul de drept, riscând să-şi încheie cariera. Este cunoscută expresia folosită de şefii poliţiştilor <vedeţi voi, vă orientaţi>. Or aşa nu se poate! Este nevoie de lege, de proceduri care să-l apere şi pe poliţist. Un poliţist vulnerabil nu va acţiona cu fermitate, va  avea permanent reţineri în folosirea forţei, iar beneficiar imediat va fi infractorul violent care va domina nu numai strada, dar şi pe poliţist”, a mai arătat Steliana Miron.

Toate aceste aspecte au făcut obiectul unei interpelări în Parlamentul României, interpelare adresată ministrului Afacerilor Interne şi care s-a încheiat cu o întrebare: „Domnule ministru, consideraţi că infractorii violenţi pot fi opriţi doar cu procese verbale?”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatoarea Steliana Miron militează pentru drepturile poliţiştilor.
 Vizualizări articol: 1923 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Senatoarea Steliana Miron militează pentru drepturile poliţiştilor2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O matracuca... trimis de
(27 mai 2015, 19:18:42
Politistii ar trebui sa-si indeplineasca sarcinile de serviciu ZILNIC,nu doar cand au actiune pe vreo tematica.Vedem zilnic incalcari flagrante a legii la fiecare pas:cersetori,soferi vorbind la telefon sau fara centura,spaga la tot pasul(mai ales la ei,cand vrei sa obtii permisul de conducere,)Halucinant este ca ii mai si avanseaza la exceptional pentru simplul fapt ca si-a facut cat de cat treaba.De ce nu se avanseaza la exceptional profesorii care indruma olimpici,medicii carea salveaza vieti?Matracuca ar trebui sa lupte ca noi toti contribuabilii s-o ducem mai bine,nu doar eternii favorizati,slugile puterii,POLITISTII...
2.   O matracuca... trimis de
(28 mai 2015, 11:00:56
Sunt total de acord cu Spirake. Maine-poimaine senatoarea va milita pentru drepturile judecatorilor, senatorilor si deputatilor. Dom'le, astia, cocotati la varful puterii si plini de bani, au uitat cum traiesc cetatenii acestei tari, multi cu un salariu de sub 1000 de lei. In Romania merge dintotdeauna proverbul "Cu unii muma si cu altii ciuma". N-ai sa vezi politai sarac niciodata, dar profesor si asistent medical ai sa vezi. M-am saturat de politicienii astia mincinosi pana peste cap. La anul voi vota cu Meritocratia.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă țărănească Întâia oară, sintagma "bucătărie românească" o întâlnim la un autor de cărţi de bucate din deceniul şapte al veacului al XIX-lea, Christ Ionnin, din Bucureşti. Nu e, la propriu, o carte, ci mai mult o... Citeşte