Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 mai 2015 - Anul XX, nr. 120 (5932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Golul care n-a mai fost

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Azi e ultimul act în Liga Europa, fiecare finalistă având povestea şi motivaţia ei, iar UEFA a ridicat miza prin acordarea unui loc în Liga Campionilor pentru câştigătoare. Dacă forul european avea ideea asta încă de anul trecut, atunci Sevilla ar fi experiementat deja această cale de acces, întrucât ea este deţinătoarea la zi a trofeului. Ideea mi se pare foarte bună, a creat exact emulaţia care lipsea în anii trecuţi. Dacă despre Sevilla am mai vorbit, situaţia lui Dnipro Dnipropetrovsk merită şi ea atenţia noastră. Naţiunea ucraineană, una greu încercată, îşi pune toate speranţele şi mândria în această echipă de tradiţie, care îşi va serba centenarul în 2018. O victorie azi, la Warşovia, ar însemna egalarea performanţei reuşite de Şahtarul lui Lucescu, singura pe plan european după desprinderea Ucrainei de fosta Uniune Sovietică. E clar că ucrainenilor le va fi mai drag trofeul acesta, care ar fi obţinut cu contribuţia decisivă chiar a unor ucraineni, între care antrenorul Markevici şi liderul incontestabil al unei întregi generaţii, Konoplianka. Mai mult, câştigarea finalei şi accederea în grupele Ligii Campionilor ar reprezenta singura şansă de păstrare a lui Konoplianka la echipă. De menţionat că, pe calea clasică, Dnipro n-are nici măcar şansa preliminariilor LC, întrucât în campionat se află pe locul 3, la două puncte în urma Şahtarului, care are meci lejer în ultima etapă, başca golaveraj net superior.

Am lăsat pentru final un detaliu care ţine de destin: parcursul formidabil al lui Dnipro până în finală n-ar fi fost posibil fără o greşeală aiuritoare de arbitraj... într-un meci în care echipa ucraineană nici nu juca! Era ultima lună a anului 2014, ultima etapă a grupelor şi ultimul minut al prelungirilor în partida FC Qarabag şi Inter. Atunci s-a găsit mingea să se strecoare în plasa italienilor, complice fiind o deviere a unui fundaş interist. Numai că tuşierul a fost păcălit de perspectivă şi a crezut că devierea îi aparţinea unui jucător al gazdelor, aflat în poziţie de ofsaid, dar care de fapt n-avea treabă cu faza! Undeva, tot în est, Dnipro murea şi învia, iar azi are meci cu trofeul pe masă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Golul care n-a mai fost.
 Vizualizări articol: 1175 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Golul care n-a mai fost0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă țărănească Întâia oară, sintagma "bucătărie românească" o întâlnim la un autor de cărţi de bucate din deceniul şapte al veacului al XIX-lea, Christ Ionnin, din Bucureşti. Nu e, la propriu, o carte, ci mai mult o... Citeşte