Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 mai 2015 - Anul XX, nr. 120 (5932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Eşti la fel de român ca ceilalţi, neamţule!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

România este acea ogradă în care iluziile trăiesc o clipă, ca efemeridele. De aceea oamenii cu mintea-n cap nici nu se mai obosesc să şi le facă. Nici bine nu l-am lăudat pe noul preşedinte, că şi-a şi arătat adevărata faţă.

În primul rând, văd că omul are timp de scris cărţi şi de dat autografe. Iar noi nu pentru calitatea sa literară l-am ales.

În al doilea şi cel mai important rând, a reuşit să dezamăgească o grămadă de lume, numind un dubios la şefia DIICOT. Că tot rimează, putem spune că, prin numirea de la DIICOT, Iohannis a arătat că-l doare de noi drept în cot.

Însăşi europarlamentăriţa Monica Macovei critica această alegere, şi o făcea tocmai de la înalta tribună de la Bruxelles. Întrebându-se ce calităţi are Horodniceanu, de vreme ce, fiind procuror la Iaşi, nu a deranjat nici clanul Cordunenilor şi nici clanul, la fel de periculos, al fostului primar Nichita.

Ca să ne lămurească definitiv câtă minte are în cap, Horodniceanu a vrut să se tragă în poză cu Iohannis când s-au întâlnit la taclalele de dinainte învestirii. Ca mulţi inşi cu moaca pocită, şi ăsta pare încântat de felul în care arată.

Inactivitatea sa este clară şi logică. Individul, cât a activat ca şef al DIICOT-ului Iaşi, nu a deranjat clanul Cordunenilor pentru că nu a avut interes s-o facă. Din crimele acestor respingători analfabeţi multe cercuri importante ale României de azi au supt ca la o ţâţă iubitoare. Nici lui Nichita nu i-a stricat somnul, pentru că nici un procuror sau judecător nu sufla în faţa acestuia, deci de ce ar fi făcut-o tocmai Horodniceanu. Atitudinea justiţiei faţă de grobianul Nichita a fost mereu una slugarnică.

Rămâne de înţeles tâlcul acestei stranii alegeri. Horodniceanu nu a fost numit şef la DIICOT pentru calităţile sale, pe care le ţine ascunse. Ci pentru defectele sale. Unul care a tremurat în faţa cordunenilor şi a lui Nichita e de presupus că nu va ieşi din cuvântul preşedintelui.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eşti la fel de român ca ceilalţi, neamţule!.
 Vizualizări articol: 1596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Eşti la fel de român ca ceilalţi, neamţule!4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă țărănească Întâia oară, sintagma "bucătărie românească" o întâlnim la un autor de cărţi de bucate din deceniul şapte al veacului al XIX-lea, Christ Ionnin, din Bucureşti. Nu e, la propriu, o carte, ci mai mult o... Citeşte