Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 nov 2014 - Anul XIX, nr. 264 (5773)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Garanţii de bună plată la încheierea viitoarelor contracte pentru apă şi căldură în municipiul Suceava

Miercuri, 12 Noiembrie 2014 (12:00:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
O soluţie prin care s-ar putea asigura ritmicitatea plăţii facturilor la energie termică şi apă-canal, precum şi sancţionarea promptă a rău-platnicilor ar putea fi obligarea beneficiarilor la depunerea unei garanţii de plată. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, în conferinţă de presă, că între Bioenergy/Termica şi ACET, ca furnizori de utilităţi, pe de o parte şi beneficiari, de cealaltă parte ar trebui să existe contracte individuale, cu obligaţii stricte în caz de neplată. Având în vedere că debranşările individuale sunt extrem de greu de realizat, Lungu a spus că în contracte trebuie să existe clauze care să uşureze executarea silită pentru recuperarea sumelor datorate sau beneficiarii să depună o garanţie egală cu plata facturilor pe două luni. Această ultimă modalitate este practicată pe scară largă în alte state. La încheierea contractului, beneficiarul depune „garanţia” într-un cont special, la care furnizorul de utilităţi are acces în cazul în care factura nu este plătită la termen. Dacă factura nu este plătită în două luni, furnizorul de apă sau energie termică îşi recuperează banii din acest cont şi are dreptul să rezilieze contractul. Pentru prelungire, în contul special trebuie depuşi din nou banii - garanţie.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Garanţii de bună plată la încheierea viitoarelor contracte pentru apă şi căldură în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 2025 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Garanţii de bună plată la încheierea viitoarelor contracte pentru apă şi căldură în municipiul Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Detalii trimis de
(12 nov 2014, 15:06:01
Daca se poate ... in ce tari este "practicata" metoda asta? Cum se calculeaza suma blocata in acel cont? Care vor fi obligatiile producatorului si distribuitorului? Ce se intampla daca apa calda si caldura nu sunt livrate la parametrii? Cine plateste apa care curge la robinet pana binevoieste apa calda sa ajunga din punctul termic? Ce se intampla daca o parte din locatari incheie contractul iar o parte nu vrea? O sa-i ocoleasca conductele? As mai avea intrebari, dar nu vreau sa plictisesc prea tare. Acum sa-i aud pe "comunisti" cum plang soarta saracilor care nu-si pot achita restantele, cu atat mai putin sa plateasca in avans. D-na Humoreanu sunt sigur ca o sa-i mai ceara detalii "primarelui dupa cum se stie".

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei