Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 300 (5507)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanţul misiunilor jandarmilor suceveni pentru intervalul 23-29 decembrie 2013

Duminică, 29 Decembrie 2013 (13:48:43)
În perioada 23-29 decembrie, 170 de jandarmi au desfăşurat zilnic misiuni de asigurare şi de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, atât independent, cât şi în cooperare cu lucrători ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. În aceeaşi perioadă au fost asigurate măsurile de ordine publică în timpul manifestărilor prilejuite de programul „Crăciun în Bucovina 2013” organizat de Consiliul Judeţean Suceava. De asemenea, lucrătorii celor 8 posturi de jandarmi montane au intensificat acţiunile pe traseele turistice şi în zonele unde este posibil să se producă evenimente, fiind pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale. În perioada Crăciunului, jandarmii montani din Vatra Dornei au acordat sprijin, împreună cu lucrătorii Salvamont, unui număr de 9 persoane (3 bărbaţi, 2 femei şi 4 copii) care au suferit diverse accidentări pe pârtia de schi „Parc” din localitate. Dintre acestea, o persoană este din judeţul Suceava, iar 8 sunt turişti din alte judeţe (Ilfov, Galaţi, Bistriţa-Năsăud, Neamţ, Constanţa) sau din alte ţări (Germania, Ucraina). Persoanele au fost transportate la baza pârtiei, unde au primit ajutor medical din partea echipajelor SMURD sau de Ambulanţă, în majoritatea cazurilor fiind necesară transportarea acestora la spitalul din localitate.În ziua de 23 decembrie, la ora 23.50, un echipaj de jandarmi montani din Gura Humorului a depistat doi localnici (A. Florin, de 49 de ani şi A. Mirel, de 20 de ani), care au pătruns într-o cabană aflată în construcţie pentru a sustrage diferite bunuri. Folosindu-se de un levier, cele două persoane au scos dintr-o cameră 16 mp de parchet, cu intenţia de a-l valorifica ulterior. În cauză au fost întocmite actele premergătoare pentru distrugere şi tentativă de furt calificat.Jandarmii din cadrul Detaşamentului de Intervenţie Suceava au depistat, în zona Bazarului din Suceava, mai multe persoane care comercializau sau deţineau obiecte artizanale pe bază de amestecuri pirotehnice, fără respectarea condiţiilor legale.Materialele pirotehnice au fost confiscate şi predate către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava. De asemenea, în cauză au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea unor fapte susceptibile de a fi infracţiunea de deţinere sau comercializare de obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice din clasele II-IV.„Jandarmii vor acţiona şi în perioada următoare pentru buna desfăşurare a manifestărilor prilejuite de sărbătorile de iarnă, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot tulbura ordinea publică”, se precizează în comunicatul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bilanţul misiunilor jandarmilor suceveni pentru intervalul 23-29 decembrie 2013.
 Vizualizări articol: 1714 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Bilanţul misiunilor jandarmilor suceveni pentru intervalul 23-29 decembrie 20135.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei