Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 219 (5426)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Amendă de 20.000 de lei pentru administratorul unei firme de panificaţie

Vineri, 20 Septembrie 2013 (12:00:43)

Administratorul unei firme de panificaţie cu punct de lucru în comuna Ipoteşti a fost amendat cu 20.000 de lei şi s-a ales cu o maşină confiscată după ce poliţiştii au descoperit o evaziune fiscală la firma respectivă de circa 27.000 lei, plus persoane care lucrau la negru.

Miercuri dimineaţă, la ora 05.30, poliţiştii Secției 2 Poliție Rurală Ipotești, în cadrul activității pe linia combaterii infracţionalităţii în domeniul panificaţiei și în baza unor informații obținute cu privire la o societate comercială din Ipoteşti,  ce are ca obiect de activitate producerea și comercializarea de produse de patiserie și panificație, au oprit în trafic o autoutilitară al cărei șofer, Aurel C., din localitate, nu a putut prezenta nici un document de proveniență pentru produsele de patiserie și panificație transportate.

După inventarierea și indisponibilizarea produselor de panificație și patiserie identificate fără documente atât în autoutilitară cât și în incinta punctului de lucru(cca. 200 pâini și cca. 700 ștrudele, cornuri, plăcinte, bulci etc.), s-a procedat la indisponibilizarea la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean  Suceava a autoutilitarei.        

Totodată, la punctul de lucru al societăţii au fost identificate 3 persoane care munceau fără forme legale.

Joi, polițiștii Serviciului de Investigarea Fraudelorau stabilit faptul că administratorul firmei, Alexandru A., de 50 ani, din municipiul Suceava, nu deţinea documente de provenienţă pentru întreaga cantitate de materii prime şi produs finit din magazia punctului de lucru al firmei din comuna Ipoteşti, respectiv al Laboratorului de patiserie şi panificaţie, fiind sancţionat cu amendă în valoare de 20.000 lei şi confiscarea contravalorii produselor fără documente de provenienţă în valoare de 680 lei.

Verificările au fost extinse şi la celelalte puncte de lucru ale firmei din municipiul Suceava şi comuna Ipoteşti, ocazie cu care au fost identificate evidenţe contabile duble privind activitatea comercială din aceste locaţii, precum şi facturi fiscale neînregistrate.

Prejudiciul estimat cauzat bugetului de stat, prin neînregistrarea tuturor activităţilor comerciale desfăşurate, este de aproximativ 27.000 lei.

„Urmare a constatărilor efectuate, a fost înregistrat dosar penal privind pe administratorul societăţii, faţă de care se vor  efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, urmând a fi soluţionat procedural”, se precizează în comunicatul poliţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amendă de 20.000 de lei pentru administratorul unei firme de panificaţie.
 Vizualizări articol: 1999 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 3 voturi
Amendă de 20.000 de lei pentru administratorul unei firme de panificaţie4.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei