Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 nov 2012 - Anul XVII, nr. 257 (5162)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAE: O firmă din România a anunţat că doi angajaţi sunt reţinuţi de persoane fizice în India

Vineri, 2 Noiembrie 2012 (16:04:37)

 

MAE a constituit o celulă de criză în cazul celor doi cetăţeni români despre care s-a spus că ar fi răpiţi în India, după ce ambasada a fost contactată de o firmă din România care a anunţat că doi angajaţi ai săi au fost reţinuţi de persoane fizice din cauza unor neînţelegeri de ordin comercial.

Secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc, a relatat, într-un briefing, că joi, 1 noiembrie, Ambasada României la New Delhi a fost sesizată de o firmă din România că doi angajaţi ai săi, cetăţeni români, au fost reţinuţi de autorităţile de control pe un aeroport din Sudul Indiei.

Cazanciu c aprecizat că ambasada a verificat aceste confirmaţii, care nu s-au confirmat, iar în cursul aceleiaşi zile, reprezentanţii firmei au contactat din nou misiunea diplomatică, spunând că cei doi angajaţi au fost reţinuţi de "persoane fizice", care urmare a unor "neînţelegeri de ordin comercial".

Ambasada a informat Centrala MAE, iar ministrul Afacerilor Externe a dispus constituirea unei celule de criză la departamentul consular.

"Au fost transmise instrucţiuni Ambasadei României la New Delhi pentru a contacta de îndată Ministerul de Externe indian şi Ministerul de Interne indian şi au fost trimise instrucţiuni şi consulului onorific din sudul Indiei pentru a încerca clarificarea situaţiei celor doi cetăţeni români. De asemenea, consulul român aflat în cadrul Ambasadei a primit instrucţiuni imediate pentru a se deplasa în statul Kerala unde s-ar presupune că cei doi cetăţeni români ar fi dispăruţi, reţinuţi sau orice altă formă de privare de libertate", a spus Cazanciuc.

El a precizat că în cursul zilei de vineri a fost invitată la MAE şi o delegaţie a Ambasada Indiei pentru clarificări şi sprijin.

"În acest moment, ambasadorul României la New Delhi se află în audienţă la ministrul de Interne indian. În cursul acestei zile a avut loc şi un dialog între Ministerul de Externe şi ministrul de Interne român în urma căruia s-a convenit un set de măsuri de sprijin pentru clarificarea situaţiei prin cooperarea celor două poliţii naţionale din România şi din India", a afirmat oficialul MAE.

De asemenea, el a făcut un apel la presă să transmită "numai informaţii oficiale primite de la MAE pentru a evita orice neînţelegeri pe acest subiect şi pentru a găsi împreună cu autorităţile indiene cele mai adecvate forme de sprijin".

"Nu putem intra în niciun fel de detalii, tocmai pentru a putea găsi formele de sprijin cele mai adecvate la acest moment", a spus Cazanciuc, întrebat dacă există o cerere de recompensă în vederea eliberării celor doi cetăţeni români.

El a mai precizat că a fost activată în MAE celula de criză "de îndată ce a fost primită informaţia de la Ambasada României de la New Delhi privind o posibilă răpire, sechestrare a cetăţenilor români".

La scurt timp după conferinţa de presă susţinută de Cazanciuc la sediul MAE a sosit o delegaţie a Ambasadei Indiei la Bucureşti. Aceasta a stat în sediul MAE aproximativ un sfert de oră.

Potrivit Realitatea TV, doi cetăţeni români din Suceava ar fi fost răpiţi într-o regiune din sudul Indiei.

Conform unor apropiaţi ai familiilor celor doi, citaţi de postul de televiziune, s-ar cere o răscumpărare pentru cei doi români, care ar fi urmat să revină curând în ţară întrucât contractul de muncă se terminase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAE: O firmă din România a anunţat că doi angajaţi sunt reţinuţi de persoane fizice în India.
 Vizualizări articol: 1304 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAE: O firmă din România a anunţat că doi angajaţi sunt reţinuţi de persoane fizice în India0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei