Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 ian 2012 - Anul XVII, nr. 19 (4924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opoziţia suceveană intră deja în campanie electorală pentru alegerile locale

Miercuri, 25 Ianuarie 2012 (15:34:49)

Decizia Curţii Constituţionale cu privire la neconstituţionalitatea comasării alegerilor locale cu cele parlamentare a fost apreciată de liderii opoziţiei din judeţul Suceava, aceştia considerând că hotărârea reprezintă un act de normalitate.

Preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat că de data aceasta Curtea Constituţională a decis „cum era de aşteptat”, iar după această hotărâre Guvernul condus de Emil Boc ar trebui să-şi dea demisia. „Era de aşteptat o asemenea decizie pentru că, în mod legal, Curtea Constituţională este cea de-a treia cameră legislativă din România. Iar acest vot înseamnă de fapt votarea moţiunii de cenzură pe care noi am depus-o în Parlament şi la care reprezentanţii PD-L au stat în bănci. Guvernul trebuie să-şi dea demisia pentru că moţiunea a fost votată de Curtea Constituţională”, a precizat Cătălin Nechifor.

La rândul său, preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a declarat că decizia de miercuri a Curţii Constituţionale este „un act absolut normal”. „Ştiam cu toţii că atâta vreme cât un mandat al unui primar este de patru ani, a doua zi după ce ar fi expirat această perioadă, respectivul primar era în afara legii. Decizia Curţii Constituţionale este una dreaptă şi corectă, care respectă Constituţia şi legislaţia în vigoare”, a spus Băişanu. El a adăugat că o altă decizie care ar trebui să fie luată în perioada următoare, „pentru respectarea democraţiei”, ar fi excluderea din Legea electorală a prevederilor potrivit cărora primarul va fi ales în urma unui singur tur de scrutin, cu excepţia cazului în care ar obţine mai mult de 50% dintre voturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opoziţia suceveană intră deja în campanie electorală pentru alegerile locale.
 Vizualizări articol: 709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Opoziţia suceveană intră deja în campanie electorală pentru alegerile locale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei