Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 oct 2011 - Anul XVI, nr. 252 (4850)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Câteva zeci de suceveni au participat la aniversarea Zilei Armatei Române

Marţi, 25 Octombrie 2011 (16:09:32)

Câteva zeci de suceveni au participat azi, alături de autorităţi, la aniversarea Zilei Armatei Române. Ceremonialul militar şi religios care au marcat această zi a avut loc în Piaţa Tricolorului din apropierea Palatului Administrativ. La eveniment au fost prezenţi prefectul judeţului, Sorin Popescu, primarul şi cei doi viceprimari ai Sucevei, Ion Lungu, respectiv Viorel Seredenciuc şi Lucian Harşovschi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vasile Ilie, şefi de instituţii şi militari. La ceremonie au fost prezenţi şi mai mulţi veterani de război, printre aceştia numărându-se şi Gheorghe Andruşcă, socrul preşedintelui României, Traian Băsescu.

Manifestarea a început cu intonarea Imnului de stat al României, după care un sobor de preoţi a oficiat serviciul religios pentru cinstirea memoriei eroilor români căzuţi pe câmpurile de luptă. Comandantul Garnizoanei Suceava, colonelul Mugurel Anton, a arătat că „aceasta este ziua în care ostaşii Armatei Române au pus capăt ocupaţiei străine, eliberând ultimele plaiuri de pământ românesc. Mărturie vie a acelor vremuri sunt astăzi bravii veterani de război şi urmaşii tuturor eroilor căzuţi pe câmpurile de bătălie”.

După discursul comandantului Garnizoanei Suceava, reprezentanţii instituţiilor, ai unităţilor şi structurilor militare, partidelor politice, şcolilor şi ai veteranilor de război au depus coroane de flori la monumentul „Bucovina Înaripată” din piaţa „Tricolorului”.

Aniversarea Zilei Armatei Române s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare prin faţa asistenţei. Drapelul de Luptă a fost purtat de Garda de Onoare a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Prin faţa celor prezenţi la eveniment au mai defilat câte un pluton de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Şcoala de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni şi Colegiul Militar Liceal „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câteva zeci de suceveni au participat la aniversarea Zilei Armatei Române.
 Vizualizări articol: 945 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Câteva zeci de suceveni au participat la aniversarea Zilei Armatei Române5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei