Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 iun 2010 - Anul XV, nr. 148 (4439)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sărbătoare

Ceremonial religios şi militar, în cinstea „Zilei Drapelului Naţional”

Duminică, 27 Iunie 2010 (14:25:32)

„Ziua Drapelului Naţional” a fost marcată la finele săptămânii trecute şi la Suceava, sărbătoarea fiind organizată în două etape, mai întâi vineri seară şi apoi sâmbătă dimineaţă. 
În seara de vineri a fost organizată ceremonia de coborâre a drapelului României arborat în Piaţa Tricolorului de lângă Prefectură şi de depunere a acestuia în Biserica „Sfânta Înviere” din Suceava, unde s-a organizat slujba de sfinţire. A urmat, sâmbătă, la ora 9.00, punctul central al sărbătorii, ceremonia publică de înălţare de drapelului României, în aceeaşi Piaţă a Tricolorului. 
În faţa a numeroşi participanţi (reprezentanţi ai Prefecturii, ai Primăriei, ai partidelor politice, ai diferitelor instituţii, membri ai asociaţiilor de cadre militare în activitate, în rezervă sau în retragere, veterani de război, elevi şi studenţi etc.) s-a desfăşurat un grandios ceremonial militar, asigurat de Centrul Militar Judeţean Suceava, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava şi Jandarmeria Suceava. 
Garda drapelului cu drapelul de luptă, garda de onoare, garda purtătoare a drapelului arborat, fanfara primăriei, garda la locul de arborare a drapelului României, şi şiruri de onoare au format Detaşamentul de onoare care a asigurat ceremonialul militar. 
Ca element inedit, în locul în care s-a desfăşurat ceremonialul au fost expuse şase drapele din timpul celor două războaie mondiale. 
Sărbătorirea “Zilei Drapelului Naţional” în fiecare an în ziua de 26 iunie a fost decisă prin Legea nr. 96/1998 deoarece, în 1848, în aceasta zi a fost emis Decretul nr. 1 al Guvernului Provizoriu al Ţării Româneşti, prin care tricolorul roşu-galben-albastru devenea Drapel Naţional.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ceremonial religios şi militar, în cinstea „Zilei Drapelului Naţional”.
 Vizualizări articol: 719 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ceremonial religios şi militar, în cinstea „Zilei Drapelului Naţional”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei