Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 nov 2007 - Anul XII, nr. 276 (3648)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Echipa naţională

România - Albania, un meci pentru onoare şi primul loc

Componenţii echipei naţionale au efectuat, luni, la Mogoşoaia, în vederea partidei cu Albania, din ultima etapă a grupei G a preliminariilor Campionatului European din 2008, un antrenament tehnico-tactic la care au participat toţi cei 22 de jucători convocaţi, informează site-ul oficial al FRF. Pe de altă parte, marţi, în jurul orei 12.00 va începe ultimul antrenament de dinaintea meciului cu Albania, programat, miercuri, pe stadionul Naţional din Complexul Sportiv "Lia Manoliu", ultimele 15 minute fiind deschise reprezentanţilor presei. Antrenamentul va fi urmat de o conferinţă a selecţionerului Victor Piţurcă şi de interviuri cu doi sau trei jucători.

 

France Football vede semne bune pentru naţionala României

 

Publicaţia France Football notează că naţionala României s-a obişnuit să termine pe primul loc în grupă calificările la Campionatul European, la ediţiile din 1984, 1996 şi 2000, iar acum, înaintea Euro-2008, sunt semne bune pentru români, calificaţi la competiţia europeană. "La Euro-2000, România a reuşit să iasă dintr-o grupă care a inclus Portugalia, Germania şi Anglia, datorită unei victorii, cu scorul de 3-2, în meciul cu Anglia. Era ultimul turneu major pentru români, care revăd lumina, înfometaţi, după aceşti ani în care nu s-au calificat. România s-a obişnuit, totuşi, să termine pe primul loc în grupă preliminariile Euro-1984, 1996 şi 2000. Înaintea ediţiei din 2008, sunt semne bune pentru români. Drept dovadă, victoriile de prestigiu împotriva Spaniei sau Turciei în meciuri amicale. A 12-a naţiune FIFA, România speră să domnească în sfârşit în Europa. Castelul din Carpaţi este deja clădit", scrie France Football. Publicaţia menţionează că jucătorul-vedetă al echipei României este căpitanul Cristian Chivu. "Căpitanul naţionalei României şi-a arătat deja eleganţa pe terenurile Europei de cel puţin 50 de ori. Fundaş fără îndoială talentat, Chivu s-a afirmat la Ajax Amsterdam, înainte de a deveni titular indiscutabil în echipa României. La 27 de ani, jucătorul din Reşiţa se impune ca lider natural al unei echipe în care joacă din 1999. Coechipierul lui Lobonţ, Contra, Raţ, Mutu şi Niculae, Chivu arată ambiţia alor săi şi încrederea de sine. Chivu va fi garantul unei campanii reuşite în vara anului viitor. Te naşti ca artizan al succesului sau nu eşti deloc", adaugă sursa citată. France Football prezintă şi un portret al selecţionerului Victor Piţurcă, notând că pentru aceasta Euro-2008 va avea o savoare deosebită, deoarece a calificat naţionala României şi la Campionatul European din 2000, însă nu a participat la competiţie, fiind demis. "După ce a preluat din nou naţionala, Piţurcă a adus la echipă tineri talentaţi precum Marica, Rădoi sau Goian. 30 de victorii în 46 de meciuri, o serie de 10 meciuri fără înfrângere în ultima campanie de calificare şi un blazon naţional recăpătat. «Nu uitaţi că reprezentăm România», exclamă selecţionerul român. Profesionalismul este primul pas către reuşită", scrie publicaţia franceză.

 

Albanezii au sosit aseară la Bucureşti

 

Delegaţia echipei naţionale a Albaniei a sosit ieri, la ora 18.20, pe Aeroportul Henri Coandă în vederea partidei cu prima reprezentativă a României, programată, miercuri, la ora 18.00, pe stadionul "Naţional - Lia Manoliu" în cadrul grupei G a preliminariilor Euro 2008. Conform site-ului oficial al Federaţiei Române de Fotbal, echipa antrenată de Otto Barici, care va fi cazată la hotelul Crowne Plaza, a efectuat prima şedinţă de pregătire la Bucureşti, de la ora 20.30, pe stadionul Dinamo. Antrenamentul oficial al Albaniei este programat pentru marţi, de la ora 18.00, pe stadionul "Naţional-Lia Manoliu". Ambele antrenamente ale selecţionatei Albaniei sunt deschise presei.

 

Huliganii români pot merge nestingheriţi la Euro 2008

 

Suporterii români din baza de date a Jandarmeriei care au interdicţie de a intra pe stadioanele din ţară pot asista nestingheriţi la partidele din cadrul Euro 2008, competiţie găzduită anul viitor de Austria şi Elveţia (7-29 iunie 2008), la care va participa şi naţionala de fotbal a României. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, căpitan Marius Teodorescu, a declarat că suporterilor români care au interdicţie de a intra pe stadioanele din ţară în urma săvârşirii unor infracţiuni la partidele din competiţiile interne nu li se poate interzice să asiste la meciurile din cadrul Euro 2008. Potrivit acestuia, Jandarmeria Română poate trimite autorităţilor similare din ţările ce vor Campionatul European din 2008 lista persoanelor care au primit interdicţia de a intra pe stadioanele din România, pentru ca acestea să fie monitorizate cu atenţie. În timpul partidei Bulgaria-România, desfăşurată la Sofia, au avut loc conflicte în care au fost implicaţi mai mulţi suporteri români. Incidentele au izbucnit spre finalul primei reprize a meciului, când în sectorul ocupat de cei aproximativ 300 de suporteri români a izbucnit un conflict între fanii dinamovişti şi cei ai echipei Farul Constanţa, care au făcut deplasarea la Sofia. Jandarmii au intervenit pentru a separa cele două grupuri de suporteri. De asemenea, cu puţin timp înainte de a se fluiera pauza meciului, fanii români au aprins mai multe fumigene, unele dintre ele fiind aruncate spre peluza I a arenei, unde se aflau bulgarii, iar o altă fumigenă fiind aruncată pe teren.

 

Meciul de mâine, ultimul înainte de demolarea stadionului

Trupa de muzică Voltaj va concerta înaintea ultimului meci din preliminarii Campionatului European de Fotbal al României contra Albaniei, miercuri, într-un spectacol la care va participa şi proaspătul campion mondial la box profesionist Lucian Bute, informează FRF.

Voltaj va concerta stadionul Naţional din Complexul Sportiv Lia Manoliu de la ora 16.30, cu o oră şi jumătate înaintea începerii meciului România - Albania. Campionul mondial la box profesionist Lucian Bute îşi va face apariţia pe scenă la ultima melodie a trupei Voltaj, după care se va duce în vestiarul echipei României pentru a se întâlni cu "tricolorii". Meciul România - Albania este ultimul care va fi organizat pe stadionul Naţional-Lia Manoliu, acesta urmând să fie dărâmat după acest eveniment. Firma care se ocupă de demolarea stadionului va începe procesul simbolic, la sfârşitul partidei, când va demonta o gradenă de beton. Spectatorii prezenţi la meciul de miercuri vor putea participa şi la două concursuri cu premii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România - Albania, un meci pentru onoare şi primul loc.
 Vizualizări articol: 496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România - Albania, un meci pentru onoare şi primul loc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei