Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 nov 2007 - Anul XII, nr. 265 (3639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FOTBAL PE PÂINE

Nu defensivi, ci inofensivi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Se poate scrie despre chestia aia de aseară? Aşa m-a întrebat o distinsă doamnă care sigur folosise privirea periferică pentru meciul Stelei, în peregrinările sale prin sufragerie. Evident, de multe ori e de ajuns să afli rezultatul pentru a trage concluzia: sunt praf! Să fim înţeleşi, chiar dacă subiectul nu apare, el este mereu la persoana a treia, plural. Răspunsul meu a fost că se poate scrie, sigur că se poate, ba chiar iese cu atât mai bine cu cât jocul a fost mai prost... Ne iese bine când dăm cu parul, acum câţiva ani un vechi gazetar se minuna de fantezia mai tinerilor colegi când e vorba să desfiinţeze pe cineva. Acum, la o zi distanţă, deja prea multă lume i-a pus la zid pe stelişti, încât simt că ar fi prea mult să merg pe aceeaşi potecă. Nici măcar să-i ironizez nu prea mai pot, fiindcă au făcut-o alţi doi ziarişti exact pe aceeaşi temă: figura demnă de înot sincron a lui Neşu şi Rada la golul secund. Ca variaţie pe aceeaşi temă, pot doar să adaug că fundaşii stelişti ar lua punctaj maxim la un eventual concurs “Plonjez pentru tine”, proba pe perechi. Altul care mi-a luat-o înainte a fost Ion Crăciunescu, cel care a spus că fazele dubioase se judecă în favoarea echipei în atac, referindu-se evident la ofsaidul semnalizat la golul lui Vali Badea. Numai că faza respectivă nu a fost deloc dubioasă pentru arbitrul asistent. Televiziunea face stop cadru pe momentul pasei (în cazul nostru, al şutului) şi apoi evaluează la centimetru poziţia atacantului. Dar tuşierul trebuie să-şi mute privirea de la expeditor la adrisant, iar fracţiunea aceea de secundă este suficientă pentru ca dinamica fazei să i-l înfăţişeze pe atacant în spatele liniei imaginare a ultimului apărător. Adio dubiu, steagul sus! Însă cu alt aspect aş vrea să închei... în poveştile frumoase de pe vremuri, deci şi în fotbal, gloabele se transformă în armăsari după un făraş de jăratic. Asta ar fi însemnat validarea golului pentru inofensivii jucători stelişti, un făraş de jăratic. N-a fost să fie, aşa că au rămas doar cu făraşul pe care se află mulţi dintre ei!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nu defensivi, ci inofensivi.
 Vizualizări articol: 503 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nu defensivi, ci inofensivi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei