Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 nov 2007 - Anul XII, nr. 265 (3639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Steaua

Marionetele

Echipa Steaua Bucureşti a ratat orice şansă de a accede în optimile Ligii Campionilor, după ce a fost învinsă, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), de FC Sevilla, în etapa a IV-a a grupei H, însă păstrează şanse teoretice de calificare în 16-imile Cupei UEFA. FC Sevilla a deschis scorul în minutul 25, prin Renato. La un corner de pe stânga, Poulsen, venit din linia a doua, a trimis mingea spre poartă cu capul, Zapata a respins de pe linie, însă numai până la Renato, care, scăpat din marcaj, a înscris în poarta goală. În minutul 63, Valentin Badea a marcat pentru Steaua, însă golul său a fost anulat deoarece atacantul stelist se afla în ofsaid. Oaspeţii şi-au dublat avantajul în minutul 65, prin acelaşi Renato. După un "un-doi" între Daniel Alves şi Renato, brazilianul a pătruns în careul a pasat cu călcâiul la Jesus Navas, care a centrat la 7 metri, de unde autorul primului gol a marcat cu capul, din plonjon, în stânga lui Zapata. După al doilea gol marcat de Renato, FC Sevilla a fost aplaudată la scenă deschisă pe stadionul Steaua. De asemenea, atacantul Frederic Kanoute a fost aplaudat în momentul înlocuirii sale cu Luis Fabiano, internaţionalul din Mali răspunzând cu aceeaşi monedă publicului de pe arena din Bulevardul Ghencea. Jucătorul stelist Romeo Surdu a fost huiduit în momentul intrării sale pe teren, în locul lui Victoraş Iacob. Înainte de încheierea meciului, galeria Stelei a scandat "Nu vă pasă de noi!", sloganul fiind preluat de o parte a spectatorilor. Unii spectatori au început să părăsească arena cu 10 minute înainte de finalul meciului. La meci au asistat aproximativ 10.000 de spectatori, între care 50 de suporteri ai formaţiei FC Sevilla.

 

„Românii erau terminaţi mental”

 

Site-ul oficial al FC Sevilla a scris, după victoria din meciul cu Steaua, scor 2-0 la Bucureşti, în etapa a patra a grupei H a Ligii Campionilor, că formaţia "roş-albastră" a fost o marionetă în faţa echipei andaluze.

"Sevilla fascinează în Ghencea şi e în optimi", a titrat site-ul oficial al grupării Sevilla. "Echipa lui Jimenez a făcut ce a vrut cu Steaua, care n-a pus probleme niciun moment. Publicul român a primit cu aplauze golul doi. Sevilla a dominat adversarul de parcă acesta ar fi fost o marionetă şi a încheiat meciul ovaţionată de spectatorii români. Senzaţii plăcute experimentate de Sevilla la Bucureşti, într-o noapte europeană de neuitat. Dacă excludem vremea rece şi tribunele semipopulate de fani roş-albaştri, am putea spune că Sevilla a fost ca acasă. A luat mingea la început şi a continuat s-o paseze şi s-o paseze. Sevilla a făcut ce a vrut, românii au fost simpli spectatori, un adversar care a părut că nici nu vrea să lupte. Sevilla a redus rezistenţa gazdelor la zero, iar Renato a înscris fără compasiune. Românii erau terminaţi mental la 0-1. Întrebarea era dacă Steaua va încerca mai mult în repriza a doua sau va arăta lenea din prima parte. Steaua a încercat ceva, dar fără convingere, scuturaţi de puţinii fani care au populat arena", a scris sursa citată.

 

Lăcătuş vrea să-şi „resusciteze morţii”

 

Antrenorul Marius Lăcătuş a declarat că Steaua are şanse minime să ocupe locul trei în grupa H a Ligii Campionilor, care asigură prezenţa în 16-imile Cupei UEFA, după eşecul de pe teren propriu cu FC Sevilla. "Trebuie să fim realişti. Avem şanse minime de a ajunge în Cupa UEFA, dar atât timp cât există încercăm să profităm de ele. Chiar dacă la prima vedere diferenţa este destul de mare (n.r. - între Steaua şi echipele din Liga Campionilor), nu înseamnă că trebuie să înclinăm steagul în faţa oricărui adversar sau că Steaua nu are valoare. A demonstrat în anii trecuţi că atunci când e în formă bună poate pune probleme oricărei echipe", a spus Lăcătuş, care la meciul cu FC Sevilla a debutat ca antrenor în Liga Campionilor. Tehnicianul stelist a subliniat că va discuta cu conducerea clubului pentru a găsi "soluţii viabile de resuscitare a jucătorilor" şi pentru a realiza un proiect pentru viitor. El a menţionat că jucătorii trebuie să schimbe ceva în modul de a gândi şi în preocuparea pentru fotbal. "Sunt optimist, îmi doresc ca jucătorii să reacţioneze repede, pentru că nu putem merge pe acest drum. Dacă nu vom schimba ceva în modul de a gândi, de a ne prezenta, în preocuparea pentru fotbal, va fi foarte greu. Sunt sigur că aceste rezultate îi dor şi vor şti să reacţioneze, ca să vină şi rezultatele bune. Astăzi jucătorii au vrut, însă au reuşit destul de puţine din punct de vedere tehnico-tactic. Rezultatul se datorează în mare parte valorii adversarului. Dacă la acest nivel mai faci şi greşeli, ajungi în situaţii delicate. În prima repriză nu am reuşit să construim din cauza presingului adversarilor. Am dat pase în lateral şi înapoi, n-am reuşit să verticalizăm şi să iuţim jocul. În repriza a doua am început destul de bine, dar din păcate a venit golul doi, iar apoi n-am mai reuşit mare lucru", a punctat Lăcătuş.

 

Lăcătuş crede că reacţia spectatorilor este corectă

 

Marius Lăcătuş consideră că publicul nu a fost nemulţumit doar din cauza jocului şi rezultatului din partida cu FC Sevilla şi a menţionat că nu este plăcut să vezi că proprii suporteri aplaudă adversarul. "Reacţia publicului nu a fost special pentru acest meci, ci vine după o serie de rezultate nu foarte convingătoare. Îmi amintesc şi alte meciuri cu stadionul arhiplin, cu echipe valoroase precum Real sau Lyon, când jucătorii au fost aplaudaţi. Nu-ţi cade bine când spectatorii aplaudă adversarii, chiar dacă a fost un gest de fair play faţă de acea fază spectaculoasă. Trebuie să învăţăm din aceste lucruri şi să le oferim şi noi pe viitor momente la fel de plăcute suporterilor", a spus Lăcătuş.

 

Spaniolii spun că au câştigat pe merit

 

Antrenorul echipei FC Sevilla, Manolo Jimenez, a declarat că rezultatul din meciul cu Steaua este conform cu diferenţa din teren şi a subliniat că formaţia sa va lupta pentru a se califica în optimi de pe primul loc. "A fost un meci de care am ţinut cont, ne-am luat toate măsurile de precauţie posibile şi din fericire am reuşit să le punem în aplicare. Sevilla a câştigat pentru că a fost mai bună. E meritul echipei, dar nici Steaua nu a fost mai prejos. Având în vedere jocul din prima repriză, scorul de la pauză nu a reflectat ocaziile noastre. În partea a doua, Steaua a început mai bine a făcut presing, dar uşor, uşor am revenit, am marcat şi golul doi, iar rezultatul reflectă diferenţa din teren. Acum cu Arsenal ne jucăm şansa de a termina pe primul loc", a spus Jimenez.

 

Slavia Praga, cu un pas în Cupa UEFA

 

Echipa engleză Arsenal Londra s-a calificat în optimile Ligii Campionilor, după ce a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul cu cehii de la Slavia Praga, în etapa a IV-a a grupei H a Ligii Campionilor.

Clasamentul grupei H este următorul: 1.Arsenal - 10 puncte; 2. FC Sevilla - 9 puncte; 3. Slavia Praga - 4 puncte; 4. Steaua - 0 puncte.

Etapa a V-a programează, la 27 noiembrie, meciurile: FC Sevilla - Arsenal Londra şi Steaua - Slavia Praga.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marionetele.
 Vizualizări articol: 529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marionetele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei