Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 iul 2010 - Anul XV, nr. 173 (4464)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Liga I

Rapidul a pornit în trombă

Echipa Rapid Bucureşti a debutat cu o victorie în ediţia de campionat 2010/2011, învingând, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), formaţia FC Vaslui, într-un meci din prima etapă a Ligii I. Herea a deschis scorul în minutul 27, cu capul, de la un metru, după o lovitură liberă executată de Spadacio, de pe partea dreaptă. În minutul 79, Cesinha a înscris tot cu o lovitură de cap, din interiorul careului mare, după o centrare venită, de asemenea, de pe partea dreaptă, de la Spadacio. Din minutul 76, oaspeţii au jucat în inferioritate numerică, după eliminarea fundaşului Milanov, care a primit al doilea cartonaş galben pentru henţ. La meci au asistat aproximativ 10.000 spectatori, printre care selecţionerul Răzvan Lucescu şi fostul internaţional Ilie Balaci, acesta urmărind jocul de lângă directorul tehnic al echipei gazdă, Nicolae Manea.

Antrenorul Marius Şumudică, aflat la debut pe banca tehnică a Rapidului într-un meci oficial, a fost aplaudat de spectatori.

De asemenea, atacantul formaţiei FC Vaslui, Daniel Pancu, rezervă la acest meci, a fost aclamat de spectatori la intrarea în stadion, după care fostul jucător al Rapidului a scandat, alături de galeria gazdelor, împotriva echipei Steaua. Fanii rapidişti au afişat şi un banner cu inscripţia: "Sub orice culori şi sub orice stemă / Pancu va purta în suflet o singură emblemă".

 

Copos laudă pe toţi, inclusiv pe el

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat, vineri, că Marius Şumudică a demonstrat că este un mare antrenor, oficialul declarându-se extrem de mulţumit de prestaţia giuleştenilor în prima etapă a campionatului.

"Sunt extrem de mulţumit şi de mândru de ceea ce am văzut la Rapid în această seară. Am luat o decizie foarte importantă atunci când l-am adus pe Şumudică, care a demonstrat că este un mare antrenor. De asemenea, aducerea lui Dinu Gheorghe (n.r. - preşedintele Fc Rapid) este şi ea extrem de importantă, pentru că a adus jucători valoroşi. În acelaşi timp, vreau să-l felicit şi pe Porumboiu (n.r. - Adrian Porumboiu, finanţator FC Vaslui), care are o echipă foarte puternică", a spus Copos la finalul meciului de pe arena "Giuleşti - Valentin Stănescu".

Copos a adăugat că, prin victoria în faţa echipei FC Vaslui, "Rapid are o şansă în acest campionat". "A fost un meci foarte bun, iar Rapidul avea nevoie de această nouă mentalitate de joc. Şi dacă am reuşit să câştigăm astăzi împotriva unei candidate la titlu, înseamnă că avem şi noi o şansă în acest campionat. Toate sacrificiile pe care le-am făcut până acum au fost pentru aceşti oameni din tribune, pentru cei care iubesc Rapidul, pentru că merită tot ceea ce am făcut până acum", a mai spus Copos.

 

Fostul antrenor al Realului Madrid, învins de Real Giuleşti

Antrenorul formaţiei FC Vaslui, spaniolul Juan Ramon Lopez Caro, a declarat că se simte ca un bărbat căruia i s-a luat femeia.

"Sunt foarte supărat, mă simt ca un bărbat căruia i s-a luat femeia. Este o înfrângere care nu ne place. Ne-au lipsit unele lucruri şi am pierdut meciul la fazele fixe. E clar că trebuie să creăm mai mult pericol, să ridicăm nivelul jocului. Rezultatul este corect, în fotbal se plăteşte atunci când nu marchezi. Nu voi spune niciodată ce jucător m-a dezamăgit, asta rămâne în vestiarul nostru. Mulţi vorbesc atunci când lucrurile merg rău, dar eu nu voi critica niciodată pe nimeni, nici pe arbitri. Consider că fiecare arbitru este un profesionist. Sunt multe echipe puternice în campionat, fără îndoială şi Rapid este o echipă bună", a spus tehnicianul spaniol.

Întrebat de ce nu l-a introdus în joc şi pe fostul atacant al Rapidului, Daniel Pancu, antrenorul oaspeţilor a răspuns doar că aşa a hotărât: "Pancu nu a jucat pentru că asta a fost decizia antrenorului. El şi-a câştigat elogiile prin calităţile fotbalistice, dar peste toate primează profesionalismul. Nu e surprinzător că lumea îl iubeşte aici".

 

Vicecampioana, doar egal la Târgu Jiu

Echipa Unirea Urziceni a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul disputat, vineri, în deplasare, cu formaţia Pandurii Târgu Jiu, în prima etapă a Ligii I.

Managerul general al Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a declarat că partida cu Pandurii Târgu Jiu a fost una "nebună", lăudând prestaţia formaţiei gazdă.

"A fost un meci nebun care se putea încheia cu orice rezultat, mai puţin cu 0-0 dacă ne luăm după desfăşurarea partidei. Şi până la urmă a fost 0-0. Echipa Pandurii a jucat extraordinar până în minutul 70, după care a făcut tot ce a putut să tragă de timp, asta am văzut eu, că au stat pe jos. Când ai două bare şi ratezi două ocazii, cum au fost cele ale lui Frunză şi Dale, nu poţi să fii mulţumit, numai că şi Pandurii puteau să înscrie, asta e cert. Fiindcă au făcut un joc foarte bun. Din păcate s-a creat emulaţia de care mă temeam, echipa e foarte bine pusă în teren de Badea şi ne-au făcut un meci greu. Cred că vor suferi multe echipe aici", a spus Mihai Stoica.

Oficialul formaţiei Unirea a adăugat că în finalul meciului a existat o greşeală de arbitraj, aluzie la golul anulat în prelungirile partidei echipei gorjene, pe motiv de ofsaid. "Nu cred că se poate spune că Radu Petrescu a dat 5 la sută pentru oaspeţi, dar în final a fost o fază grea şi o greşeală de arbitraj. În opinia mea a fost gol valabil pentru Pandurii, eu aşa am văzut că a fost gol valabil marcat de Pandurii în ultimul minut de prelungiri. Sunt fair-play, de ce să spun altfel dacă asta am văzut? E fază grea, dar mie mi s-a părut că a fost gol valabil", a precizat Mihai Stoica.

 

Clujul, egal norocos în faţa Craiovei

Campioana României, CFR Cluj, a debutat cu o remiză în sezonul 2010/2011 al Ligii I, terminând la egalitate, scor 0-0, meciul disputat, sâmbătă, în deplasare, cu Universitatea Craiova.

La meciul disputat pe stadionul "Municipal" din Drobeta Turnu Severin au asistat aproximativ 12.000 de spectatori, printre care s-au aflat antrenorul secund al echipei naţionale a României, Ştefan Iovan, antrenorul naţionalei de tineret a României, Emil Săndoi, managerul sportiv al clubului Dinamo, Florin Prunea, atacantul Universităţii, Florin Costea, şi fostul antrenor Florin Marin.

Preşedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat, sâmbătă, că formaţia Universitatea Craiova a pierdut două puncte.

"Cred că azi am câştigat un punct, iar Universitatea Craiova a pierdut două. Astăzi nu am avut niciun şut pe spaţiul porţii. Nu cred că a fost penalti atunci când au cerut oltenii. Nu comentez arbitrajul. La noi şi-a pus amprenta mult jocul de Supercupă, dar şi căldura de la ora meciului. Important este ca de acum înainte să câştigăm partidele pe care le avem de disputat", a precizat Mureşan.

La rândul său, antrenorul italian Andrea Mandorlini a declarat că formaţia CFR Cluj a întâlnit în primul meci al sezonului 2010/2011 o echipă a Universităţii Craiova mult mai bună decât în sezonul trecut. "Îmi pare rău că nu am debutat cu dreptul, însă cred că şi căldura şi-a pus amprenta pe jocul de astăzi. Îi felicit pe băieţi, veneam după 120 de minute grele, iar astăzi am întâlnit o formaţie mult mai bună decât sezonul trecut", a spus Mandorlini în conferinţa de presă de după meci.

 

Contra a ucis Timişoara

Formaţia FC Timişoara a remizat, sâmbătă, pe teren propriu, scor 2-2 (1-1), cu Gloria Bistriţa, într-un meci din prima etapă a ediţiei 2010/2011 a Ligii I, în care de la ambele echipe a fost eliminat câte un jucător.

1-0: Dorin Goga a deschis scorul, în minutul 10, trimiţând mingea în poartă cu capul, din 3 metri.

1-1: Andrei Mureşan (Gloria) a egalat, în minutul 19, cu un şut din 11 metri.

Centralul Sebastian Colţescu a acordat un penalti pentru Gloria Bistriţa, în minutul 68, în urma unui fault al lui Bonfim asupra lui De Pina.

1-2: Coroian a executat penaltiul, aducând echipei oaspete avantajul pe tabela de marcaj.

FC Timişoara a rămas în inferioritate numerică, în minutul 70, Cosmin Contra fiind eliminat pentru lovirea unui adversar.

2-2: Magera a stabilit scorul final al partidei, dintr-o lovitură liberă de la 24 de metri.

Colţescu a eliminat, în minutul 82, şi un jucător al formaţiei Gloria, pe Valentin Năstase, pentru un fault la Goga.

Arbitrul a anulat la partida de la Timişoara două goluri, unul al oaspeţilor '32 şi celălalt al gazdelor '77.

Antrenorul echipei FC Timişoara, Vladimir Petrovici, a declarat că formaţia sa ar fi câştigat meciul dacă jucătorul Cosmin Contra nu ar fi fost eliminat de pe teren.

"Eu zic că a fost o partidă interesantă, un fotbal frumos, iar rezultatul a fost realist. Dacă jucătorul Cosmin Contra nu ar fi fost eliminat, am fi câştigat. Adversarul a jucat deschis, ceea ce a fost bine pentru public. S-au văzut în anumite momente lucrurile pe care le-am pregătit şi nu au fost rele, e bine că la 2-1 am egalat şi eram în zece. La pauză trebuia să conducem la cel puţin un gol diferenţă", a declarat Vladimir Petrovici după meci.

Tehnicianul formaţiei timişorene a adăugat că jucătorul Cosmin Contra va fi sancţionat pentru cartonaşul roşu primit în meciul de astăzi.

 

Contra pleacă „din mizeria asta de campionat”

Fundaşul Cosmin Contra a declarat, sâmbătă, într-o emisiune televizată, că a decis să se retragă din fotbal, deoarece nu mai doreşte să evolueze "în mizeria asta de campionat".

"Domnul Colţescu (n.r. - arbitrul Sebastian Colţescu) m-a făcut să mă retrag din fotbal! Nu se poate sta în mizeria asta de campionat! Nu vreau să îmi pătez finalul de carieră pentru mocirla asta din România! Nu ştiu de ce mi-a dat roşu! L-am împins în spate pe adversar, dar a exagerat...Mergem înainte! Nu pot să vin cu sufletul aici şi să văd ce se întâmplă. Chiar am venit să-i ajut pe băieţi. Nu pot continua într-un fotbal în care nu ştiu dacă se încearcă ceva! Eu pun suflet, aşa am fost toată viaţa! Poate mai am momente când nu gândesc, dar sunt reacţii de moment. Azi chiar nu meritam să fiu eliminat! Nu am dat cu pumnul, l-am împins din spate şi atât! Dacă dădeam cu pumnul, jucătorul era jos, dar el s-a ridicat după două secunde!", a declarat Contra la gsptv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rapidul a pornit în trombă.
 Vizualizări articol: 564 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rapidul a pornit în trombă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei