Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 mar 2009 - Anul XIV, nr. 67 (4053)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Liga I

Rapidul face spectacol şi aşteaptă meciul cu Dinamo

Echipa Rapid Bucureşti a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 4-0 (1-0), formaţia Oţelul Galaţi, într-un meci contând pentru etapa a XXI-a a Ligii I, în care arbitrul Teodor Crăciunescu a revenit asupra deciziei de a acorda un penalti după ce Costin Lazăr a recunoscut că nu a fost.

În minutul 33, Ovidiu Herea a deschis scorul pentru Rapid, după ce a pornit un atac pe partea stângă, a driblat doi adversar, i-a pasat în dreapta lui Ştefan Grigorie a cărui centrare a trimis-o de la 10 metri cu capul pe spate şi cu boltă peste Kolev.

Rapid a mărit avantajul în minutul 51, după ce Vladimir Bozovici a pătruns pe stânga, a centrat în careu, iar Ştefan Grigorie a şutat plasat cu latul de la circa 10 metri, învingându-l pe Kolev.

În minutul 63, Bourceanu l-a faultat în careu pe Lazăr, aproape de linia de fund, arbitrul Crăciunescu a arătat penalti. Ulterior, după protestele jucătorilor gălăţeni, s-a consultat cu tuşierul şi a dat minge de arbitru. De asemenea, Lazăr a recunoscut că nu a fost penalti, astfel ca arbitrul a revenit asupra deciziei.

În minutul 83 Djalovici, care a insistat la o minge pe partea dreaptă, a pasat în mijlocul careului pentru Spadacio, care, prin alunecare, a împins mingea în poarta de la şapte metri.

Nicolae Grigore a marcat în minutul 90+2 pentru 4-0, dupa o pasă de la Emil Dica. Grigore a marcat de la circa 22 de metri la colţul lung.

La partidă au asistat circa 10.000 de spectatori.

 

Rapidiştii se gândesc la bani

Directorul tehnic al FC Rapid, Nicolae Manea, a declarat că oricare ar fi fost adversara de sâmbătă a giuleştenilor, nu ar fi avut nicio şansă, având în vedere evoluţia fotbaliştilor antrenaţi de Marian Rada.

"Este o victorie fără dubii, după un joc foarte bun. Cred că am meritat această victorie. Mie mi-a fost foarte teamă de acest joc, pentru că noi cu Oţelul avem mereu meciuri grele. În tur, la Galaţi ne-au umilit, ne-au bătut cu 2-1 de nici nu am mişcat. Oţelul este o formaţie bună, dar astăzi orice echipă venea aici nu avea nicio şansă după cum s-au prezentat băieţii. Nu se poate spune că lipsa banilor este secretul pentru jocul nostru. Până la urmă ei joacă pentru familiile lor, pentru copii, banii sunt importanţi. Dar vor veni şi banii, lucrurile nu pot merge aşa la infinit", a spus Manea.

Nicolae Manea consideră că fotbalistul Costin Lazăr a făcut un gest frumos recunoscând că nu a fost penalti, în minutul 63. "Chiar dacă s-au mai găsit unii să spună că gestul lui Lazăr, de a anunţa arbitrul la 2-0 că n-a fost penalti, că la scorul de 0-0 nu s-ar fi făcut, e totuşi un gest frumos. Nu ştiu câţi jucători făceau acest gest, chiar dacă era 2-0", a afirmat Manea.

 

Dinamo a luat o gură de oxigen

Echipa Dinamo Bucureşti a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 3-1 (2-0), formaţia Gloria Buzău.

În minutul 11, la un fault în careu al lui Mera asupra lui Claudiu Niculescu, arbitrul Ovidiu Haţegan a acordat penalti. Niculescu a executat şi a marcat.

Dinamo a majorat diferenţa în minutul 30, când la un corner executat de Adrian Cristea de pe partea stângă, Marius Niculae a reluat cu capul din 8 metri.

Ionel Dănciulescu a marcat pentru Dinamo în minutul 57, cu un şut de la 14 metri.

Gloria Buzău a marcat în minutul 89, prin Mansour, care a scăpat singur şi de la doi metri a trimis pe lângă Lobonţ.

Cristi Borcea era convins că Dinamo nu putea pierde puncte în deplasarea de la Gloria Buzău:

„Am avut până acum adversare incomode care se apără foarte bine, dar astăzi eram condamnaţi să câştigăm şi valoarea noastră ne dădea dreptul să câştigăm şi nu puteam să ne împiedicăm de Gloria Buzău", a spus Borcea la sportro.

"A fost o etapă bună pentru Dinamo, având în vedere rezultatele adversarelor. Totuşi, noi doream să avem 12 puncte înaintea meciurilor cu Rapid, dar ţinând cont că şi celelalte contracandidate s-au încurcat mă declar mulţumit", a mai declarat oficialul dinamovist.

 

Steaua şi-a pus piedică singură la Piteşti

Echipa FC Argeş a terminat la egalitate, scor 2-2 (1-1), meciul disputat, vineri, pe teren propriu, în compania formaţiei Steaua.

FC Argeş a deschis scorul în minutul 14, când Cristian Tănase a primit o pasă de la Kamara, a pătruns liber în careul de 16 metri şi a şutat spre poartă. Portarul formaţiei Steaua, Zapata, a reuşit să agaţe mingea, însă din el a intrat în poartă, 1-0 pentru FC Argeş.

În minutul 43, Steaua a egalat, prin mijlocaşul Ovidiu Petre, care a trimis mingea în poartă cu capul, din 7 metri, după o centrare a fundaşului George Ogăraru.

În minutul 74, portarul echipei FC Argeş, Ionuţ Boşneag, a apărat un penalti executat de stelistul George Ogăraru. Penaltiul a fost dictat de arbitrul Ionică Serea după ce Kapetanos a fost faultat în careu de fundaşul Elias Bazzi.

Steaua a preluat conducerea pe tabela de marcaj în minutul 86, când după o centrare de la Semedo, Kapetanos a reluat cu capul în poartă de la aproximativ 8 metri.

După numai două minute, FC Argeş a egalat, scor 2-2. Mijlocaşul Iulian Tameş a şutat de la aproximativ 25 de metri, portarul stelist Zapata a respins în faţă, însă Bazzi aflat în apropiere a reluat mingea în poartă.

După ratarea penaltiului de către Steaua, fanii echipei piteştene i-au cântat finanţatorului Gigi Becali melodia "Cu noi este Dumnezeu".

La meci au asistat aproximativ 16.000 de spectatori, în ciuda faptului că s-au pus în vânzare numai 12.500 de bilete. Stadionul "Nicolae Dobrin" nu a mai fost atât de plin de la Revoluţie.

 

Lăcătuş, supărat pe Zapata

Antrenorul echipei Steaua, Marius Lăcătuş, a declarat că "atâta timp cât portarul greşeşte, se vede pe tabelă şi în clasament", aluzie la greşeala făcută de portarul Zapata la golul doi al piteştenilor.

"Am făcut o partidă bună, însă nu am câştigat cele trei puncte, datorită cadourilor făcute adversarilor. Nu mă gândesc şi nu cred că nu vom prinde o cupă europeană, dar pentru asta trebuie să fim mai atenţi mai ales la finalurile de joc. Ogăraru era unul dintre jucătorii nominalizaţi să execute penaltiurile şi nu-i pot imputa faptul că l-a executat şi l-a ratat", a spus Lăcătuş.

După încheierea meciului, finanţatorul Gigi Becali a declarat: "Nu sunt supărat că nu am câştigat, echipa a jucat bine, dar am avut ghinion".

 

Vasluiul, patru goluri într-o repriză

Formaţia FC Vaslui a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 4-2 (4-1), echipa Farul Constanţa.

Hugo Luz a deschis scorul pentru FC Vaslui, în minutul 9, cu un şut din colţul careului de 16 metri.

În minutul 21, Kirovski a înscris în poarta oaspeţilor, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid.

Wesley a mărit diferenţa de pe tabela de marcaj, în minutul 31, când a trimis mingea cu capul în vinclu, după o centrare a lui Milisavijevici.

Farul a reuşit să înscrie în minutul 37, prin Pahor, după o centrare de la Pătraşcu, scorul devenind astfel 2-1.

Ljubinkovici a marcat pentru FC Vaslui după doar un minut de la reuşita constănţenilor, prelungind în poartă o minge trimisă de Gheorghiu.

Tot Ljubinkovici a înscris golul de 4-1, în minutul 40, cu un şut de la 40 de metri.

Chico a marcat al doilea gol al Farului, în minutul 73, şi a stabilit scorul final, 4-2, după o centrare de la Gerlem.

La partidă au asistat aproximativ 7.000 de spectatori.

 

Timişoara a smuls un punct la Otopeni

Formaţia CS Otopeni a terminat la egalitate, duminică, pe teren propriu, scor de 2-2 (1-0), meciul susţinut în compania echipei FC Timişoara.

Mijlocaşul Gabriel Caramarin a deschis scorul pentru FC Timişoara în minutul 18. Acesta a profitat de o greşeală a fundaşului central Cissovski, care nu a reuşit să respingă o lansare a lui Pârvu.

Gazdele au majorat scorul în minutul 70 prin Liviu Ganea, care a dejucat pasul la ofsaid al timişorenilor şi a scăpat singur spre poarta lui Pantilimon.

FC Timişoara a redus din diferenţă prin atacantul Winston Parks, în minutul 73, acesta înscriind printr-o lovitură de cap din apropierea porţii.

Tot fotbalistul costarican a adus egalarea pentru timişoreni în minutul 89, după o fază prelungită de atac a oaspeţilor.

Scorul de 2-2 în compania formaţiei FC Timişoara este primul rezultat de egalitate pe teren propriu pentru echipa CS Otopeni.

 

Urziceniul a comis-o la Mediaş

Echipa Gaz Metan Mediaş s-a impus, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), în faţa formaţiei Unirea Urziceni.

Golul echipei Gaz Metan Mediaş a fost reuşit, în minutul 60, de atacantul Cristian Bud, care a trimis în poartă, din 6 metri, un balon respins în faţă de portarul Arlauskis la un şut al mijlocaşului Cristian Todea.

Antrenorul echipei Unirea Urziceni, Dan Petrescu, a declarat că formaţiei sale se pare că nu îi stă bine pe locul 1 în clasamentul primului eşalon.

"Meciul a fost exact cum mă aşteptam. Gaz Metan nu ne-a surprins, fiind o echipă foarte bună. Ne era teamă de acest meci şi de teren, dar nu avem nicio scuză pentru înfrângerea de azi. Vâtcă a făcut minuni azi şi cred că el a făcut diferenţa în acest meci. Din păcate nu am reuşit să egalăm pe final, pentru că şi un egal ar fi fost un rezultat pozitiv. Eu zic că Gaz Metan se va salva de la retrogradare, deoarece joacă un fotbal frumos şi ar merita asta. Dacă vor juca la fel cu CFR şi Rapid, sigur vor câştiga", a spus Dan Petrescu.

 

FC Braşov, echipa lui 0-0

Formaţia Pandurii Târgu Jiu a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul susţinut, sâmbătă, pe teren propriu, în compania echipei FC Braşov.

FC Braşov a evoluat în prelungiri cu un jucător mai puţin, după ce Voicu a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe.

La meciul disputat pe stadionul Municipal au asistat 5000 de spectatori.

În minutul 71, Raskovici a fost lovit la cap de Nicolae Constantin şi şi-a pierdut cunoştinţa. El a fost transportat cu ambulanţa la spital.

Aseară s-a mai jucat meciul Universitatea Craiova - CFR Cluj.

 

Clasament:

1. Dinamo Bucureşti 21 13 4 4 32-15 43 (10)
2. Unirea Urziceni 21 12 3 6 30-15 39 (9)
3. Rapid Bucureşti 21 11 5 5 30-18 38 (5)
4. FC Timişoara* 21 12 7 2 37-23 37 (13)
5. CFR Cluj 20 10 6 4 26-13 36 (3)
6. FC Vaslui 21 10 5 6 29-19 35 (2)
7. Steaua Bucureşti 21 8 10 3 28-17 34 (4)
8. Universitatea Craiova 20 8 8 4 26-17 32 (2)
9. FC Braşov 21 7 10 4 16-13 31 (1)
10. FC Argeş 21 8 5 8 27-26 29 (-1)
11. Oţelul Galaţi 21 8 5 8 27-27 29 (-4)
12. Gloria Bistriţa 21 6 4 11 18-24 22 (-11)
13. Pandurii Târgu Jiu 21 5 7 9 17-28 22 (-8)
14. Politehnica Iaşi 21 6 4 11 15-28 22 (-11)
15. Farul Constanţa 21 6 4 11 18-32 22 (-11)
16. Gaz Metan Mediaş 21 5 5 11 21-35 20 (-10)
17. CS Otopeni 21 2 5 14 16-35 11 (-19)
18. Gloria Buzău 21 1 3 17 9-38 6 (-24)
 
* FC Timişoara a fost penalizată cu 6 puncte de FIFA.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rapidul face spectacol şi aşteaptă meciul cu Dinamo.
 Vizualizări articol: 674 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rapidul face spectacol şi aşteaptă meciul cu Dinamo0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei