Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 sep 2008 - Anul XIII, nr. 217 (3898)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Liga I

Dinamo, victorie în ultimul minut la Vaslui

Formaţia Dinamo a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 2-1 (0-1), echipa FC Vaslui, care a înregistrat astfel a doua înfrângere din acest sezon, în etapa a VII-a a Ligii I, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Gazdele au deschis scorul în minutul 10, prin Jovanovici, care a reluat cu capul în poartă din aproximativ zece metri, după o centrare de pe stânga a lui Aliuţă.

Atacantul Ionel Dănciulescu a adus egalarea pentru Dinamo, în minutul 61, cu un şut de la 6 metri, după o respingere greşită a vasluienilor.

Bratu a stabilit scorul final, 1-2, în minutul 90+1, după o incursiune pe partea dreaptă, trimiţând mingea pe sub portarul vasluian Kuciak.

Galeria vasluiană a afişat în timpul meciului un banner cu mesajul ""Fotbalul nostru are un defect M. Sandu = caracter infect"

 

Hizo: „Victorie mincinoasă”

Tehnicianul FC Vaslui, Viorel Hizo, a declarat că echipa antrenată de Mircea Rednic a obţinut "trei puncte mincinoase" într-o partidă în care nu a arătat nimic.

"Am pierdut un joc pe nedrept. Cred că Vaslui a fost echipa care a jucat foarte bine şi a fost net superioară la toate capitolele. La numărul de ocazii pe care le-am avut, am fi meritat victoria. Este un rezultat mincinos. Dinamo câştigă acest meci cred că cu ajutor divin. Tot ce s-a întâmplat a fost nedrept. Dinamo, cu mult noroc, a obţinut trei puncte mincinoase într-un meci în care nu a arătat nimic. Este incredibil cum au putut să câştige acest joc", a spus Hizo.

 

Rednic crede că un egal era mai echitabil

Tehnicianul echipei Dinamo, Mircea Rednic, a declarat că victoria nu a fost una norocoasă, ci una muncită, însă a recunoscut că o remiză ar fi fost echitabilă.

"A fost un joc bun făcut de ambele echipe. Nu cred că Vaslui se află din întâmplare acolo unde este, cu 15 puncte şi participantă în Cupa UEFA. Am câştigat cu o echipă foarte bună. A fost un joc spectaculos, cu multe faze de ambele părţi. La un moment dat meciul se îndrepta spre un egal, dar valoarea şi inspiraţia lui Bratu au făcut să luăm toate cele trei puncte în loc de unul singur. Oricum echitabil era un egal. Băieţii au muncit foarte mult, au reuşit să treacă repede peste momentul dificil. A fost o victorie meritată şi muncită cu cel mai greu adversar pe care l-am avut până acum. Ne-au pus în dificultate de multe ori, au fost faze fixe mai ales în prima repriză, cu acele trei sau patru cornere se putea face 2-0 şi se termina meciul. Nu este o victorie norocoasă ci una muncită", a spus Rednic, care a adăugat că arbitrajul de sâmbătă a fost bun.

 

Rapid, prima înfrângere pe teren propriu

FC Rapid Bucureşti a suferit prima înfrângere pe teren propriu în actuala ediţie a Ligii I, după ce a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 2-1 (1-0), de formaţia Unirea Urziceni.

Marius Bilaşco a reuşit să deschidă scorul în minutul 2, când a marcat pentru Unirea Urziceni cu un şut de la marginea careului.

Rapid a egalat în minutul 59, prin Cesinha, care a înscris cu capul din 8 metri, după o lovitură liberă de pe dreapta de la Julio Cesar.

Unirea Urziceni a preluat conducerea pe tabela de marcaj în minutul 73, când Pardo a respins greşit, Galamaz a întors la Bogdan Mara care a marcat de la cinci metri.

Imediat după golul de 2-1, suporterii rapidişti au scandat numele portarului Dănuţ Coman şi l-au înjurat pe acţionarul George Copos, care nu a fost la meci, aşa cum a fost şi cazul lui Fathi Taher.

 

Dan Petrescu spune că Urziceniul a câştigat meritat

Antrenorul echipei Unirea Urziceni, Dan Petrescu, a declarat că gruparea ialomiţeană a dominat meciul cu FC Rapid, contând pentru etapa a VII-a a Ligii I, iar în prima repriză nu a văzut niciun şut al grupării giuleştene.

"Este o victorie mare, importantă mai ales că e a şasea la rând. Să câştigi şase meciuri la rând într-un campionat ca aceasta e foarte greu. E bine că reuşim să ne menţinem acolo sus în campionat. Am dominat tactic din primul până în ultimul minut acest meci. În prima repriză nu am văzut niciun şut pe poartă al Rapidului, iar în repriza a doua au schimbat, au jucat cu trei fundaşi, au riscat, le-a ieşit dintr-o fază fixă, dar la final tot o fază fixă ne-a câştigat nouă meciul", a spus Petrescu.

 

Peseiro crede că Rapidul nu merita să piardă

Antrenorul Jose Peseiro a declarat că echipa Rapid Bucureşti nu merita să piardă meciul cu Unirea Urziceni, apreciind că rapidiştii au dominat jocul.

"Jucătorii mei sunt foarte trişti. După părerea mea nu meritam să pierdem. Unirea Urziceni a jucat foarte bine pe contraatac şi a fost în avantajul lor că au marcat încă din primul minut. Respect opinia lui Dan Petrescu, dar nu sunt de acord că Unirea a dominat meciul, mă aşteptam să spună acest lucru. Echipa mai bună a fost Unirea pentru că a marcat două goluri, dar Rapid a avut mai multe ocazii şi am dominat, iar 85 la sută s-a jucat în terenul lor. După părerea mea, Rapid a fost mai bună", a spus Peseiro.

Peseiro a afirmat că nu este supărat pe conducere pentru faptul că situaţia portarului Dănuţ Coman nu s-a rezolvat. "Nu sunt supărat cu nimic pe conducere, eu sunt supărat doar că am pierdut acest joc. Îmi asum responsabilitatea titularizării lui Pardo, nu înţeleg de ce Pardo este făcut responsabil pentru această înfrângere, nu este problema la Urko sau Andrade, sunt alte probleme", a menţionat Peseiro.

 

Steaua, victorie la scor la Constanţa

Echipa FC Steaua a câştigat, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 4-1 (2-0), în faţa formaţiei Farul Constanţa, într-o partidă contând pentru etapa a VII-a a Ligii.

În minutul 9, Petre Marin l-a faultat în careu pe Mendy şi arbitrul Ovidiu Haţegan a dictat lovitură de pedeapsă în favoarea echipei constănţene. Florin Maxim a executat slab, în stânga portarului, iar Cernea a reţinut fără probleme.

În minutul 29, Semedo a executat o lovitură de colţ de pe partea stângă şi balonul s-a dus în plasa porţii lui Curcă, în urma unei rafale de vânt, care a modificat traiectoria balonului.

Peste numai două minute, acelaşi Semedo centrează de pe partea stângă, Bogdan Stancu reia cu capul, de la aproximativ 11 m, iar Florin Maxim deviază balonul în plasă.

În minutul 34, Farul Constanţa a rămas în inferioritate numerică, după ce arbitrul Haţegan i-a arătat direct cartonaşul roşu lui Cosmin Băcilă, în urma unul atac cu talpa asupra lui Petre Marin.

În minutul 68, Janos Szekely a expediat balonul în bara stângă a lui Curcă, în urma unei lovituri libere.

În minutul 90, Kapetanos a scăpat singur cu portarul Curcă şi a înscris cu un şut la colţul lung, peste goalkeeper-ul constănţean.

Un minutul mai târziu, gazdele au redus din diferenţă în urma unui şut puternic, cu piciorul stâng, al lui Gosici, sub transversala porţii apărate de Cornel Cernea.

În minutul 90+2, Kapetanos a pătruns în careu, unde a fost faultat de un fundaş constănţean, şi arbitrul Haţegan a acordat penalty. Janos Szekely a transformat lovitura de pedeapsă cu un şut plasat, în partea dreaptă, după ce Curcă s-a aruncat în colţul opus

 

Becali se uită spre Dinamo

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat că echipa sa se va bate pentru titlul de campioană cu Dinamo, care, deşi nu joacă extraordinar, are atacanţi de mare valoare.

"Steaua e echipă cu adevărat, poate face faţă în competiţiile europene, e cea mai puternică echipă pe care a avut-o. Rădoi vrea să facă RMN luni, nu marţi, el spune că simte că poate juca cu Bayern, dar noi n-o să-l lăsăm să joace. Steaua e puternică cu Rădoi. Şi la Constanţa au fost unele greşeli în apărare, cu Rădoi acolo e altceva. Tot cu Dinamo ne vom bate la titlu. Nu joacă extraordinar, dar au atacanţi de valoare care dau goluri, au forţă. Dănciulescu e de mare clasă", a spus Becali la Fanatik Show.

Gigi Becali a menţionat că nu vrea să vorbească de şansele echipei CFR, deoarece "cine sapă groapa altuia cade singur în ea": "A mai făcut unul aşa şi azi a luat gol în minutul 91. Că Steaua să fie retrogradată, depunctată, uite că n-a fost aşa".

 

Lăcătuş spune că e o victorie norocoasă

Antrenorul Marius Lăcătuş a declarat că Steaua a avut noroc în partida câştigată în deplasare, în faţa formaţiei Farul Constanţa, scor 4-1 (2-0).

"Sunt mulţumit de rezultat, de joc şi de cele trei puncte. Se putea mai bine, pentru că am început mai greoi şi aici mă refer la faza penaltiului, care ne putea costa. Cernea şi-a făcut însă datoria. Au fost cam multe ocazii ale gazdelor, mai ales că au jucat în zece oameni. Se poate spune că am avut şi noroc în seara asta, pentru că puteam începe meciul de la 0-1", a spus Lăcătuş.

 

Craiova, învinsă într-un minut

Echipa Universitatea Craiova a pierdut, sâmbătă, scor 1-3 (0-0), meciul susţinut pe teren propriu, în etapa a VII-a a Ligii I, în compania formaţiei FC Timişoara.

Universitatea Craiova a deschis scorul în minutul 79 prin Dorel Stoica. În minutul 77, Valentin Bădoi l-a faultat în suprafaţa de pedeapsă pe Mihai Dina, penaltiul dictat de arbitrul Sorin Corpodean fiind transformat de Dorel Stoica.

FC Timişoara a restabilit egalitatea în minutul 82, când Gigel Bucur, introdus în teren cu 10 secunde înainte, a înscris cu o lovitură de cap din şase metri o centrare venită din corner de pe partea dreaptă.

Gruparea bănăţeană a preluat conducerea pe tabela de marcaj în minutul 83, când după un contraatac purtat pe partea dreaptă, Winston Parks a şutat de la 12 metri la colţul scurt pe sub portarul Mircea Bornescu, după ce l-a întors în careu.

FC Timişoara şi-a majorat avantajul în minutul 87 prin Karamian, care scăpat singur pe partea stângă a pătruns în careu, de unde a şutat la colţul lung fără nicio şansă pentru Bornescu.

La meci au asistat aproximativ 6.000 de spectatori, printre care şi circa 200 de susţinători timişoreni. Galeria Universităţii a scandat şi a afişat bannere împotriva finanţatorului grupării oltene, Adrian Mititelu, fiind nemulţumită de faptul că acesta le-a interzis suporterilor craioveni să asiste la meciul cu Dinamo din etapa precedentă. De partea cealaltă, suporterii bănăţeni au strigat împotriva conducerii FRF, din cauza penalizării cu şase puncte dictată de TAS şi pusă în aplicare de Comitetul Executiv al FRF.

Înainte de începutul meciului, suporterii olteni i-au cântat "La mulţi ani" fostului jucător Ilie Balaci, cu ocazia împlinirii a 52 de ani. Balaci, deşi s-a născut la 8 septembrie 1956, a fost înregistrat cinci zile mai târziu.

Pentru prima oară de când echipa a fost preluată de către Adrian Mititelu, la meci a asistat şi primarul Craiovei, Antonie Solomon.

 

Ieri s-au mai jucat meciurile:

Gaz Metan Mediaş - Pandurii Târgu Jiu
Poli Iaşi - Oţelul Galaţi
Gloria Buzău - FC Braşov

 

Clasamentul Ligii I este următorul:

1. Unirea Urziceni 7 6 0 1 19-7 18 (+9)
2. Steaua Bucureşti 7 4 1 1 10-4 16 (+7)
3. Dinamo Bucureşti 7 5 1 1 13-7 16 (+7)
4. FC Vaslui 7 5 0 2 9-5 15 (+3)
5. Rapid Bucureşti 7 4 0 3 10-6 12 (0)
6. CFR Cluj 7 3 2 2 10-5 11 (+2)
7. FC Timişoara 7 5 1 1 14-9 10 (+7) *
8. Oţelul Galaţi 6 3 1 2 9-6 10 (-2)
9. FC Braşov 6 3 1 2 6-4 10 (+1)
10. FC Argeş 7 3 1 3 9-10 10 (+1)
11. Universitatea Craiova 7 3 1 3 8-9 10 (-2)
12. Farul Constanţa 6 3 0 3 7-10 9 (-3)
13. Gloria Bistriţa 7 2 1 4 9-11 7 (-5)
14. Gaz Metan Mediaş 6 1 2 3 7-10 5 (-4)
15. Pandurii Târgu Jiu 5 1 1 3 6-12 4 (-5)
16. Poli Iaşi 5 0 1 4 2-10 1 (-5)
17. Gloria Buzău 6 0 0 6 3-13 0 (-9)
18. CS Otopeni 7 0 0 7 6-19 0 (-19).

*echipă penalizată cu 6 puncte

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dinamo, victorie în ultimul minut la Vaslui.
 Vizualizări articol: 626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dinamo, victorie în ultimul minut la Vaslui0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Forzzaaaaaaa trimis de
(15 sep 2008, 17:44:17
\:D/

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei