Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 aug 2008 - Anul XIII, nr. 187 (3868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Liga I

Rapid s-a impus în primul derbi al campionatului

Echipa Rapid Bucureşti a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, formaţia CFR Cluj, în derbiul etapei a treia a Ligii I, unicul gol al meciului fiind marcat de Juliano Spadacio.

CFR Cluj a rămas cu un jucător mai puţin în teren în minutul 47, atunci când Dani a fost eliminat după ce a primit un al doilea cartonaş galben în urma unui fault asupra lui Spadacio.

Juliano Spadacio a deschis scorul pentru Rapid în minutul 49, cu un şut de la 24 de metri, pe centrul porţii, portarul Eduard Stăncioiu nereuşind să reţină mingea, care l-a lovit în braţul drept şi a intrat în poartă.

Sebastian Dubarbier a fost eliminat în minutul 90+5, primind direct cartonaşul roşu după un fault asupra lui Spadacio.

La partidă au asistat 10.000 de spectatori, însă nu a fost prezent niciun suporter clujean.

În minutul 87, la un aut pentru CFR Cluj, mingea a ajuns la antrenorul Jose Peseiro, care nu a vrut să-i dea drumul repede, iar Peralta l-a bruscat. Un oficial rapidist, aflat pe banca de rezerve, l-a împins pe Peralta şi s-a creat un meleu, meciul fiind întrerupt trei minute. În urma acestui incident, Peseiro a fost eliminat iar Marius Constantin şi Sebastian Dubarbier au primit cartonaşe galbene.

 

Andone: „Am fost mai buni ca Rapid şi meritam victoria”

Antrenorul campioanei CFR Cluj, Ioan Andone, a declarat, sâmbătă, că gruparea ardeleană ar fi meritat victoria în partida cu Rapid, deoarece şi-a creat mai multe ocazii în inferioritate numerică.

"Azi cred că am fost mai buni decât Rapid. Câte ocazii a avut Rapidul? Consider că meritam să câştigăm pentru că în 10 oameni ne-am creat ocazii. Dacă nu primeam acel gol, reuşeam să înscriem", a spus Andone.

Ioan Andone a afirmat că este supărat pe portarul Edi Stăncioiu pentru golul primit. "A fost decizia lui (n.r. - Bogaciu), dar nu din cauza lui am pierdut meciul, ci din cauza unei erori. Nu aveam voie să luăm gol în acel fel niciodată. În 10 oameni ne-am creat ocazii mari de gol. Normal că sunt supărat, pentru că am pierdut meciul, dar erori din astea se întâmplă şi la portari mai mari. A fost un şut de la distanţă şi putea să respingă şi cu piciorul", a completat Andone.

Tehnicianul grupării ardelene a criticat gestul lui Sixto Peralta de a-l brusca pe antrenorul echipei Rapid, Jose Peseiro, în urma căruia s-a creat un meleu în minutul 87. "Peseiro, normal că a ţinut mingea, jucătoul meu a vrut să o ia, cam urât gestul", a precizat Andone.

 

Peseiro, la a doua eliminare consecutivă

Tehnicianul echipei Rapid, Jose Peseiro, a declarat că de când este în România a fost trimis în tribună de două ori, adică de tot atâtea ori cât a fost eliminat în ultimii 18 ani.

"În 18 ani, înainte să vin în România, nu am fost scos de pe teren decât de două ori. În România, deja am fost trimis în tribună de tot de atâtea ori. Îmi accept greşeala, dar nu înţeleg de ce m-a scos (n.r. - centralul Aurelian Bogaciu) de pe teren. În opinia mea nu am făcut nimic. Decât că am reţinut mingea şi l-am atins pe jucător", a spus Peseiro.

Jose Peseiro consideră că meciul cu CFR Cluj nu a fost spectaculos, dar a fost unul bun. "Echipele au fost bune, cu entuziasm, ambele au vrut să câştige. Am meritat victoria pentru că ne-am creat mai multe oportunităţi. CFR Cluj este o echipă puternică, cu jucători buni, dar echipa mea s-a îmbunătăţit. După ce am rămas în zece jucători, jocul formaţiei CFR a fost mai bun. Rapidul a fost mai nervos, Clujul a presat, tensiunea a crescut, iar Rapidul nu a mai putut ţine mingea. Eu sunt mulţumit şi sunt fericit că am câştigat trei puncte în faţa unei echipe bune", a adăugat tehnicianul.

 

Timişoara, desfiinţată la Mediaş

Echipa Gaz Metan Mediaş a obţinut prima victorie în actuala ediţie a Ligii I, după ce a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 5-1 (0-0), formaţia FC Timişoara.

FC Timişoara a deschis scorul în minutul 60 prin Srdjan Luchin, care a reluat cu capul de la şase metri după un corner executat de Artiom Karamyan.

Gaz Metan Mediaş a egalat după patru minute, prin Edson, care a înscris tot cu capul după o centrare de pe dreapta.

Alexandru Curtean a adus Gazul în avantaj în minutul 66, când a marcat cu un şut de la 30 de metri sub transversală.

Tot Curtean a înscris în minutul 75, cu un lob peste portarul Taborda, după un un-doi cu Sabou.

Acelaşi Curtean a marcat în minutul 80 pentru Gaz Metan Mediaş, din lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri, direct în vinclu.

Boaru a marcat golul de 5-1, în minutul 90+3, în prima victorie a Gazului în actuala ediţie a Ligii I.

 

Iancu: „O umilinţă prea mare”

Patronul clubului FC Timişoara, Marian Iancu, a declarat că înfrângerea suferită de echipa antrenată de Dusan Uhrin reprezintă o umilinţă mult prea mare şi nu doreşte să ia măsuri la cald.

"E o umilinţă mult prea mare ca să fac vreun comentariu. Nu vreau să reacţionez la cald, aşa că nu pot să vă spun acum ce măsuri trebuie luate. Este nevoie să trecem repede peste momentul acesta, deoarece campionatul abia a început", a spus Iancu, oficialul grupării timişorene refuzând să facă alte comentarii.

Antrenorul Dusan Uhrin jr. a declarat că unii jucători de la FC Timişoara trebuie să se trezească.

"Felicit gazdele, au jucat bine. După primul gol al nostru am jucat pasiv, iar unii jucători trebuie să se trezească. Ocazii au fost de ambele părţi, însă până la urmă au câştigat gazdele", a spus Uhrin.

 

Craiova şi Farul au oferit un meci nebun

Formaţia Universitatea Craiova a învins, sâmbătă, echipa Farul Constanţa, cu scorul de 3-2 (1-0), într-o partidă jucată pe stadionul Extensiv.

În minutul 2, jucătorul Farului Constanţa Florentin Cruceru l-a faultat, în suprafaţa de pedeapsă, pe Julius Wobay şi arbitrul Ovidiu Haţegan a acordat penalti pentru Universitatea Craiova. Lovitura de pedeapsă a fost executată de portarul Mircea Bornescu, dar Adrian Vlas a reuşit să respingă balonul.

După faza în urma căreia s-a dictat penaltiul, Julius Wobay a fost înlocuit de Cosmin Gângioveanu.

În minutul 35, australianul Michael Baird a profitat de ieşirea greşită la ofsaid a defensivei formaţiei constănţene şi a înscris, cu un şut plasat, pe lângă portarul Vlas.

După cinci minute, Prepeliţă a primit o pasă în interiorul careului unde a fost busculat de Farmache, iar arbitrul Haţegan a acordat, din nou, lovitură de pedeapsă. De această dată, penaltiul a fost executat de Florin Costea, care a trimis balonul în partea dreaptă, dar, şi de această dată, Vlas a reuşit să pareze.

În minutul 45, Găman a pierdut balonul la aproximativ 30 de metri de poartă, Gerlem a scăpat singur cu portarul Bornescu şi a trimis în plasă, pe lângă goal-keeper-ul formaţiei Universitatea Craiova.

La prima fază de atac a reprizei secunde, Gerlem a centrat de pe partea stângă, însă căpitanul Universităţii Craiova, Dorel Stoica, a deviat mingea în proprie poartă.

Gazdele au restabilit egalitatea în minutul 50, după centrarea australianului Baird, care a fost reluată în plasa porţii constănţene de Florin Costea în urma unei execuţii spectaculoase, semi-foarfecă, de la aproximativ 11 metri.

În minutul 69, Universitatea Craiova a preluat conducerea pe tabela de marcaj după o lovitură de colţ, reluată, cu capul, de Josh Mitchell.

 

Mititelu vrea victoria şi în meciul cu CFR Cluj

Patronul clubului Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a declarat, sâmbătă, că formaţia antrenată de italianul Nicolo Napoli nu are cum să piardă meciul din etapa viitoare, cu CFR Cluj, dacă jucătorii vor evolua la fel ca în partida de pe teren propriu, cu Farul Constanţa.

"De mult, chiar şi la televizor, nu am mai văzut un asemenea meci. Am meritat victoria, pentru că am avut 10-12 ocazii uriaşe. Am fost peste ei la toate capitolele şi ar fi fost nedrept dacă nu am fi învins. Vreau în continuare aceeaşi dăruire şi cred că vom reuşi. Nu avem cum să pierdem la Cluj, în cazul în care vom juca precum am făcut-o în această după-amiază", a spus Mititelu.

Portarul Mircea Bornescu susţine că penaltiul din partida cu Farul este al doilea ratat în cariera sa. "Sincer, nu îmi vine să cred în ce meci am jucat să începi cu un penalti ratat la prima fază a meciului şi, probabil, am mai avut alte zece ocazii clare. Este al doilea penalti pe care îl ratez în cariera mea. Voi mai executa şi alte penaltiuri, dacă antrenorul va decide acest lucru", a menţionat Bornescu.

 

Oţelul trăieşte prin Paraschiv

Formaţia Oţelul Galaţi a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 2-0 (2-0), echipa Gloria Buzău, într-un meci în care Gabriel Paraschiv a reuşit a treia dublă din acest sezon.

În minutul 7, Paraschiv a înscris cu un şut de la 16 metri, după o pasă de la S. Ilie, care l-a driblat pe Ninu. Gabriel Paraschiv a înscris golul de 0-2, în minutul 45+1, tot cu un şut de la 16 metri.

Suporterii Gloriei Buzău au început să ceară demisia tehnicianului Ştefan Stoica, după primele 35 de minute de joc.

Tehnicianul echipei Gloria Buzău, Ştefan Stoica, a declarat că nu îşi va da demisia, precizând că el va fi "ultimul care pleacă de pe corabie".

"Eu voi lupta până în ultima clipă. Nu îmi voi da niciodată demisia, o să fiu ultimul care pleacă de pe corabie", a afirmat Stoica, după ce Gloria Buzău a înregistrat înfrângeri în primele trei etape ale Ligii I.

Ştefan Stoica a precizat că la meciul cu Oţelul s-au văzut încă o dată lacune ca urmare a problemelor din perioada de pregătire. "Am pierdut în faţa unei echipe mult mai bune, nu am reuşit mare lucru, nu am reuşit să marcăm nici măcar un gol. Şi-a spus încă o dată cuvântul perioada de pregătire, în care nu i-am avut pe toţi jucătorii la dispoziţie şi asta se vede în teren, unde nu există încă omogenitate şi nu sunt închegate relaţiile de joc. Dar cu toate acestea, marea noastră problemă o reprezintă fizicul", a afirmat Stoica.

 

Vineri s-au mai jucat meciurile:

Poli Iaşi - Steaua Bucureşti 0-2
Au marcat: Pecknik '50 (autogol), B. Stancu '89

FC Vaslui - Gloria Bistriţa 1-0
A marcat: Temwanjera '54.

 

Clasamentul Ligii I este următorul:

1. Rapid Bucureşti 3 3 0 0 6-0 9 (+3)
2. FC Vaslui 3 3 0 0 5-1 9 (+3)
3. Oţelul Galaţi 3 2 1 0 7-3 7 (+1)
4. CFR Cluj 3 2 0 1 6-1 6 (+3)
5. Steaua Bucureşti 3 2 0 1 4-2 6 (+3)
6. Universitatea Craiova 3 2 0 1 5-4 6 (0)
7. Gaz Metan Mediaş 3 1 1 1 7-4 4 (-2)
8. Dinamo Bucureşti 2 1 1 0 2-1 4 (+1)
9. FC Timişoara 3 1 1 1 5-6 4 (+1)
10. Unirea Urziceni 2 1 0 1 3-3 3 (0)
11. FC Braşov 2 1 0 1 2-2 3 (0)
12. Farul Constanţa 3 1 0 2 3-5 3 (0)
13. Gloria Bistriţa 3 1 0 2 2-4 3 (0)
14. FC Argeş 2 0 1 1 3-4 1 (-2)
15. Pandurii Târgu Jiu 2 0 1 1 1-4 1 (-2)
16. Gloria Buzău 3 0 0 2 0-5 0 (-6)
17. CS Otopeni 2 0 0 2 1-7 0 (-3)
18. Poli Iaşi 3 0 0 3 1-7 0 (-6).
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rapid s-a impus în primul derbi al campionatului.
 Vizualizări articol: 648 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rapid s-a impus în primul derbi al campionatului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei