Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 apr 2008 - Anul XIII, nr. 93 (3774)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9748 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5777 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Unirea Urziceni s-a calificat pentru prima oară în finala Cupei României

Formaţia Unirea Urziceni s-a calificat în finala Cupei României Timişoreana pentru prima oară în istoria clubului, după ce a învins, joi, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa Gloria Buzău, într-un meci din semifinalele competiţiei, disputat la Bucureşti, pe stadionul Cotroceni.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Pădureţu în minutul 89, care l-a învins pe Mincă cu un şut de la 10 metri lateral dreapta, după o pasă primită de la Mara.

Gloria Buzău: 32. Mincă - 23. Ninu, 6. Al. Tudose, 4. Jozici, 26. Eze - 11. Al. Stoica (18. Nejneru '59), 5. Doicaru, 14. Bicfalvi, 19. Liţu - 17. Guda (20. Cl. Ionescu '54), 21. V. Simion (99. Nunes '57). Antrenor: Ştefan Stoica.

Unirea Urziceni: 12. Stelea - 24. L. Balint, 6. Galamaz, 4. Mehmedovici, 23. Bordeanu - 2. C. Petre (25. Pădureţu '62), 19. Brandan (17. Burns '68), 3. Ricardo, 10. Mara - 14. B. Stancu, 15. Dănălache. (7. Bilaşco '90+4). Antrenor: Dan Petrescu.

Cartonaşe galbene: Liţu '23, Doicaru '47, Nejneru '86 / Brandan '60

Meciul a fost arbitrat de o brigadă formată din Augustus Constantin (central), Adrian Vidan, Cornel Fecioru (asistenţi) şi Radu Petrescu (rezervă). Observatorii întâlnirii au fost Dumitru Mihalache şi Gheorghe Moise.

La meci au asistat 2.000 de spectatori, dintre care 100 de suporteri veniţi de la Buzău şi 250 de fani ai formaţiei din Urziceni.

Antrenorul buzoienilor, Ştefan Stoica, a fost eliminat în minutele de prelungire, după ce i-a arătat pumnul centralului Augustus Constantin, a vrut să-l lovească pe asistentul Adrian Vidan şi s-a împins cu arbitrul de rezervă, Radu Petrescu. El a părăsit terenul înjurând brigada de arbitri.

La partida de pe stadionul Cotroceni au asistat jucătorii stelişti Nicolae Dică şi Mirel Rădoi, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Teia Sponte, antrenorii Dumitru Dumitriu şi Cornel Ţălnar, administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, şi acţionarul dinamovist Vasile Turcu.

 

Mihai Stoica: ”Una dintre cele mai mari bucurii din cariera mea”

Preşedintele clubului Unirea Urziceni, Mihai Stoica, a declarat, joi, după victoria în faţa formaţiei Gloria Buzău şi calificarea în finala Cupei României, că aceasta este una dintre cele mai mari bucurii din cariera sa.

"E posibil să fie una dintre cele mai mari bucurii din cariera mea. Băieţii au fost apăsaţi, era o miză imensă. Tot sezonul se rezuma practic la acest meci. Ştiau că pot îndeplini obiectivul dacă înving astăzi (n.r. - joi) şi de aceea au avut mici probleme. Am marcat târziu, dar este o victorie meritată. Nu sperie pe nimeni gândul că vom juca în finală cu CFR Cluj, unde ne vom prezenta foarte bine. Ne bucură faptul că ne-am îndeplinit obiectivul, Cupa UEFA, încă din primul an. Am scos Steaua şi Rapid şi dacă îmi spunea cineva că e uşor îl contraziceam", a spus Stoica.

Oficialul ialomiţean a afirmat că în urmă cu o lună a avut o predicţie că Unirea Urziceni va juca împotriva formaţiei Steaua Bucureşti în Supercupa României. "Am avut o predicţie acum vreo lună că mi-aş dori să jucăm Supercupa cu Steaua în vară. Până acolo mai este, CFR e un adversar puternic. Sunt extrem de fericit, e confirmare că s-a muncit bine, iar alţii cu obiective mai îndrăzneţe mai au de luptat. Am spus că suntem cea mai pregătită echipă pentru cupele europene, pentru că în staff suntem numai oameni cu experienţă vastă în astfel de competiţii, oameni pe care la alte echipe nu îi găsiţi", a precizat Stoica.

Mihai Stoica a declarat că înţelege supărarea antrenorului Gloriei Buzău, Ştefan Stoica, care a fost trimis în tribună în minutele de prelungire după ce a înjurat arbitrii: "La necaz oamenii mai reacţionează, unii se cenzurează, alţii nu".

 

Petrescu: „Dacă terminăm pe patru după ce ne-am calificat în finală, e ca şi cum am fi luat eventul”

"Rămânem în istoria clubului pentru calificarea în finală şi în Cupa UEFA, nu mă aşteptam să atingem obiectivul din primul an. Dacă terminăm pe trei-patru şi jucăm şi finala, pentru mine e ca şi cum am fi luat eventul. Sună frumos o Supercupă cu Steaua, dacă batem şi pe CFR ar fi cea mai frumoasă cupă din istoria României, să îi învingem şi pe ei după Steaua şi Rapid. Ar fi culmea să vizităm Piatra Neamţ la finală. Le spun mereu jucătorilor: nu sunt turist, n-am venit în excursie, la Londra n-am văzut nimic cinci ani, de-abia după ce m-am lăsat am vizitat şi eu ce se putea, Madame Tussaud şi ce mai era. Mergem să câştigăm trofeul. Acum, Dinamo, Rapid, Timişoara, sunt clar în Cupa UEFA, au răsuflat uşuraţi, le-am dat o mână de ajutor fără să vrem. CFR e pe două fronturi, Cupa să ne-o lase nouă, iar Dinamo să ne mulţumească pentru ajutor după ce-i batem", a spus Petrescu la conferinţa de presă de după meciul cu Gloria Buzău, scor 1-0, din semifinalele Cupei României.

Antrenorul echipei Unirea a precizat că toate meciurile din Cupa României sunt dramatice. "Mă aşteptam să terminăm meciul mai repede, să începem mai bine, să controlăm jocul şi să marcăm în prima repriză. Buzăul ne-a surprins în prima parte, fără să aibă însă vreo ocazie. Presiunea a fost mult prea mare pentru jucătorii mei, nu ştiu dacă sunt unul-doi care au mai jucat finale. Ca antrenor principal şi pentru mine va fi prima finală, ca jucător am avut foarte multe. Jucătorii au înţeles invers ce le-am spus, au fost stresaţi şi nu motivaţi. Contează doar rezultatul, dacă joci bine şi pierzi nu rămâi cu nimic în istorie", a spus el.

Dan Petrescu a menţionat că nu se gândea că va ajunge în Cupa UEFA prin Cupa României, ci prin campionat. "După ce am eliminat Steaua şi Rapid ne-am gândit la finală. A fost mult mai greu cu Buzăul decât cu Steaua şi Rapid, cu ele nu ai presiune, dacă învingi, e extraordinar, dacă nu, nu. Acum eram favoriţi şi presiunea a fost pe umerii noştri. Buzăul merită felicitări, a dat totul. La noi nu e nici o minune la mijloc, ci organizare, muncă şi spirit de echipă. N-aş vrea să ne oprim aici, ci vrem să demonstrăm că merităm în Europa. Dacă Buzău a avut penalti? N-am văzut faza. Şi dacă ar fi fost ceva, ar fi primul ajutor pentru noi după cât am suferit din cauza arbitrilor. După numărul de ocazii, meritam victoria. Dacă Rădoi şi Dică au fost suporterii noştri, mă bucur, fotbalul jucat de noi ne-a adus suporteri inediţi", a comentat Petrescu.

 

Pădureţu: „Vom scrie cu adevărat istorie dacă vom câştiga Cupa”

Mijlocaşul Răzvan Pădureţu, autorul golului prin care Unirea Urziceni s-a calificat în finală, a declarat, joi, că jucătorii ialomiţeni vor scrie cu adevărat istorie dacă vor câştiga trofeul. "Colegii m-au felicitat pentru gol, dar echipa a scris istorie, nu eu. Vom scrie cu adevărat istorie dacă vom câştiga Cupa. Asta ar însemna istorie", a spus Pădureţu.

Portarul Unirii Urziceni, Bogdan Stelea, consideră că în finala Cupei României se poate întâmpla orice. "Obiectiv îndeplinit, iar în finală se poate întâmpla orice. Nu am strălucit, dar e o victorie importantă, chiar dacă am jucat mai slab decât de obicei. E momentul să culegem roadele. Într-un fel, antrenorul buzoienilor, Ştefan Stoica, a reacţionat firesc. Probabil l-au lăsat nervii. Îmi pare rău pentru ei, ştiu ce înseamnă să pierzi pe final", a afirmat Stelea.

Portarul formaţiei Gloria Buzău, Mihai Mincă, s-a arătat dezamăgit de ratarea calificării în finală şi consideră că au fost privaţi de o lovitură de pedeapsă. "E dezamăgire mare să pierzi în ultimele minute. Dacă pierdeam cu 3-0 nu era o supărare, numai nu aşa. A fost un meci dificil, lor le-a fost frică de noi, nouă de ei. Cred că am avut penalti neacordat, de aceea au şi reacţionat colegii mei aşa. Ghinion, asta e", a precizat Mincă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unirea Urziceni s-a calificat pentru prima oară în finala Cupei României.
 Vizualizări articol: 485 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unirea Urziceni s-a calificat pentru prima oară în finala Cupei României0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Alte titluri din Sport national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei