Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 apr 2008 - Anul XIII, nr. 77 (3758)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Liga I

CFR Cluj, victorie istorică pe terenul lui Dinamo

Formaţia CFR Cluj a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 2-1 (2-1), echipa Dinamo Bucureşti, în ultimul meci al etapei a XXVI-a, şi rămâne pe primul loc în clasamentul Ligii I, la trei puncte distanţă de Steaua

CFR Cluj a deschis scorul în minutul 11, prin Antonio Semedo. Culio a centrat de pe stânga, Bogdan Lobonţ a ieşit greşit, iar Semedo a marcat, de la 8 metri, în stânga portarului, la semiînăţime.

Dinamo a egalat în minutul 34, prin Ionel Dănciulescu. Mărgăritescu a şutat la poartă de la 16 metri, iar Dănciulescu a deviat în plasă din centrul careului.

Semedo a marcat pentru 2-1 în minutul 45+1. Portughezul, aflat la limita ofsaidului, a primit o pasă de la un coechipier şi, după o cursă de 40 de metri pe partea stângă, a intrat în careu şi l-a învins pe Lobonţ cu un şut la colţul scurt.

La acest meci, CFR Cluj a devenit prima echipă din campionatul românesc care a început un meci cu 11 jucători străini.

După ce a fost înlocuit, în minutul 25, cu Ianis Zicu, Adrian Ropotan s-a dus direct la vestiare. După ce s-a schimbat, el a revenit la marginea terenului, de unde a urmărit restul partidei.

Antrenorul echipei CFR Cluj, Ioan Andone, a urmărit meciul de la tribuna a doua, fiind suspendat. El a fost aplaudat de spectatori, care i-au solicitat autografe şi să se fotografieze alături de ei. În timpul meciului, numele fostului tehnician dinamovist a fost scandat în repetate rânduri.

Patronul CFR Cluj, Arpad Paszkany, a urmărit meciul de pe banca de rezerve.

La acest meci a fost inaugurată noua tabelă electronică de pe stadionul Dinamo.

La meci au asistat 12.000 de spectatori, între care 100 de suporteri ai echipei CFR Cluj.

 

Andone: „Să vedem cine rezistă până la finish”

Antrenorul Ioan Andone a declarat, duminică seară, că se aştepta să fie bine primit de suporterii dinamovişti.

"Sunt bucuros că suntem tot pe primul loc, indiferent ce îşi doresc unii. Dacă am câştigat aici, putem învinge oriunde. Suporterii m-au primit bine datorită muncii pe care am prestat-o aici. Alături de ei m-am bucurat şi sunt sincer pentru că sunt zece ani de muncă. M-am bucurat că am avut recunoştinţă, dar eu am semnat un contract pe doi ani, fără clauză de reziliere. Îmi poartă noroc să stau între dinamovişti. Speram să mă primească bine", a declarat Andone.

Ioan Andone a afirmat că jucătorii săi s-au confruntat cu o presiune. "Cred că au prins puţină presiune şi după meciul cu Steaua şi după ce s-a întâmplat la Rapid - Steaua, de asta a fost încărcătura destul de mare la Iaşi şi Piatra Neamţ. Dar aici au fost multe, multe lucruri care le-am făcut bine faţă de alte meciuri. Presiunea e prea mare, poate o facem noi antrenorii, preşedintele, pentru că noi am trăit aici şi ştim ce se întâmplă. Campion ieşi şi cu trei puncte şi cu unu. Pe primul loc suntem noi cu Steaua, să vedem cine rezistă în acest finish", a comentat Andone.

 

Mureşan: „A început un campionat de nouă etape”

Preşedintele Iuliu Mureşan a declarat că pentru echipa CFR Cluj a început, odată cu meciul cu Dinamo, "un campionat de nouă etape", în care dacă va termina la egalitate cu Steaua, echipă care are trei puncte mai puţine, formaţia ardeleană va fi campioană.

"Este o victorie importantă, chiar istorică pentru că e prima dată când învingem în Ştefan cel Mare. Lupta este grea, Steaua aproape că ne-a ajuns din urmă, beneficiind şi de nişte «măsuri administrative». Noi nu avem decât o şansă, să câştigăm în teren, pentru că nu ne ajută nimeni să obţinem puncte altfel. E oarecum o revanşă faţă de situaţia de anul trecut. Important este că băieţii au înţeles că pentru noi acum începe un campionat de nouă etape", a spus Mureşan.

Oficialul clujean a precizat că jucătorii de la CFR aveau promisă o primă de victorie de 25.000 de lei la meciul cu Dinamo, însă crede că aceasta va fi suplimentată.

 

Patronul Paszkany, delegatul echipei

Patronul Arpad Paszkany a declarat că echipa CFR Cluj mai are opt finale de jucat până la încheierea campionatului şi şi-a exprimat speranţa că titlul de campioană a României se va decide pe teren.

"Să câştigăm împotriva lui Dinamo la Bucureşti e ceva. Nu i-am ţinut locul lui Andone pe bancă, dar ei au fost suspendaţi şi eu am vrut să fiu aproape de băieţi. Mai suntem destui care să ţinem moralul echipei. Mai avem opt finale de jucat, mergem înainte, trebuie să le câştigăm pe toate. Nu mă interesează altceva şi nu mă mai miră nimic. Pe mine mă deranjează toate, dar nu mă mai miră nimic. Într-un fel e o luptă inegală, o luptă în afara fotbalului, la care eu refuz să particip. Sper ca titlul să se decidă, totuşi, pe teren. Important e că suntem pe primul loc, nu contează câte puncte sunt diferenţă. Contează să o păstrăm până la finalul sezonului", a declarat Paszkany.

Iuliu Mureşan a comentat şi el faptul că patronul Arpad Paszkany a stat pe banca tehnică a formaţiei CFR Cluj. "În fotbal sunt multe superstiţii şi dacă faci o schimbare şi îţi iese o menţii. Eu sunt suspendat, probabil o să cer să fiu suspendat în continuare, iar el să stea pe bancă şi noi să câştigăm campionatul. El a fost delegat astăzi", a precizat Mureşan.

 

Mulţescu şi-a dat demisia

Tehnicianul Gheorghe Mulţescu a anunţat, luni, că şi-a reziliat contractul cu FC Dinamo, de comun acord cu conducerea clubului, informează site-ul oficial al grupării din Şoseaua Ştefan cel Mare.

"Pentru mine, obiectivul a fost locul 2. Mai sunt puţine şanse de a realiza acest obiectiv, ţinând cont de etapele rămase de disputat până la finalul campionatului. Am convenit cu conducerea clubului, de comun acord, rezilierea contractului. Sper ca Dinamo să se califice într-o cupă europeană!", a declarat Mulţescu pentru site-ul oficial al clubului.

Mulţescu a fost numit în funcţia de antrenor la Dinamo la 4 martie şi a condus echipa la cinci meciuri, în care a obţinut două remize (cu Farul şi Gloria Bistriţa), două victorii (cu Poli Iaşi şi Universitaea Cluj) şi a înregistrat un eşec (cu CFR Cluj).

Gheorghe Mulţescu a preluat Dinamo când era pe locul 6 şi a adus-o pe locul 4.

 

Spectatorii dinamovişti au aplaudat victoria clujenilor

Antrenorul echipei Dinamo, Gheorghe Mulţescu, a declarat că o victorie cu CFR Cluj nu ar fi ajutat Steaua, ci chiar formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare.

"Noi am ajutat CFR indirect, dar noi am vrut să ne ajutăm pe noi, ne interesau punctele pentru noi. Am încercat să facem tot ce se poate, dar nu am fost inspiraţi. Au scăzut foarte mult şansele noastre la locul doi, normal, în condiţiile în care mai sunt doar opt etape. Era normal ca steliştii să ţină cu noi în acest meci pentru că aveau un interes direct. Probabil aplauzele de la final ale spectatorilor au fost o reacţie împotriva Stelei", a declarat Mulţescu.

Tehnicianul dinamovist a declarat că eşecul din meciul cu CFR Cluj îl supără cu atât mai mult cu cât ambele goluri s-au primit în momente bune ale campioanei. "Sunt supărat pentru că în situaţiile cele mai bune ale noastre noi am primit gol. Am început bine, cu o dinamică bună, am controlat jocul şi pe o contră şi nişte greşeli în lanţ am luat gol. Am revenit, am făcut o schimbare tactică pentru că nu mai avea rost la 0-1 să stăm cu doi mijlocaşi defensivi, am urcat, am egalat, am avut chiar posibilitatea să ne distanţăm, dar am primit iar gol pe o contră. Nu am fost inspiraţi, nu am reuşit să materializăm. Ei s-au rezumat la o apărare aglomerată şi ermetică şi aşteptau să iasă pe contraatac, aşteptau şi ei greşeala noastră", a explicat Mulţescu.

Oficialii dinamovişti au plecat de la stadion fără să facă vreo declaraţie.

 

Pandurii, a patra victorie consecutivă

Echipa Pandurii Târgu Jiu a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), formaţia Poli Iaşi.

Din minutul 7, Poli Iaşi a evoluat cu un jucător mai puţin, după ce Ionuţ Bâlbă a fost eliminat deoarece a lovit cu cotul un adversar.

Unicul gol al meciului a fost marcat în minutul 75, de Arieta, care a preluat o minge în marginea careului şi apoi a şutat la colţul lung de la 14 metri.

În minutul 90, arbitrul Mugurel Drăgănescu a dictat penalti pentru Pandurii la un fault al lui Brăneţ asupra lui Alexandru Piţurcă, însă apoi a revenit asupra deciziei.

Pandurii a avut două goluri anulate pe motiv de ofsaid, în minutele 33 şi 44.

 

Craiova a trimis Mioveniul spre retrogradare

Formaţia Universitatea Craiova a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 2-1 (0-1), echipa Dacia Mioveni.

Cornel Frăsineanu a înscris pentru gazde, în minutul 14, dintr-o lovitură liberă de la 22 de metri, cu un şut în vinclul porţii apărate de Bornescu.

În minutul 65, a avut loc o altercaţie pe teren între Ionuţ Savu (Dacia Mioveni) şi Mircea Bornescu (U. Craiova), cei doi fiind despărţiţi de coechipieri şi arbitri. Incidentul a avut loc după ce Savu a avut ocazia de a înscrie, însă portarul craiovean a intervenit spectaculos. În urma altercaţiei, cei doi jucători au primit cartonaş galbene.

Universitatea Craiova a egalat în minutul 75, prin Ionuţ Luţu, după o centrare a lui Costea.

Dina a adus echipa oaspete în avantaj şi a stabilit scorul final al meciului, în minutul 79, după o greşeală a lui Daouda, care a trimis mingea înapoi, spre portarul Ilie, însă craioveanul a interceptat şi a trimis mingea în poartă.

 

Clasamentul Ligii I este următorul:

1. CFR Cluj 26 18 5 3 43 - 19 59 (+20)
2. Steaua Bucureşti 26 17 5 4 32 - 14 56 (+17)
3. Rapid Bucureşti 26 14 6 6 40 - 23 48 (+9)
4. Dinamo Bucureşti 26 13 7 6 40 - 25 46 (+7)
5. Unirea Urziceni 26 12 10 4 29 - 17 46 (+4)
6. Poli Ştiinţa Timişoara 26 13 7 6 44 - 33 46 (+10)
7. FC Vaslui 26 10 10 6 37 - 24 40 (+1)
8. Gloria Bistriţa 26 9 8 9 27 - 31 35 (-4)
9. Universitatea Craiova 26 10 4 12 29 - 34 34 (-5)
10. Oţelul Galaţi 26 10 3 13 34 - 43 33 (-3)
11. Poli Iaşi 26 8 6 12 27 - 32 30 (-9)
12. Dacia Mioveni 26 7 7 12 23 - 32 28 (-11)
13. Pandurii Târgu Jiu 26 7 6 13 27 - 34 27 (-15)
14. Gloria Buzău 26 7 5 14 25 - 44 26 (-13)
15. Farul Constanţa 26 5 9 12 15 - 28 24 (-15)
16. UT Arad 26 5 7 14 22 - 34 22 (-17)
17. Ceahlăul Piatra Neamţ 26 6 4 16 21 - 36 22 (-17)
18. Universitatea Cluj 26 3 11 12 28 - 40 20 (-19)
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CFR Cluj, victorie istorică pe terenul lui Dinamo.
 Vizualizări articol: 619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CFR Cluj, victorie istorică pe terenul lui Dinamo0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei