Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 feb 2008 - Anul XIII, nr. 47 (3728)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Liga I

Steaua se îndepărtează de titlu

Echipa Steaua Bucureşti a pierdut, cu scorul de 1-2 (0-1), meciul disputat, duminică, în deplasare, împotriva formaţiei Poli Iaşi, în etapa a XX-a a Ligii I, care a fost primul oficial din 2008, după opt amicale fără înfrângere în perioada de pregătire.

Poli Iaşi a deschis scorul în minutul 3, printr-un autogol al stelistului Bănel Nicoliţă. Acesta a trimis mingea în propria poartă, de la 10 metri, după ce a lovit balonul greşit în încercarea de a respinge o centrare a lui Andrei Cristea, de pe partea dreaptă.

Steaua a restabilit egalitatea în minutul 47, prin Andres Mendoza. Peruanul, aflat la debutul său oficial la Steaua, a fost găsit nemarcat în careu de un coechipier şi a marcat cu un şut cu stângul, din întoarcere, de la 10 metri, la colţul scurt.

Poli Iaşi a revenit în avantaj după o oră de joc, în urma unei reuşite a lui Bogdan Onuţ. Andrei Cristea a executat o lovitură liberă de pe stânga, Zapata a scos de sub bară, a revenit la timp pentru a respinge în faţă o lovitură de cap a lui Cristian Munteanu, însă mingea a ajuns doar până la Onuţ, care a marcat, tot cu capul, pentru 2-1.

În tribune au fost prezenţi 13.000 de spectatori. Cei aproximativ 600 de suporteri stelişti prezenţi la meci au scandat împotriva lui Dragomir şi a legii pentru combaterea violenţei pe stadioane. Tot pentru a contesta această lege, fanii ieşeni au afişat la peluză un banner cu mesajul "Nu vrem să trăim din amintiri" şi o pânză pe care erau desenaţi fotbalişti şi spectatori în tribune.

 

Lăcătuş: „Ne jucăm şansa până la capăt”

Antrenorul echipei Steaua, Marius Lăcătuş, a declarat că speră să reuşească să elimine din jocul formaţiei sale greşelile care duc la pierderea de puncte, aşa cum s-a întâmplat în întâlnirea din deplasare cu Poli Iaşi.

"Nu am putut scoate un rezultat pozitiv astăzi. Am început greu meciul, a venit şi acel autogol, după care am început să ne creăm ocazii, însă în fotbal ratările te pedepsesc. Trebuie să credem în continuare în şansa noastră şi sper să reuşim să eliminăm aceste greşeli care duc la pierderea de puncte. Noi ne jucăm şansa până la capăt. Nu cred că jucătorii mei s-au gândit mai mult la partida cu CFR Cluj, din etapa următoare, decât la cea cu Poli Iaşi. În ofensivă lucrurile au mers destul de bine, însă au fost acele greşeli în defensivă", a declarat Lăcătuş.

Tehnicianul stelist a precizat că nu poate spune că arbitrul Teodor Crăciunescu s-a implicat direct în rezultatul final. "Dar toate acele minute pierdute la căderile ieşenilor, la intrarea medicilor şi prelungirea prea puţin a primei reprize au contat", a adăugat Lăcătuş.

 

Popa crede că Poli Iaşi a câştigat norocos

Antrenorul Ionuţ Popa a declarat că Poli Iaşi a câştigat meciul cu Steaua datorită norocului şi jocului slab făcut de "roş-albaştri" în întâlnirea de duminică.

"Steaua a prins o zi mai slabă noi am avut noroc, nenorocul din tur s-a întors în favoarea noastră. Nu prea am avut ocazii de gol, dar nici Steaua nu a avut şanse clare. Am câştigat datorită jocului slab făcut de Steaua. Nu mă aşteptam la victorie. La general vorbind, mă bucuram şi cu un egal. Aşteptam mult mai mult de la Steaua. De la noi nu pot remarca pe cineva anume, mi-a plăcut toată echipa mea, deci şi noile achiziţii. Cred că am înlăturat acea jignire profundă pe care a adus-o o parte a presei echipei noastre. Am dat multora o palmă", a spus Popa, făcând referire la speculaţiile privind un posibil aranjament în meciul de la Iaşi.

Ionuţ Popa a menţionat că l-a "încântat" autorul golului Stelei, despre care a spus că nu ştie cine l-a marcat: "Nu ştiu cine a dat golul. Pepe Moreno? A, Mendoza. M-a încântat execuţia acelui jucător".

Tehnicianul formaţiei ieşene a menţionat că la meciul de duminică a purtat aceeaşi cămaşă pe care a avut-o şi în sezonul 2004/2005, când Poli Iaşi a învins Steaua în deplasare, cu scorul de 1-0, la câteva zile după ce "roş-albaştrii" obţinuseră calificarea în grupele Cupei UEFA. "Am s-o păstrez să o vând undeva la o licitaţie sau să o dau la un muzeu", a adăugat Popa.

Antrenorul echipei ieşene a declarat că a fost mulţumit de arbitraj, cu excepţia unei faze din finalul întâlnirii. "Băiatul lui Crăciunescu ne-a arbitrat şi la Urziceni şi a făcut-o foarte corect. Astăzi, dacă nu ar fi dat acea lovitură liberă din marginea careului din final de meci, poate aş fi putut spune şi acum acelaşi lucru", a subliniat Popa.

 

Gigi Becali se implică la echipă

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, duminică seară, la o emisiune televizată, că se va implica la echipă în vederea meciului cu CFR Cluj de duminică, din etapa a XXI-a a Ligii I, altfel se va "alege praful", adăugând că antrenorul Marius Lăcătuş nu va fi înlocuit până la vară.

"Dacă mă implic pentru meciul cu CFR? Bineînţeles că mă implic. Dacă nu mă implic, se alege praful. Lăcătuş nu va fi schimbat până la finalul campionatului, orice s-ar întâmpla. Ce facem acum, pierdem un meci - două şi schimbăm antrenorul? Oricum, nu va mai fi ce a fost, nu va mai fi încrederea aia maximă, nu mai am încrederea aia, trebuie să mi-o recâştige", a spus patronul Stelei la Fanatik Show.

Gigi Becali a promis că lumea va vedea de acum o echipă Steaua schimbată în bine. "Stai să vezi în meciul cu CFR, o să mă implic eu ca să bată Steaua cu 3-0, altfel pierde cu 2-1. Aşa s-a întâmplat întotdeauna când am stat cuminte şi nu m-am băgat, cum am venit eu, cum s-a revitalizat echipa. Aşa a fost şi cu Olăroiu. O să câştigăm toate cele 14 meciuri rămase. O să discut cu Lăcătuş de echipă, cum să facă ce vrea? Dacă face ce vrea, n-aţi văzut ce se întâmplă? Contează să ne consultăm toţi şi să câştige Steaua meciuri", a adăugat el.

Becali a dezvăluit şi câteva dintre preferinţele sale. "O să vedeţi cine mi-a plăcut la Iaşi şi cine nu în meciul cu CFR. Rădoi, Habibou, Dayro Moreno sunt apţi. Steaua are nevoie de Lovin, Pleşan trebuie să se mai pregătească. La Iaşi mijlocaşii centrali n-au contat, Ovidiu Petre săracul n-avea ce face singur acolo", a spus conducătorul FC Steaua.

Oficialul stelist a menţionat că Steaua din tur a fost mai puternică decât Steaua de la Iaşi. "În a doua repriză s-a mai înviorat jocul odată cu intrarea lui Dayro Moreno, am mai văzut ceva fotbal. Dacă nu i-am văzut în pregătiri... poate am greşit că nu m-am dus acolo, mă implicam şi eu, mă consultam cu Lăcătuş. E dezamăgitor ce joacă Steaua, ce a jucat la Iaşi. Nu mai fac calcule cu ce a făcut CFR. Nici ei n-au arătat cine ştie ce, dar se vedea că au dorinţă de victorie, au ambiţie mare", a spus el.

Gigi Becali a subliniat că echipa sa trebuia să joace fotbal adevărat. "Ne-a luat Iaşiul din prima, am rămas blocat. Nici când am egalat nu am fost optimist, pentru că nu controlam jocul, jucam mai prost ca în tur. Dacă vom continua aşa, n-avem şanse nici la locul doi", a comentat el.

Becali a declarat că are încredere în continuare în echipa sa: "Dacă batem pe CFR rămân opt puncte, cum nu mai poate fi prins CFR? Dacă ne-a putut bate Iaşiul pe noi, de ce să nu-i bată şi pe ei?".

 

Timişoara, victorie fără dubii la Târgu Jiu

Formaţia Poli Ştiinţa Timişoara a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 3-1 (1-0), echipa Pandurii Târgu Jiu, în primul meci oficial din 2008.

Poli Ştiinţa a deschis scorul în minutul 25, când la o lovitură liberă de pe dreapta executată de Karamyan, portarul gazdelor, Mingote, a respins greşit, mingea a ajuns la Gigel Bucur, iar acesta a înscris cu dreptul de la 12 metri la colţul scurt.

În minutul 32, spaniolul Arrieta a înscris pentru Pandurii, însă golul a fost anulat pe motiv de ofsaid.

Oaspeţii au mărit diferenţa de pe tabela de marcaj în minutul 50, când Abiodun, demarcat bine, a primit o pasă de la Borbely, l-a driblat pe portar şi a înscris în poarta goală.

Pentru Poli Ştiinţa Timişoara a marcat şi Borbely, în minutul 65, cu un şut de la aproximativ 25 de metri.

Pandurii a redus diferenţa în minutul 68, când Arrieta a pasat în faţa porţii oaspeţilor, iar Alexandru Piţurcă a reluat în plasă.

La meci au asistat aproximativ 9.500 de spectatori.

Înainte de începerea partidei, s-a ţinut un minut de reculegere în memoria tatălui lui Cosmin Contra.

 

Antrenorul timişorenilor, mulţumit de joc şi de rezultat

Tehnicianul Dusan Uhrin jr. a declarat că Poli Ştiinţa Timişoara era obligată să câştige meciul cu Pandurii Târgu Jiu, în condiţiile în care timişorenii doresc să joace în cupele europene.

"Dacă ne dorim să jucăm în cupele europene, eram obligaţi să câştigăm acest meci", a spus Uhrin.

Acesta consideră că fundaşii şi mijlocaşii timişoreni au tratat fazele standard cu responsabilitate. "Mi s-a adeverit ceea ce am spus înainte de meci referitor la apărare şi la mijlocaşii noştri. Au fost responsabili şi au tratat fazele standard cu responsabilitate. Dar aş putea să spun totuşi că a fost un moment de relaxare, după al treilea gol al nostru am primit destul de uşor un gol. Altfel cred că am jucat destul de bine tactic şi am reuşit să blocăm adversarul, mai puţin în două situaţii. A fost un moment mai deficitar al nostru în joc după care am început din nou să jucăm activ. Dar şi adversarii au simţit că au o şansă şi au atacat mai mult în repriza a doua", a afirmat Uhrin jr..

Tehnicianul a precizat că pentru prima dată în carieră a început partea a doua a campionatului fără să fi avut un meci de verificare generală. "Am avut o mică problemă pentru că nu am mai reuşit să facem o repetiţie generală înainte de a începe pentru că meciul din Serbia a fost anulat din cauza intemperiilor", a explicat el.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Steaua se îndepărtează de titlu.
 Vizualizări articol: 503 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Steaua se îndepărtează de titlu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi cu ficăţei, pipote şi inimi de pui 8 porţii - 60 minute 500g ficăţei de pui500g pipote şi inimi de pui2kg cartofi200g smântână1 leg. mărar7 căţei de usturoi100ml ulei± sare, piper Se fierb cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe, 20 de... Citeşte