Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 dec 2014 - Anul XIX, nr. 301 (5810)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Handbal

Echipa Universității Suceava a continuat și-n 2014 lupta pentru rămânerea în Liga Națională

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anul 2014 a fost pentru echipa de handbal a Universității Suceava unul de tranziție, în care s-a încercat formarea unui nou lot competitiv, cu care să lupte în Liga Națională. Cu o echipă decimată în vara trecută, după plecarea a nu mai puțin de 17 jucători, antrenorul Răzvan Bernicu a avut la dispoziție un lot restrâns și diminuat valoric cu care și-a propus un obiectiv îndrăzneț, și anume evitarea retrogradării. Cu toate că a terminat pe locul trei barajul pentru cele două locuri în primul eșalon, sucevenii au reușit totuși să rămână în Ligă, datorită faptului că mai multe echipe nu s-au înscris din cauza problemelor financiare.

„Faptul că am rămas în Liga Națională ne-a facilitat pretenția de a face din nou o echipă de primul eșalon, asta ca obiectiv la nivelul clubului. Astfel am reușit să aducem în vară 11 jucători noi, care alături de cei ce erau deja la echipă să formeze un lot competitiv, cu care să luptăm din nou pentru evitarea retrogradării. Sunt jucători tineri, fără o carte de vizită impresionantă, dar care au calități și cresc de la meci la meci”, a explicat antrenorul Petru Ghervan, care din această vară a revenit pe banca tehnică a echipei. Astfel, în lotul Universității s-au reîntors Cristian Bursuc și Teodor Roban, la  echipă ajungând alți nouă jucători, Tiberiu Popovici, Maxim Beleaev, Lucian Preda, Dusan Trifkovic, Marko Davidovic, Srdjan Gavrilovic, Iulian Alexa, Cătălin Costea și Cristian Manea, care alături de Mihai Sandu, Adi Târzioru, Gabriel Burlacu și de experimentatul Ion Tcaciuc, precum şi de portarul Cristian Tcaciuc, au format noul lot al universitarilor.     

 

Primele meciuri de pregătire au arătat că această echipă are potențial

Universitarii au început antrenamentele pe 7 iulie, iar la sfârșitul lunii au bifat primele două meciuri test la Potaissa Turda, ambele pierdute, la 9 și 3 goluri. După cele două întâlniri, antrenorul Petru Ghervan și-a dat seama că echipa are potențial și poate să crească pentru a intra în lupta pentru menținerea în Liga Națională. Au urmat apoi trei meciuri cu naționala României de cadeți, cu cea universitară a țării noastre și cu cea a Mexicului, în care s-a conturat un nucleu de bază al echipei.

„Meciurile cu Turda au fost decisive pentru mine, deoarece am văzut semne că avem potențial și putem să intrăm în campionat. La memorialul Mihai Mironiuc urma să ne edificăm asupra lotului și echipei de bază. Am întâlnit echipe foarte puternice, la fel cum se anunța campionatul următor, datorită transferurilor pe bani foarte mulți făcute de majoritatea echipelor, care astfel s-au întărit. Practic, cu excepția noastră, toţi și-au anunțat ca obiectiv turneul play-off sau cupe europene, după ce și-au adus jucători străini, deoarece noul regulament a fost mai permisiv din acest punct de vedere. Am învins Călărașiul și Vasluiul și-am pierdut cu Dinamo, meciuri după care deja aveam o idee despre jucătorii de bază ce vor participa în campionat”, a explicat antrenorul Petru Ghervan.  

Având o echipă cu jucători foarte tineri, sucevenii s-au bazat pe doi-trei sportivi cu experiență, care să poată gestiona jocul în momentele delicate, lotul fiind completat de sportivi tineri, de perspectivă, ce au dovedit în jocurile de pregătire că dețin calități pentru handbal.  

 

Universitarii au avut probleme cu transferul celor trei sârbi, pe care au putut să-i folosească abia după cinci etape

În această vară, oficialii echipei sucevene au reușit să ajungă la o înțelegere cu trei jucători de origine sârbă ce au evoluat foarte bine în meciurile test, dar din păcate nu au putut juca în primele cinci etape din Liga Națională. Din cei trei, doar Gavrilovic a mai evoluat în România, la Baia Mare, ceilalți doi, Trifkovic și Davidovic, fiind la prima prezență în campionatul țării noastre, fiind foști componenți ai naționalelor de juniori sau tineret în Serbia. 

„Pot să spun că am început bine acest campionat și mă refer la spiritul de echipă, la mobilizarea bună și dorința jucătorilor de a se remarca, numai că am întâlnit echipe foarte tari, precum Bacău, CSM București, Baia Mare și Călărași, ce în momentul ăsta sunt pe un loc de play-off. A fost greu, dar chiar și așa cred că atunci am pierdut niște puncte, deoarece noi am îndrăznit și am pregătit jocurile pentru victorie. Chiar și-n acele condiții, în care te pregătești cu niște jucători și mai apoi nu poți să-i folosești e dificil, mai ales la jucătorii fără experiență. Odată cu intrarea celor trei sârbi s-a simțit acel plus de consistență în joc de care aveam nevoie”, a adăugat Petru Ghervan.  

Tehnicianul sucevean a amintit și de situația stupidă în care echipa suceveană a pierdut meciul cu Dinamo București din cauza lipsei ambulanței și speră ca Universitatea să nu aibă surpriza de a fi penalizată cu un punct, asta mai ales că s-au trimis la federație toate dovezile că din punct de vedere instituțional, clubul sucevean și-a respectat toate sarcinile. Mai mult, antrenorul studenților crede că față de o întâlnire ce ar avea loc astăzi, atunci Universitatea putea să pretindă un rezultat favorabil, deoarece dinamoviștii aveau mulți jucători accidentați, iar grupul nu era încă foarte bine omogenizat.

 

Prima victorie a sucevenilor a venit în fața Vasluiului, o echipă condusă de antrenorul Leonard Bibirig

Intrarea în echipă a celor trei jucători sârbi s-a simțit din plin în meciul de acasă cu HC Vaslui, în fața unei echipe ce avea în componență mai mulți foști jucători ai Sucevei şi care era pregătită de fostul jucător și tehnician al universitarilor, Leonard Bibirig.

„Pentru noi era foarte important să nu mai pierdem puncte acasă, odată cu venirea celor trei sârbi, deoarece nu mai aveam șanse să scăpăm de ultimul loc, 13, ce duce direct în eșalonul secund. A fost o victorie foarte importantă, atât în economia clasamentului, dar mai ales pentru moralul echipei, ce a deschis o serie de mai multe meciuri în care am evoluat foarte bine, precum cel de la Odorhei, pe care l-am controlat și puteam să-l câștigăm. A fost un egal surpriză pentru toată lumea, mai puțin pentru noi, care știam ce potențial avem și ce putem juca, şi a urmat a doua victorie cu Târgu Jiu, una foarte importantă pentru a scăpa de imaginea de primă retrogradată din start, iar acum se discută altfel despre noi”, a explicat antrenorul Petru Ghervan.

A urmat apoi un joc mai slab la Steaua București, dar și un meci foarte bun pe teren propriu în compania campioanei HCM Constanța, terminat la egalitate. Dacă până atunci, toate meciurile sucevenilor au fost strânse, la Timișoara au pierdut la 10 goluri, iar în prima etapă a returului au cedat la Bacău la 9 goluri, acestea fiind și cele mai slabe partide din acest sezon pentru studenți. 

„Echipa a avut o scădere în pregătire, dar și-n trei meciuri, deoarece jucătorii nu s-au concentrat la fel, din cauza faptului că a apărut un zvon în vestiar cum că nu vor mai fi bani din ianuarie. Dar nu cred că au discutat mai mult decât trebuia, ci înclin să cred că am întâlnit adversari foarte tari, aflați într-o formă mult mai bună decât la începutul sezonului. În acest moment suntem cu salariile la zi, dar poate nu e cea mai fericită afirmație, deoarece retribuțiile sunt mici”, a concluzionat antrenorul Petru Ghervan.

Echipa Universității Suceava a încheiat anul cu un meci foarte spectaculos, dar și încrâncenat în compania uneia din pretendentele la titlu, CSM București, meci ce s-a terminat la egalitate, 27 – 27.

În acest moment, oficialii echipei sucevene au ca obiectiv evitarea locului 13, ce duce direct în eșalonul secund, astfel încât să prindă barajul unde Universitatea va avea ocazia să lupte pentru cele două locuri în Liga Națională. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Echipa Universității Suceava a continuat și-n 2014 lupta pentru rămânerea în Liga Națională.
 Vizualizări articol: 1145 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Echipa Universității Suceava a continuat și-n 2014 lupta pentru rămânerea în Liga Națională0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei