Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 dec 2014 - Anul XIX, nr. 301 (5810)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sânge pe şosele

Accidente mortale şi cu victime în stare gravă, pe drumurile din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele mai multe evenimente negative înregistrate săptămâna trecută au fost accidentele rutiere, soldate cu persoane decedate, dar şi victime transportate în stare gravă la spital.

Majoritatea evenimentelor rutiere au fost provocate de şoferi care au călcat prea tare pedala de acceleraţie ori s-au urcat la volan băuţi sau (şi) fără permis de conducere.

 

Două accidente mortale în aproximativ jumătate de oră

În minivacanţa de Crăciun, informează reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, s-au petrecut două accidente mortale, ambele marţi seară, în intervalul 19.15 -19.45.

Primul a avut loc la Udeşti, acolo unde şoferul unui autoturism VW, Vasile P., în vârstă de 30 de ani, din oraşul Liteni, a dat cu maşina peste un localnic care se deplasa pe partea carosabilă în aceeaşi direcţie de mers. Victima, Vasile M., în vârstă de 32 de ani, nu a mai avut nici o şansă, ambulanţierii constatând decesul tânărului lovit violent de autoturism.

Al doilea accident mortal a fost înregistrat la Zvoriștea, un bărbat în vârstă de 62 de ani, care se deplasa regulamentar cu bicicleta, cu verstă reflectorizantă şi sistem de iluminare pe timp de noapte faţă-spate pe vehiculul său cu două roţi, fiind spulberat de mașina condusă de un tânăr în vârstă de 27 de ani, băut la volan şi fără permis, care ulterior a fugit de la locul accidentului.

 

Mamă şi fiu acroşaţi de un autoturism condus de un şofer băut la volan

Tot marţi, de data aceasta în jurul orei 13.00, a avut loc un alt accident. În afara comunei Grăniceşti, un tânăr în vârstă de 21 de ani, din comuna Vicovu de Jos, Iliuţă M., conducea un autoturism VW, iar din cauza lipsei de experienţă în conducere şi a vitezei, a pătruns pe contrasens şi s-a izbit frontal într-un Mercedes condus regulamentar de un bărbat în vârstă de 39 de ani, Ioan B., din comuna Straja.

Şoferul vinovat a fost rănit uşor, însă soţia bărbatului aflat la volanul Mercedesului s-a ales cu leziuni grave. O altă femeie, Cristina O., în vârstă de 36 de ani, pasageră în autoturismul condus regulamentar, a ajuns la spital, fiind rănită uşor.

În aceeaşi zi, la Siret, pe strada Laţcu Vodă, o femeie în vârstă de 53 de ani şi fiul acesteia, de 27 de ani, care se deplasau alături de alte persoane, au fost lovite de un autoturism scăpat de sub control.

La volan se afla un bărbat în vârstă de 68 de ani, Nicolae C., din localitate, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice (alcoolemie de 1,04 în aerul expirat).

Marţi după-amiază, la dispeceratul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava a fost anunţat un alt accident rutier grav, de data aceasta pe DN 17, pe raza comunei Vama. O tânără în vârstă de 22 de ani, Florentina H., din comuna Frumosu, conducea un autoturism Opel şi, din cauza vitezei şi a carosabilului acoperit cu gheaţă, a pierdut controlul volanului într-o curbă la stânga şi s-a izbit într-un parapet metalic de pe partea dreapta a drumului, accidentându-se grav.

 

S-a izbit violent într-o autoutilitară nesemnalizată, oprită neregulamentar în drum

Miercuri dimineaţă, în jurul orei 6.30, un alt accident grav a avut loc pe DN 2, pe raza comunei Cornu Luncii.

Un bărbat în vârstă de 49 de ani, din municipiul Iaşi, conducea un Peugeot 407, iar la un moment dat i-a apărut brusc în faţă o autoutilitară staţionată neregulamentar pe partea carosabilă şi nesemnalizată corespunzător, al cărei şofer, un bărbat în vârstă de 38 de ani, din judeţul Vaslui, a declarat că a rămas în pană.

Autoturismul Peugeot a intrat frontal în partea din spate a autoutilitarei, în urma accidentului, soţia sa, în vârstă de 53 de ani, fiind accidentată grav, iar o altă pasageră în vârstă de 53 de ani, rănită uşor.

 

Bătrână accidentată grav pe trecerea de pietoni

În Ajunul Crăciunului, o bătrână în vârstă de 75 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost lovită pe o trecere de pietoni de pe raza localităţii, semnalizată cu marcaje rutiere şi indicatoare.

Victima traversa strada regulamentar când a fost lovită de un autoturism Nissan, condus de către o femeie în vârstă de 45 de ani, Lorica Ş., din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Tot pe trecerea de pietoni, de data aceasta la Dorna Candrenilor, a fost accidentată şi o tânără în vârstă de 26 de ani, care traversa strada regulamentar. Victima a fost lovită de un autoturism Ford Tranzit, la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Republica Moldova.

 

Tânăr în stare gravă, după ce s-a izbit cu maşina într-un podeţ

Un tânăr în vârstă de 25 de ani a fost adus cu ambulanţa la spital, în stare gravă, după un accident petrecut la Ipoteşti, în prima zi de Crăciun.

Victima, Adrian C., din localitate, conducea un autoturism Dacia Logan, iar din cauza faptului că nu a adaptat viteza într-o curbă, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă şi s-a oprit în podeţul unui imobil, lovind şi un autoturism parcat pe podeţul respectiv.

În urma accidentului, tânărul în vârstă de 25 de ani s-a ales cu leziuni grave.

“Din cauza leziunilor suferite, conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, însă emana halenă alcoolică, sens în care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, arată reprezentanții poliţiei judeţene.

 

Accident la Suceviţa, cu trei maşini implicate

În după-amiaza celei de-a doua zi de Crăciun, s-a petrecut la Suceviţa un accident rutier în care au fost implicate nu mai puţin de trei autoturisme.

Şoferul unui Daewoo Matiz, un localnic în vârstă de 46 de ani, a izbit un autoturism BMW care circula în faţa sa şi al cărui conducător auto a încetinit pentru a vira stânga. În urma impactului, Matizul a fost proiectat pe contrasens, izbind frontal un Audi A4, condus regulamentar de un bărbat din judeţul Botoşani. Botoşăneanul şi o femeie care se afla în maşina acestuia au fost transportați la spital.

„Conducătorul auto vinovat de producerea accidentului a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, însă, la spital, i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

 

Doi soţi şi copiii lor minori, aruncaţi din căruţă în urma impactului cu o maşină

Vineri seară, în jurul orei 19.15, un alt accident rutier a fost înregistrat pe DJ 290, în interiorul localităţii Băneşti, comuna Fântânele. Şoferul unui autoturism VW, un tânăr în vârstă de 23 de ani, din localitate, nu a păstrat o distanţă regulamentară în mers şi a intrat într-o căruţă care circula în faţa sa. În atelajul hipo se aflau doi soţi, în vârstă de 33, respectiv 23 de ani, şi cei doi copii ai lor, de 3, respectiv 6 ani, toţi cei patru fiind răniţi şi transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

 

Cu maşinile-n gard şi în stâlp

Alte două evenimente rutiere s-au petrecut şi în cursul zilei de sâmbătă.

Noaptea, în jurul orei 2.50, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Horodnic de Sus, conducea băut şi cu viteză un autoturism pe raza comunei Bilca. Drumul său s-a oprit pe DJ 178 C, când a scăpat controlul asupra direcţiei, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu gardul unui imobil.

Tânărul a scăpat cu leziuni minore, însă a refuzat să sufle în alcooltest, ulterior, la spital, acceptând să i se ia probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Sâmbătă după-amiază, la Zvoriştea, un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Siret, băut la volan şi fără permis de conducere, nu a adaptat viteza la carosabilul umed şi s-a oprit cu maşina într-un stâlp de susţinere a cablurilor electrice și gardul unui imobil.

Şi în acest caz, şoferul a scăpat cu leziuni uşoare, însă nu şi de dosarul penal, atât pentru conducere fără permis, cât şi sub influenţa băuturilor alcoolice (rezultat alcooltest: 0,69 la mie).

Exemplele prezentate sunt doar o parte dintre accidentele rutiere petrecute în ultimele zile, la care se adaugă zeci de şoferi prinşi băuţi la volan, fără permis, ori încălcând flagrant regulile de circulaţie rutieră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accidente mortale şi cu victime în stare gravă, pe drumurile din judeţ.
 Vizualizări articol: 5454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Accidente mortale şi cu victime în stare gravă, pe drumurile din judeţ1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei