Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 mai 2008 - Anul XIII, nr. 110 (3791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dăruire şi ambiţie

În doi ani, handbaliştii suceveni au ajuns din liga a doua în cupele europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Modestie şi muncă. Multă muncă şi sărbători nu prea vesele. Acesta este secretul celui mai mare succes la nivel de echipă obţinut în toată istoria sportului sucevean. Vorbim, bineînţeles, de echipa de handbal masculin, prima care s-a calificat într-o cupă europeană. O poveste de succes începută cu mai mulţi ani în urmă, un proiect în care unii oameni au crezut şi care a prins viaţă. În doi ani, din iluştri anonimi care jucau în al doilea eşalon valoric al handbalului românesc, sucevenii au reuşit să prindă un loc de cupă europeană, după cel mai reuşit sezon.

Nu sunt nici de departe idolii copiilor. Nu au faima lui Dică sau Goian, dar speră că într-o bună zi puştii Sucevei vor iubi handbalul mai mult decât fotbalul. Duminică, la finalul sezonului competiţional 2007/2008 s-a făcut primul pas, după ce CS Universitatea Suceava şi-a asigurat biletele pentru Challenge Cup. Pentru jucători şi antrenori nu a fost prea mult timp de bucurie. Ieri a demarat un nou proiect, prin care conducerea clubului speră să găsească viitorii handbalişti încă de pe băncile şcolilor. Primul popas l-au făcut antrenorul principal Petru Ghervan şi antrenorul-jucător Leonard Bibirig la Şcoala Ion Creangă din Suceava. Puştii de clasele a III-a şi a IV-a nu au ştiut să spună prea multe despre cei doi sau despre sportul pe care-l promovează. Câteva materiale promoţionale despre echipa de handbal i-au strâns ciorchine pe copii lângă cei doi reprezentanţi ai CS Universitatea Suceava şi i-au făcut să viseze frumos la o carieră în handbal. E un prim pas, care zilele următoare va continua şi în celelalte şcoli generale din municipiul Suceava, iar săptămâna viitoare va demara acţiunea propriu-zisă de selecţie a copiilor. „Nu mă aşteptam să fim prea cunoscuţi, dar încet-încet sper să atragem tot mai mulţi copii şi suceveni către acest sport”, a spus Petru Ghervan. „Handbalul a fost mereu în urma fotbalului, dar cu timpul sperăm să inversăm aceste roluri”, a adăugat şi Leonard Bibirig.

Şi copiii vor avea toate motivele să participe la selecţie şi la pregătirea ulterioară, mai ales că profesori le vor fi chiar handbaliştii echipei locale de handbal. Va fi un stimul important pentru puştii care vor alege acest sport în detrimentul fotbalului.

 

„Trebuie să gestionăm bine succesul pentru a nu avea surprize”

 

Până când puştii vor creşte, echipa trebuie să se bazeze pe ceea ce are acum, pe jucătorii care au dus greul campionatului abia încheiat şi care anul viitor vor avea o misiune mult mai dificilă. Vor trebui să se menţină la acelaşi nivel ridicat, mai ales că aşteptările publicului sucevean vor spori şi ele. Principalul Petru Ghervan speră să-i poată menţine pe jucători cu picioarele pe pământ, mai ales că, în afara lui Leonard Bibirig, ceilalţi jucători nu sunt prea obişnuiţi cu aerul tare al Europei. „Acest salt mare ne poate provoca ameţeli. Trebuie să gestionăm bine succesul pentru a nu avea surprize anul viitor”, a mărturisit Petru Ghervan. Şi traseul echipei sucevene este într-adevăr doar în sus în ultimii ani. Dacă acum doi ani echipa promova în Liga Naţională de Handbal, iar anul trecut reuşea să evite retrogradarea situându-se pe locul 9, acum finalul campionatului i-a găsit pe suceveni pe poziţia a 5-a. Un salt uriaş, prin care, în doi ani, s-a făcut trecerea de la liga secundă la cupele europene.

 

Îşi doresc trei jucători în lot

Conştienţi că vor avea un sezon mult mai încărcat, cel puţin prin prisma numărului de jocuri, Petru Ghervan şi Leonard Bibirig şi-au propus să achiziţioneze trei jucători. „Primordial este să asigurăm continuitate şi stabilitate la nivelul lotului. Partea bună este că nici un jucător nu va pleca de la echipă. Sperăm să aducem încă trei jucători pentru a avea posibilitatea de a înlocui sportivii obosiţi sau care nu sunt în formă maximă la ora unui anumit meci. Şi mă gândesc aici la faptul că vom avea un sezon mult mai încărcat prin participarea în cupele europene”, a declarat Petru Ghervan.

Un rol important în angrenajul echipei îl va avea, ca şi în acest an, Leonard Bibirig. „Sunt conştient că evoluţia mea din teren îşi pune amprenta şi asupra colegilor mei. Oricum, meritul este al tuturor când câştigăm, aşa cum a fost anul acesta. Este un succes şi al întregului oraş, pentru că ne-a sprijinit mereu”, a precizat Bibirig.

Dacă în privinţa campionatului următor obiectivul nu poate fi decât o nouă clasare ce va permite participarea în cupele europene, la nivelul Challenge Cup a fost stabilită ca ţintă trecerea a două tururi ale competiţiei.

 

Sărbători triste, dar o vară liniştită

Drumul spre Europa nu a fost neted mereu. Cele mai grele momente au venit chiar înainte de Crăciun şi Paşte. La finalul turului, sucevenii au pierdut acasă cu HCM Constanţa, aşa încât Crăciunul a fost mai puţin fericit. La fel s-a întâmplat şi înainte de Paşte, când sucevenii nu au putut trece pe teren propriu de UCM Reşiţa, iar confirmarea participării în cupele europene a întârziat. „A fost o părere de rău pentru mine că nu am putut decide calificarea în cupele europene în faţa propriilor suporteri. În final, totul a ieşit bine şi suntem fericiţi că am reuşit să ne calificăm în cupele europene după un sezon foarte dificil”, a spus Petru Ghervan.

 

Se înfiinţează CS Universitatea II Suceava

Şi pentru că staff-ul echipei locale pune accent deosebit pe creşterea tinerilor, începând cu anul viitor competiţional se va înfiinţa echipa a doua a clubului. Aceasta va avea denumirea de CS Universitatea II Suceava şi va evolua fie în liga secundă, fie în campionatul de tineret. „Zilele următoare se va stabili dacă vom avea de anul viitor şi un campionat de tineret. Dacă acest lucru nu se va materializa, echipa a doua a clubului va juca în liga secundă, ceea ce ne va permite să testăm valoarea jucătorilor, dar şi să-i ţinem în priză pe cei de la echipa mare în momentele de întrerupere a campionatului”, a mai menţionat antrenorul principal al sucevenilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În doi ani, handbaliştii suceveni au ajuns din liga a doua în cupele europene.
 Vizualizări articol: 1056 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 2 voturi
În doi ani, handbaliştii suceveni au ajuns din liga a doua în cupele europene2.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari trimis de
(13 mai 2008, 11:33:15
bravo lor.au facut ceva de laudat pt handbalul sucevean.cred k marea problema e sala prea mica...au dreptul sa joace in cupele europene in sala de la sportiv??:(
2.   Felicitari trimis de
(13 mai 2008, 11:46:06
Felicitari tuturor celor implicati in reusita acestei performante!

Asteptam o sala polivalenta de nivel european si in parelel cu aceasta poate si dezvoltarea in Suceava si a altor discipline sportive: basket, polo, inot etc.

Prin sport Suceava poate sa-si faca cel mai bine reklama atat la nivel national cat si european. Ar fi pacat sa risipim talentele locale sau sa le lasam sa plece din oras!
3.   Felicitari!!! trimis de
(13 mai 2008, 13:02:05
O sa incerc sa imi fac timp pentru a merge la o partida din Challenge Cup, am vazut aceasta competitie doar la televizor si mi se pare destul de interesanta. Oricum handbalul sucevean si-a intrecut "fratiorul" FOTBALUL si asta deoarece puterea financiara nu a existat, poate de acum prin implicarea ALTEX in sponsorizarea echipei locale CETATEA sau CETATE (parca asa am citit ca sunt inregistrati la liga) in fine nu o vocala ar trebui sa fie problema existentei unei echipe in liga I asa cum publicul sucevean merita. Nu se stie, dar sper ca in sezonul 2009/2010 Marian Pana sa debuteze in liga I sau poate cu un sezon mai tarziu conform planului. Cred ca ar fi momentul in care sportul suceavean ar trebui sa se autodepaseasca si sa faca surprize placuta pe orice plan.
4.   Felicitari trimis de
(13 mai 2008, 19:51:26
Ar fi fain sa se �nfiinteze si o echipa de handbal feminin.

5.   Bravo lor!!!1 trimis de
(14 mai 2008, 08:15:47
Felicitari baietilor.Au muncit din greu pt aceasta reusita imensa.Meritul este atat al lor cat si al bancii tehnice!!!!
6.   Super trimis de
(14 mai 2008, 08:23:04
Andrei si Mitrea - 2 jucatori extraordinari

7.   Felicitari! trimis de
(15 mai 2008, 22:35:28
Toata stima ptr aceasta echipa.Au muncit,au demonstrat ca se poate face un pic de performanta chiar si in conditii precare.Bravo!Acum ar trebui sa se gaseasca si cativa sponsori ptr echipa de handbal.Dar,cum sponsorii sunt greu de gasit,tare ma tem ca se duce totul pe rapa.Ar fi pacat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei