Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 feb 2008 - Anul XIII, nr. 40 (3721)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fotbal Club Cetatea

Pană, Moldovan şi Lungu, înjuraţi şi ameninţaţi de Ion Alexandrescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Chiar dacă s-a dovedit un simplu antrenament cu public, jocul şcoală de sâmbătă, de pe Areni, a fost perturbat de un moment neplăcut. Incidentul petrecut la tribuna oficială l-a avut în prim-plan pe contestatarul de profesie Ion Alexandrescu. Aşa cum îi stă în obicei, de cum a ajuns la stadion, Alexandrescu l-a luat în primire pe antrenorul principal al Cetăţii, Marian Pană, care din momentul venirii sale la Suceava a devenit ţinta preferată a acestui controversat personaj. Sătul să tot fie gratulat cu invective, tehnicianul sucevean a venit la gard şi l-a invitat pe Alexandrescu să înceteze cu injuriile şi să nu mai perturbe şedinţa de pregătire. Acest lucru l-a iritat la culme pe turbulentul din tribune care a fost liniştit doar de intervenţia promptă a poliţiştilor comunitari.

 

Pană: „Nu înţeleg ce are cu mine”

Lucrurile au revenit la normal abia după ce, la solicitarea spectatorilor prezenţi în tribună, agenţii de ordine l-au evacuat pe Alexandrescu din incinta stadionului. „Nu înţeleg ce are acest om cu mine, de ce mă torturează psihic încă din momentul sosirii mele la Suceava. Nici măcar nu mă cunoaşte, nu am stat niciodată faţă în faţă cu el, dar îşi permite să mă înjure de câte ori are ocazia. Trăind de atâţia ani pe stadioane am văzut fel de fel de oameni la viaţa mea, aşa că am zis să las de la mine, că face parte din riscul meseriei, să zic aşa. Conflictul a luat însă o turnură aparte pentru mine din momentul în care Alexandrescu a început să mă hărţuiască şi telefonic, ajungând chiar să-mi ameninţe soţia şi cei doi copii. Ori eu aşa ceva nu pot să accept, să-mi fie frică să ies cu familia pe stradă. De unde să ştiu eu ce are în cap unul care se pretează la asemenea lucruri josnice”, a mărturisit Marian Pană.

 

Moldovan şi Pană vor să depună plângere la Poliţie

Un client favorit al lui Ion Alexandrescu este şi preşedintele FC Cetatea, Dumitru Moldovan. Pentru intimidarea acestuia, Alexandrescu uzează de aceleaşi mijloace ca şi în cazul lui Marian Pană. „Când mi-e lumea mai dragă şi somnul mai dulce primesc câte un telefon de la Alexandrescu, care mai întâi mă face cu ou şi cu oţet şi apoi îmi prevesteşte moartea. Dezarmant pentru mine este faptul că nici măcar nu încearcă să camufleze aceste ameninţări, pentru că apelează de fiecare dată de pe acelaşi număr de telefon”, a adăugat conducătorul Cetăţii. Ca urmare a faptului că Ion Alexandrescu nu dă semne că ar obosi, ba mai mult, ameninţările au început să fie tot mai dese, Marian Pană şi Dumitru Moldovan au decis că este timpul să meargă la Poliţie pentru a reclama problemele cauzate de acesta.

 

Ion Lungu: „Sper să i se interzică accesul pe stadion”

Înjurat cu năduf din tribune, primarul Ion Lungu a aflat despre incident abia ieri. El şi-a exprimat convingerea că unor oameni care au un comportament ca al lui Ion Alexandrescu nu mai trebuie să li se permită accesul pe stadioane. „Sper să i se interzică accesul pe stadion, bineînţeles respectând legea”, a spus primarul municipiului Suceava. Lungu a mai precizat că aşteaptă să vadă rezultatele anchetei pe care procurorii suceveni o derulează la adresa lui Ion Alexandrescu. „După scandalul din şedinţa de Consiliu Local, am depus plângere împotriva lui Ion Alexandrescu. Aştept ca organele statului să-şi facă datoria pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete”, a declarat Ion Lungu.

 

Alexandrescu, o mai veche cunoştinţă a poliţiştilor

Potrivit directorului Poliţiei Comunitare Suceava, Viorel Horodenciuc, turbulentul de ieri este „o mai veche cunoştinţă a agenţilor comunitari suceveni”.

„Dânsul nu suportă autorităţile locale, indiferent de natura acestora. Domnul Alexandrescu, după cum se ştie, a fost implicat în scandaluri petrecute atât în Prefectura Suceava, cât şi în cadrul Consiliului Local”, a declarat directorul Viorel Horodenciuc.

Acesta a explicat că, sâmbătă după-amiază, agenţii comunitari au fost nevoiţi „să-l invite pe Ion Alexandrescu afară din stadion” pentru că acesta vocifera pe un ton nepotrivit „invective la adresa primarului Ion Lungu şi nu numai”.

Directorul Poliţiei Comunitare Suceava susţine că, în conformitate cu articolul 13, din Legea 4/2008, serviciul de asigurare a ordinii şi siguranţei în incinta arenelor sportive se prestează numai de către societăţile specializate de protecţie şi pază care au prevăzut în regulamentul de organizare şi funcţionare acest obiect de activitate. În acest context, acţiunea agenţilor comunitari s-a limitat doar la a-l evacua pe scandalagiu din tribunele stadionului, fără amendarea acestuia.

„După ce a fost scos de pe stadion, domnul Alexandrescu a plecat fără să riposteze”, a conchis Viorel Horodenciuc.

 

Faptele lui Alexandrescu, sub incidenţa legii antiviolenţă

Este foarte probabil ca sâmbătă să fi avut loc una din ultimele ieşiri în decor ale lui Ion Alexandrescu pe o un stadion din România. Şi nu ne referim aici strict la stadionul Areni, pentru că Alexandrescu are obiceiul să se deplaseze prin ţară după echipă, în scopul a se răfui cu cei pe care i s-a pus pata. În urmă cu doar cinci zile, pe 13 februarie, Alexandrescu a mers tocmai până la Iaşi şi nu pentru a viziona amicalul dintre Poli şi Cetatea, ci pentru a-l înjura pe toată durata întâlnirii pe tehnicianul Marian Pană. Este de aşteptat ca Alexandrescu să-şi mai tempereze elanul în momentul în care vor intra în vigoare normele de aplicare a Legii nr. 4 din 2008, care luptă împotriva violenţei în sport. Acest act normativ prevede pedepse foarte aspre pentru cei care se manifestă reprobabil pe stadioane, putându-se ajunge chiar la privări de libertate în cazul abaterilor repetate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pană, Moldovan şi Lungu, înjuraţi şi ameninţaţi de Ion Alexandrescu.
 Vizualizări articol: 935 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Pană, Moldovan şi Lungu, înjuraţi şi ameninţaţi de Ion Alexandrescu5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ajunge trimis de
(18 feb 2008, 11:54:50
Ar trebui ca organele abilitate sa-si faca treaba si sa-l potoleasca pe acest individ, cu primarul poate are ce are dar cu MARIAN PANA ce are?. Noi spectatorii daca injuram primim amenda iar acest individ face ce vrea si nu i-a nimeni nici o masura. Va rugam interveniti cine are obligatia asta si potoliti-l ca noi venim la meci cu copii si n-au ce invata de la asemenea om, iar daca e nebun la burdujeni cu el ca sa se trateze.
2.   Ai dreptate Sile trimis de
(18 feb 2008, 12:27:56
Cred ca tipul asta, ALEXANDRESCU, a vazut ca-i merge daca face pe nebunul si toata lumea, inclusiv autoritatile, trebuie sa-i suporte nesimtirea si tupeul. Pana cand sucevenii nu vor lua atitudine ferma impotriva lui, tipul va continua sa balacareasca pe oricine, sa insulte si sa calomnieze. Nu cred ca Spitalul de la Burdujeni e solutia in cazul de fata, cat mai curand puscaria de la Botosani.
2.1  RE: Ai dreptate Sile trimis de
(18 feb 2008, 13:05:16
BETIVUL DIN BETIE SE MAI TREZESTE, DAR PROSTUL DIN PROSTIE NICIODATA.
3.   Nu se merita trimis de
(18 feb 2008, 21:43:25
cine e aurolacul de alexandrescu care ii pupa in c-r pe toti trebuie legat si dus la Socola
4.   Stiu ceva trimis de
(18 feb 2008, 21:47:18
am auzit ca este o gasca care il urmareste noaptea pe alexandescu asa ca : stati cuminti ca ii vine rindu si cica aia taie si pune in geamantan. punct
5.   Vedeti de ce a scos taxa pt sport Lungu? trimis de
(19 feb 2008, 08:02:21
lungu a mai bagat o taxa cica pt sport,vedeti teatrul ieftin,pe multi suceveni nu ne reprezinta sportul si ne incalca drepturile prin faptul ca nu ne a intrebat nimeni daca o dorim,lungule sigur nu te mai votam

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Gnocchi proaspeţi cu cartofi şi busuioc 5 porţii – 60 minute 500g făină500g cartofi10-12 frunze de busuioc1 ou100g unt100g parmezan± sare, piper Curăţă cartofii, spală-i şi taie-i în bucăţi, apoi pune-i la fiert în 3 l apă şi 1 linguriţă ... Citeşte