Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 sep 2008 - Anul XIII, nr. 222 (3903)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cupa UEFA

Ne-am făcut de râs în Europa, la propriu şi la figurat

Formaţia Dinamo Bucureşti a fost învinsă, joi, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), de echipa olandeză NEC Nijmegen, într-un meci contând pentru prima manşă a turului I al Cupei UEFA.

În minutul 39 Julio Cesar a degajat într-un adversar, mingea a ricoşat până la Van Beukering, care a marcat, însă golul a fost anulat la intervenţia arbitrului-asistent, care a semnalizat o poziţie de ofsaid.

În minutul 57, Van Beukering a deschis scorul cu o lovitură de cap, în urma unei centrări venite de pe partea dreaptă.

Cu trei minute înainte de final, suporterii echipei Dinamo care au fãcut deplasarea la Nijmegen au aruncat o torţă pe teren, care a căzut foarte aproape de portarul Baboş, după care au aruncat şi înspre sectorul în care se aflau fanii formaţiei locale, fiind nevoie de intervenţia stewarzilor. Incidentele au continuat, astfel că a fost nevoie de intervenţia poliţiştilor olandezi, după ce suporterii dinamovişti au aruncat cu mai multe scaune, unul dintre acestea pătrunzând şi în suprafaţa de joc.

 

Suporterii care au provocat scandal, nişte „vagabonzi ordinari”

Acţionarul FC Dinamo, Vasile Turcu, a declarat că suporterii dinamovişti care au mers în Olanda sunt nişte "vagabonzi", nişte "ordinari", care au făcut România de râs în partida de la Nijmegen, după ce aceştia au aruncat cu fumigene şi scaune în suprafaţa de joc.

"Pentru joc şi rezultat nu sunt foarte supărat, pentru că eu cred că avem şanse în retur. 0-1 nu este un scor care nu se poate întoarce. Beleaua cea mare este cu suporterii. Au făcut România de râs nişte vagabonzi, nişte ordinari. Ne dezicem de aceste fapte şi o să dăm un comunicat care nu ştiu cât ne va ajuta. Aşa se întâmplă când nu iei măsuri împotriva lor. Anul trecut, când am vrut să tai răul de la rădăcină, nu am fost sprijinit de ceilalţi colegi acţionari. Au zis să-i iertăm şi m-au lăsat singur până la urmă şi am rămas cu ei pe cap. Am fost nevoit să îmi apăr familia, să pun bodygurzi la uşa casei ca să îmi apăr familia", a spus Turcu.

Vasile Turcu susţine că se teme ca nu cumva echipa să aibă de suferit de pe urma evenimentelor de la Nijmegen. "Investim în stadion, în echipă şi strică ei tot. Cu ce drept? Sper să nu fie suspendată echipa pe doi ani din cauza inconştienţei acestor vagabonzi. Este inadmisibil ceea ce s-a întâmplat", a precizat oficialul dinamovist.

 

Dinamo riscă excluderea din Europa

Thomas Giordano, ofiţerul de presă al UEFA, a declarat pentru Pro Sport, că echipa Dinamo poate pierde la masa verde, cu scorul de 0-3, meciul cu NEC Nijmegen, din prima manşă a turului I al Cupei UEFA, ca urmare a incidentelor provocate de suporterii dinamovişti.

"Nu am primit raportul observatorului de meci, dar dacă vom fi sesizaţi oficial, cel mai probabil, cazul lui Dinamo va fi luat în discuţie abia joia viitoare. Dinamo poate pierde meciul la masa verde, poate fi suspendată din cupele europene şi, foarte probabil, va primi şi o sancţiune pecuniară", a declarat Giordano pentru ProSport.

 

Urziceniul a produs surpriza serii

Echipa Unirea Urziceni a debutat cu o remiză în cupele europene, după ce a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul susţinut, joi, în deplasare, în compania formaţiei germane SV Hamburg, în prima manşă a turului I al Cupei UEFA.

În minutul 30, Arlauskis a fost salvat de bară la şutul lui Jarolim din marginea careului. Echipa gazdă a mai lovit o dată bara în minutul 80, prin Trochowski

Unirea a solicitat două penaltiuri, în minutul 6 la un posibil henţ al gazdelor, şi în minutul 61, la un contact între Onofraş şi Alex Silva.

Partida retur este programată în 2 octombrie, la Urziceni.

Antrenorul echipei Unirea Urziceni, Dan Petrescu, a declarat că favorită pentru calificare rămâne formaţia germană, informează FC Unirea.

"A fost un meci excelent, echipa mea şi-a creat numeroase ocazii de gol şi meritam să înscriem cel puţin o dată, dar imprecizia la ultima pasă ne-a costat. Nu pot spune că e un rezultat istoric, era istoric dacă învingeam. Totuşi, este un rezultat foarte bun, care ne ţine în cursa pentru calificare. Favorită este însă tot Hamburg, o echipă care are experienţă europeană cu mult superioară nouă", a spus Dan Petrescu.

Antrenorul echipei Unirea a afirmat că meciul retur va fi mult mai dificil. "Partida de la Urziceni va fi mult mai grea, deoarece orice gol marcat de Hamburg are valoare dublă. Încerc să mă abţin să comentez arbitrajul, dar consider că am avut cel puţin un penalti neacordat. M-am agitat mai puţin la acest meci, de vină a fost şi costumul, pentru că de obicei eram în trening, care îmi permitea mişcări mai largi", a comentat Petrescu.

 

Remiză mare şi pentru FC Vaslui

Formaţia FC Vaslui a terminat la egalitate, scor 0-0, partida disputată, joi, în deplasare, în compania echipei Slavia Praga, în prima manşă a turului I al Cupei UEFA.

Meciul retur este programat în data de 2 octombrie, la Vaslui.

Patronul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a declarat că echipa sa a obţinut un rezultat excelent la Praga cu Slavia.

"E excelent acest 0-0, e un rezultat foarte mare, suntem mai mult decât mulţumiţi. Oricum, va fi fantastic de greu în retur, unde avem nevoie de victorie. Am jucat foarte bine, am avut şi ghinion că Munteanu s-a accidentat grav, ne-au lipsit şi câţiva jucători. NDoye i-a încântat pe spectatori, chiar şi pe cei doi observatori, prin jocul său de superclasă. A lovit mingea cu călcâiul, cu pieptul, a făcut ce a vrut pe teren. Spre final când atingea mingea îl aplauda toată lumea. Şi Slavia a avut ocazii, în repriza a doua ne-au cam înghesuit", a spus Porumboiu.

 

Timişoara nu mai speră la calificare

Echipa FC Timişoara a pierdut, joi, pe teren propriu, cu scorul de 1-2 (1-1), meciul susţinut în compania formaţiei sârbe Partizan Belgrad, contând pentru prima manşă a turului I al Cupei UEFA.

FC Timişoara a deschis scorul în minutul 25 prin Gigel Bucur, care a trimis un lob din aproprierea colţului careului de 16 metri, peste portarul Bozovici.

Partizan a restabilit egalitatea prin Tosici, care a transformat o lovitură liberă de la 23 de metri lateral dreapta.

În minutul 65, Partizan a preluat conducerea, când după un contraatac, Diarra i-a pasat pe culoar lui Bogunovici, şutul acestuia de la 12 metri neputând fi respins de Pantilimon.

La partida disputată pe stadionul Dan Păltinişanu au asistat aproximativ 25.000 de spectatori, printre care şi 1.500 de suporteri ai echipei sârbe.

Antrenorul Duşan Uhrin jr. a declarat că FC Timişoara a jucat cu teamă.

"Am dorit să începem activ meciul şi am făcut-o, ne-am dorit să conducem şi am condus, dar apoi ne-am retras în apărare inexplicabil, am jucat temător, nu am intrat la adversar şi ne-am apărat destul de rău. Ne mai aşteaptă un meci în care trebuie să marcăm două goluri şi să nu primim niciunul. Am încercat să jucăm în centru. Mă aşteptam la jocul bun al lui Partizan, deoarece cunoşteam echipa. Am greşit în momentul în care Sretenovici a făcut un fault inexplicabil şi de aici s-a dus totul de râpă. Am încercat să jucăm, dar nu ştiu care e situaţia. Îi remarc pe Alexa şi Magera. M-a îngrijorat mult apărarea, s-a greşit mult acolo, apărătorii au făcut greşeli inutile. Din păcate mi s-au accidentat şi doi jucători, Bădoi şi Abiodun, care are contuzie la spate", a declarat Uhrin jr.

 

Rapidul speră să întoarcă rezultatul la Bucureşti

Echipa Rapid Bucureşti a pierdut, cu scorul de 0-1 (0-1), meciul susţinut, joi, în deplasare, în compania formaţiei germană VfL Wolfsburg, contând pentru prima manşă a turului întâi al Cupei UEFA.

Grafite a marcat pentru VfL Wolfsburg din penalti, în minutul 45, după o intervenţie în careu a lui Cesinha.

Partida retur este programată în 2 octombrie, la Bucureşti.

Antrenorul FC Rapid, Jose Peseiro, a declarat că echipa sa poate câştiga în retur cu 2-0 pentru a se califica, informează site-ul grupării germane.

"Wolfsburg nu a fost echipa mai bună, meritam un rezultat mai bun. Pe teren propriu, în retur, va trebui să jucăm mult mai bine, dacă vrem să ne calificăm. Sunt convins că putem învinge cu 2-0 la Bucureşti", a spus Peseiro.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ne-am făcut de râs în Europa, la propriu şi la figurat.
 Vizualizări articol: 987 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 2 voturi
Ne-am făcut de râs în Europa, la propriu şi la figurat2.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Romania in UE, cea mai mare greseala trimis de
(20 sep 2008, 16:16:43
Nu avem nimic in comun cu UE, suntem saraci, salbatici, prost crescuti si ingamfati pe deasupra, o tara de mitici, era mai bine daca ne izolau complet de Europa, locul nostru, in cel mai bun caz, e prin America de Sud, pe langa Chile.
2.   R trimis de
(21 sep 2008, 01:20:31
MEME SA MI O ****SARACACIOSULE FOMISTULE DACA TU ESTI SARAC ?NU INSEAMNA CA SI NOI RAPANOSULE
2.1  RE: R trimis de
(21 sep 2008, 04:45:19
mitica de radauti. n-ai priceput nimic, mai citeste o data si vezi la ce ma refer si mai lasa obscenitatile ca nu te face mai bogat sau mai destept, doar mai CIOBAN
2.2  RE: R trimis de
(21 sep 2008, 15:59:55
auzi mai baiatule sau fata din tot comentariul mui Meme cu care sunt total de acord te-a deranjat cel mai mult treaba cu saracia? Vezi cum despre asta vorbim. V-ati transformat in ceva urat de tot care doar se misma pe interes,daca scoate ceva. Ca persoane majoritatea s-au transformat in gunoaie. Cel mai important e sa arati ca ai. Ce trist,...trist cand realizezi ca societatea de unde te-ai nascut a pierdut complet valorile esentiale care ne fac sa fim oameni. Poate esti bogata(nu stiu cati bani ai) dar sigur ca esti un trist/a.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport international

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei