Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 241 (7853)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Creștere accentuată

Peste 8.000 de suceveni au solicitat Ambulanța în septembrie; 1.380 dintre pacienții transportați cu „Salvarea” au fost bolnavi de Covid

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Serviciul de Ambulanță Județean Suceava se confruntă cu o creștere semnificativă a numărului de apeluri, foarte multe dintre acestea venind din partea persoanelor cu simptome de Covid care solicită testare la domiciliu sau au nevoie de transport la spital.

Purtătorul de cuvânt al SAJ Suceava, dr. Adrian Săraru, a declarat, miercuri, că în luna septembrie 2021 la stațiile de ambulanță din județ au fost 8.082 de solicitări, mult mai multe comparativ cu luna precedentă, august, când au fost 6.090 de solicitări.

În septembrie echipajele medicale ale SAJ Suceava au testat pentru Covid 2.514 persoane, în timp ce în august au efectuat 383 de testări Covid.

În ceea ce privește numărul de pacienți cu Covid transportați cu autospecialele SAJ Suceava, în septembrie a fost de 1.380 de persoane, față de 271 de persoane în luna august.

Serviciul public de ambulanță face față tot mai greu numărului mare de solicitări, astfel că preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Adela Cojan, a anunțat, marți, că în perioada următoare vor răspunde la apelul 112 și ambulanţele private pentru a ajuta sectorul public, în contextul pandemiei de Covid-19.

Președintele CNAS a explicat că, pe de o parte, din cauza numărului mare de solicitări, ambulanţele ajung cu dificultate la pacienţii care sună la 112 pentru testarea Covid, iar pe de altă parte, în condiţiile în care s-au restricţionat internările pentru afecţiunile programabile în spitalele Covid sau suport Covid, trebuie asigurat accesul pacienților non-Covid în celelalte instituţii sanitare,  indiferent de forma de proprietate a instituţiei sanitare respective. De aceea ar fi necesar un parteneriat public-privat.

Până la momentul redactării acestei știri, la SAJ Suceava nu se primise nici o informare oficială referitoare la un parteneriat cu serviciile de ambulanță private.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 8.000 de suceveni au solicitat Ambulanța în septembrie; 1.380 dintre pacienții transportați cu „Salvarea” au fost bolnavi de Covid.
 Vizualizări articol: 977 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 8.000 de suceveni au solicitat Ambulanța în septembrie; 1.380 dintre pacienții transportați cu „Salvarea” au fost bolnavi de Covid0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei