Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 oct 2020 - Anul XXV, nr. 257 (7562)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

De săptămâna viitoare

Teste rapide pentru evaluarea în UPU a celor cu simptome de Covid

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Unitățile de Primiri Urgențe vor avea, de săptămâna viitoare, teste rapide pentru evaluarea persoanelor care prezintă simptome de infecție cu noul coronavirus, a anunțat, vineri, la Suceava, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Acesta a declarat, în conferință de presă, că Departamentul pentru Situații de Urgență a achiziționat 43.000 de teste rapide, pe care le distribuie unităților de primiri urgențe. „De săptămâna viitoare vom avea teste rapide pe antigen, care vor fi pentru simptomatici, în unitățile de primiri urgențe, pentru a putea decongestiona UPU, cu cei suspecți în izolare, pentru a putea dedica spațiile din UPU pentru ceilalți pacienți care vin”, a afirmat Tătaru. Numărul de teste/județ se va aloca în funcție de densitatea populației, de numărul de cazuri noi și de adresabilitatea în UPU, a spus ministrul Sănătății, subliniind din nou că testele sunt destinate persoanelor simptomatice. Potrivit ministrului, eficacitatea acestor teste este de 97% și se adresează simptomaticilor.

În ceea ce privește testarea RT-PCR, Nelu Tătaru a afirmat că, de joi, în țară sunt încă 18 puncte de testare RT-PCR, ajungând astfel la un total de 169 de puncte de testare cu o capacitate de 50.000 de teste/zi.

Totodată, a spus ministrul, autoritățile locale pot suplimenta cu fonduri proprii testarea, pe care totuși o recomandă a se face pe baza unor anchete epidemiologice, a unei definiții de caz sau a unei simptomatologii nou apărute. Potrivit lui Nelu Tătaru, alte circa 1 milion de teste rapide vor fi achiziționate săptămâna viitoare. „La nivelul Comisiei Europene s-au alocat 100 de milioane de euro tocmai pentru aceste teste rapide pentru țările membre”, a mai spus ministrul Sănătății.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Teste rapide pentru evaluarea în UPU a celor cu simptome de Covid.
 Vizualizări articol: 1950 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Teste rapide pentru evaluarea în UPU a celor cu simptome de Covid5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei