Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 oct 2020 - Anul XXV, nr. 257 (7562)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Municipiul Suceava intră de marți în scenariul roșu. Școlile vor rămâne deschise luni

Duminică, 1 Noiembrie 2020 (18:14:04)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipiul Suceava va intra de marți, 3 noiembrie, în scenariul roșu, ca urmare a depășirii ratei de 3 infectări cu Covid la mia de locuitori. Decizia a fost luată în ședința de duminică a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. În cursul zilei de duminică, incidența cazurilor pozitive de coronavirus la mia de locuitori din municipiul Suceava era de 3,07. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât că în ceea ce privește unitățile de învățământ din municipiul Suceava, acestea vor funcționa luni, 2 noiembrie 2020, potrivit scenariului aprobat prin Hotărârea CJSU nr. 58/30.10.2020. Asta înseamnă că toate unitățile școlare din municipiul Suceava vor fi deschise luni, cu excepția Colegiului Naţional „Ștefan ce Mare”, care funcționează în scenariul roșu, exclusiv cu învățământ online. Prefectura Suceava a spus că într-o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență care va avea loc luni, la ora 14:00, vor fi analizate propunerile consiliilor de administrație ale tuturor unităților de învățământ din municipiul Suceava cu privire la modul în care vor funcționa în continuare. Prefectura a mai informat că Inspectoratul Școlar Județean Suceava a solicitat consiliilor de administrație ale tuturor unităților de învățământ din municipiul Suceava ca până luni, 2 noiembrie 2020, ora 10.00, să formuleze propuneri pentru scenariile de funcționare în următoarele 14 zile, în condițiile incidenței cazurilor pozitive la mia de locuitori înregistrată la nivelul municipiului reședință de județ. La formularea acestor propuneri se va ține cont de particularitățile locale, de infrastructura fiecărei unități de învățământ, resursele umane, resursele logistice și accesul la rețeaua medicală al fiecărei unități de învățământ în parte.

”Ulterior, propunerile formulate de către consiliile de administrație vor fi analizate și avizate de către Inspectoratul Școlar Județean Suceava, respectiv de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, și vor fi înaintate Secretariatului Tehnic Permanent al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava până la data de 2.11.2020, ora 12.00, în vederea aprobării unor măsuri de completare a Hotărârii comitetului din ziua de duminică”, se arată într-un comunicat transmis de Prefectura Suceava.

 

Lungu: „Există asistență medicală la fiecare școală”

După luarea acestei hotărâri, primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, în legătură cu școlile din municipiu, că hotărârea de a continua activitatea, cel puțin luni, s-a luat ținând cont de densitatea populației, de faptul că există asistență medicală la fiecare școală, precum și de faptul că se pot asigura măsuri de igienă. „Deocamdată, rămân deschise grădinițele și unitățile after school, iar luni vom anunța noile decizii”, a spus Lungu.

 

Restaurantele din Suceava vor fi închise la interior

În baza hotărârii de duminică a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, începând de pe 3 noiembrie 2020, de la ora 00:00, pe o perioadă de 14 zile, în municipiul Suceava este interzisă desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă. De asemenea, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Municipiul Suceava intră de marți în scenariul roșu. Școlile vor rămâne deschise luni.
 Vizualizări articol: 5996 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Municipiul Suceava intră de marți în scenariul roșu. Școlile vor rămâne deschise luni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei