Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 feb 2015 - Anul XX, nr. 42 (5854)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CAS

Aproape 12 milioane de lei, plătite anul trecut de stat, pentru tratamentele în străinătate ale sucevenilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava a decontat anul trecut tratamentele în străinătate pentru 1.137 de persoane. Este vorba de pacienţii care s-au tratat peste graniţă în baza formularului european E 125 (cu regim de factură), prin care se decontează serviciile medicale obţinute în statele UE de asiguraţii români beneficiari de card european (sau certificat provizoriu de înlocuire pentru cardul european) şi formularele europene E 106, E 121 şi E 112.

Aşa se arată într-un raport al instituţiei în care se precizează că, în 2014, suma totală decontată de CAS Suceava pentru pacienţii suceveni care s-au tratat peste graniţă în baza formularului E 125 a fost de 11.829.120,23 lei, mai mult decât dublul sumei decontate în 2013, care a fost de 5.265.490,84 lei. Bolnavii în cauză s-au tratat în general în Austria, Belgia, Franţa, Germania, Olanda, Polonia, Grecia, Marea Britanie, Portugalia, Suedia şi Italia, iar toate plăţile s-au făcut după ce CAS Suceava a verificat valabilitatea cardului, calitatea de asigurat şi dacă serviciile medicale puteau fi decontate conform legislaţiei în vigoare.

În conformitate cu Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul Sănătăţii, începând cu 01 ianuarie 2007, persoanele asigurate în sistemul asigurărilor sociale de sănătate din România pot beneficia, în situaţia deplasării pentru şedere temporară într-un stat membru al Uniunii Europene, de cardul european de asigurări sociale de sănătate.

 

Cu 7% mai multe carduri europene de asigurat eliberate în 2014, faţă de 2013

Potrivit raportului CAS Suceava, în 2014, au fost eliberate 6.425 carduri europene de asigurări de sănătate, cu 7% mai multe decât în 2013, când au fost eliberate 6.003 carduri europene. Tot anul trecut, prin aplicarea Regulamentului Consiliului European CE nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate, CAS Suceava a eliberat, la solicitarea asiguraţilor sau a instituţiilor competente din ţările Uniunii Europene, 2.048 formulare europene, un număr dublu comparativ cu  anul 2013, când au fost eliberate 1.017 formulare europene.

Pe de altă parte, în 2014, CAS Suceava a eliberat 25 formulare E 112 (S2), comparativ cu 23 de formulare eliberate în anul 2013, prin care pacienţii pot efectua tratamente în străinătate, bolnavii în cauză adresându-se unor unităţi sanitare din Italia, Franţa, Austria şi Germania.

Raportul CAS Suceava mai precizează că anul trecut, 1.351 persoane s-au adresat Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, dintre care 949 persoane au fost în audienţă, 249 persoane au trimis petiţii şi 153 persoane au apelat numărul de telefon gratuit Tel Verde, cele mai multe solicitări făcând referire la modalităţi de asigurare în sistemul social de sănătate, carduri europene de asigurări sociale de sănătate, formulare europene şi dispozitive medicale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 12 milioane de lei, plătite anul trecut de stat, pentru tratamentele în străinătate ale sucevenilor.
 Vizualizări articol: 868 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Aproape 12 milioane de lei, plătite anul trecut de stat, pentru tratamentele în străinătate ale sucevenilor1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borș mănăstiresc Părintele Dionisie, șeful cuhniilor de la Mănăstirea Căldărușani, îmi mărturisea cu un deceniu în urmă că niciodată nu i-a fost teamă că nu va avea ingredientele necesare în cămară. Și asta pentru că simpla rugăciune era de ajuns... Citeşte