Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 feb 2015 - Anul XX, nr. 28 (5840)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

DSP

Val de afecţiuni respiratorii, în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul cazurilor de afecţiuni respiratorii de sezon a depăşit pentru a doua săptămână consecutiv valorile normale pentru această perioadă, a informat ieri conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava. Într-un raport transmis de responsabilii instituţiei se arată că numai în ultima săptămână, 26 ianuarie - 1 februarie, 3.272 de persoane din judeţ au ajuns la medic după ce au răcit, iar 240 dintre ele au necesitat tratament intraspitalicesc. Majoritatea pacienţilor au fost copii, iar printre ei şi mulţi sugari, precizează raportul DSP.

În ceea ce priveşte infecţiile acute de căi respiratorii superioare, în număr total de 2.552, majoritatea bolnavilor din ultima săptămână au fost copii cu vârste între 5 şi 14 ani (915 cazuri). Această categorie de vârstă a fost urmată de 15-49 de ani, cu 525 de cazuri, 2-4 ani, cu 504 cazuri, 0-1 an, cu 289 de cazuri, 50-64 de ani, cu 185 de cazuri, şi 65 de ani şi peste, cu 134 de cazuri. Din totalul bolnavilor, 914 au fost din zona Suceava, 600 din Rădăuţi, 317 din Fălticeni, 93 din Siret, 206 din Gura Humorului, 157 din Câmpulung Moldovenesc şi 265 din Vatra Dornei. Din totalul de 2.552 de pacienţi cu infecţii acute de căi respiratorii superioare, 72 au fost internaţi.

 

Aproape 700 de oameni cu pneumonie, în ultima săptămână

Aceleaşi evidenţe arată că, în ultima săptămână, de pneumonie s-au îmbolnăvit 687 de persoane, dintre care 161 de persoane cu vârste între 15 şi 49 de ani, 145 de copii cu vârste între 5 şi 14 ani, 134 de copii cu vârste între 2 şi 4 ani, 87 de copii cu vârsta până într-un an, 84 de bătrâni cu vârste de 65 de ani şi peste şi 76 de adulţi cu vârste între 50 şi 64 de ani. Pe zone, situaţia îmbolnăvirilor se prezintă în felul următor: 340 de pacienţi din Suceava, 89 din Rădăuţi, 97 din Fălticeni, 20 din Siret, 75 din Gura Humorului, 23 din Câmpulung Moldovenesc şi 43 din Vatra Dornei. Din totalul de 687 de suceveni cu pneumonie, 156 au fost spitalizaţi.

De menţionat că, în ultima săptămână, în judeţ au fost înregistrate şi 33 de cazuri de gripă, dintre care 16 la grupa de vârstă 15-49 de ani, 11 la 50-64 de ani, două la 65 de ani şi peste şi patru la 5-14 ani. 29 dintre bolnavi erau din zona Suceava, iar patru din Rădăuţi, mai arată statisticile Direcţiei de Sănătate Publică.

 

Sfaturile medicilor

Pentru a evita îmbolnăvirile, medicii recomandă consumul regulat de legume şi fructe proaspete, precum şi o hidratare corectă, care înseamnă cel puţin doi litri de lichide pe zi. La fel de importantă este şi odihna, mai spun medicii, care recomandă ca persoanele cu viroze respiratorii să stea acasă timp de şapte zile, cât durează în mod obişnuit manifestarea simptomelor în cazul în care, evident, nu au apărut complicaţii. Automedicaţia este exclusă, avertizează medicii, care îi sfătuiesc pe bolnavi să meargă la medicul de familie sau la medicul specialist măcar atunci când simptomele se agravează. Acest sfat îi vizează îndeosebi pe bolnavii cronici, cum ar fi cei cu diabet, boli cardiace sau pulmonare, obezitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Val de afecţiuni respiratorii, în Suceava.
 Vizualizări articol: 998 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Val de afecţiuni respiratorii, în Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borș de iarnă Dintotdeauna, zemurile au fost considerate o binefacere pentru stomac. Calde sau reci, dese, drese, concentrate, cu pâine sau „goale”, cu legume ori simple fierturi, ele n-au dezamăgit niciodată. De aceea le iubim, le respectăm și... Citeşte