Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 nov 2014 - Anul XIX, nr. 277 (5786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect de colaborare

Spitalul Suceava ar putea fi inclus într-o reţea internaţională de tratare profesionistă a bolnavilor de cancer

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Suceava ar putea fi inclus în reţeaua internaţională a spitalelor care tratează la cel mai performant nivel bolnavii de cancer. O delegaţie a companiei farmaceutice Meabco, cu sediul în Danemarca, şi-a exprimat ieri intenţia de a dezvolta un proiect de colaborare în cadrul căruia bolnavii oncologici din judeţ să aibă acces la cele mai noi terapii în domeniu. Este vorba de două medicamente cu molecule superioare, care cresc speranţa de viaţă şi pot fi administrate fără probleme la domiciliul pacientului. Noile tratamente ar putea fi folosite în bolile canceroase şi pentru sindromul de iradiere, atât ca urmare a radioterapiei cât şi ca o consecinţă a exploziei nucleare de la Cernobîl, şi au fost prezentate ieri, la Spitalul Suceava, de managerul companiei Meabco, Stig Lofberg.

 

Un tratament care înlătură efectele secundare negative, îmbunătăţeşte calitatea vieţii şi vindecă de cancer

Stig Lofberg a explicat conducerii spitalului şi colectivului medical care ar fi avantajele utilizării celor două medicamente cu molecule superioare în cadrul unor studii clinice realizate la Spitalul Suceava şi motivele pentru care a ales să colaboreze cu această unitate sanitară: ”Suntem aici pentru că am auzit că aveţi multe victime ale iradierii în urma accidentului de la Cernobîl şi pentru că aveţi mulţi pacienţi cu afecţiuni oncologice. Dorinţa noastră este ca un număr cât mai mare de bolnavi să aibă acces la un tratament care înlătură efectele secundare negative, îmbunătăţeşte calitatea vieţii şi vindecă de cancer. Am vrut să vedem dacă Suceava este fezabilă pentru a intra în reţeaua spitalelor internaţionale care fac aceste studii clinice”.

Managerul Spitalului Suceava, Vasile Rîmbu, s-a arătat receptiv la această propunere de colaborare, mai ales că secţia de Oncologie este deja angrenată în studii clinice “de amploare şi de calitate”, iar în scurt timp ar urma să se deschidă în curtea unităţii şi un centru de specialitate. El a explicat că într-o primă fază va fi înfiinţat un centru de radioterapie pentru bolnavii de cancer, care ulterior să se extindă şi să cuprindă sectoare de chimioterapie, săli de operaţie specializate în intervenţii chirurgicale oncologice, săli de tratament, farmacie, spaţii de cazare pentru pacienţi şi aparţinători, bloc alimentar.

 

Bolnavii suceveni vor fi trataţi gratuit, înainte ca noile medicamente contra cancerului să fie aprobate

În acest context, directorul medical al Spitalului Suceava, dr. Tiberius Brădăţan, a precizat că “această colaborare vine în concordanţă cu centrul nostru de radioterapie, unde se estimează că vom avea în jur de 1.000 de pacienţi pe an”. ”Ei au venit înspre noi pentru că ştiu că la Suceava, deşi nu e centru universitar, este o zonă unde oncologia e bine pusă la punct. Avem, pe de o parte, studii clinice care se desfăşoară în prezent, iar pe de alta experienţă şi o statistică clară a bolnavilor. Dumnealor vin aici şi au în intenţie, dacă va merge bine colaborarea, să  pună pe picioare şi fabrica care să producă aceste medicamente noi”, a spus dr. Tiberius Brădăţan, cu precizarea că în cadrul proiectului vizat de firma Meabco bolnavii suceveni vor fi trataţi gratuit, înainte ca noile medicamente contra cancerului să fie aprobate, urmând să fie realizată şi o bază de date care ”ne pune pe harta oncologiei mondiale, într-o zonă foarte bună, mai ales dacă vom avea şi centru de oncologie”.

 

Proiectul ar încuraja turismul medical în judeţ şi ar creşte traficul pe Aeroportul Suceava

La această oră, peste 8.000 de persoane din judeţ sunt luate în evidenţă ca suferind de cancer, numărul bolnavilor fiind în creştere (de la peste 1.200 de cazuri noi depistate în 2007 la peste 1.700 în 2014).

Cele mai răspândite tipuri de cancer în rândul pacienţilor suceveni sunt cel colorectal, bronho-pulmonar, de pancreas, prostată, mamar, de stomac, ficat, col uterin, vezică urinară şi de piele.

Proiectul propus de compania daneză este agreat şi de Consiliul Judeţean Suceava, în administrarea căruia se află Spitalul Suceava, preşedintele acestei instituţii, Cătălin Nechifor, participând ieri la expunerea făcută de managerul Meabco. Cătălin Nechifor este de părere că o colaborare cu firma daneză ar avea şi beneficii economice, deoarece ar încuraja turismul medical în judeţ şi ar creşte traficul pe Aeroportul Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Suceava ar putea fi inclus într-o reţea internaţională de tratare profesionistă a bolnavilor de cancer.
 Vizualizări articol: 2220 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Spitalul Suceava ar putea fi inclus într-o reţea internaţională de tratare profesionistă a bolnavilor de cancer5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(27 nov 2014, 12:57:56
Ei vrajeala , cei din Danemarca au nevoie de cobai umani, ce-o mai dati in balarii!
1.1  RE: Comentariu trimis de
(27 nov 2014, 13:49:48
... sa nu ne grabim, trebuie de analizat si de vazut, mai bine, ce vor sa faca!
Orice initiativa, sa fie sprijinita, daca este in folosul nostru!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei