Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 nov 2014 - Anul XIX, nr. 277 (5786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţie finală

Ucigaşul cu ATV va sta la puşcărie aproape 13 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Individul care la mijlocul anului trecut a omorât cu ATV-ul un bătrân în vârstă de 75 de ani va sta la puşcărie 12 ani şi 8 luni de zile. Decizia, care este definitivă, a fost luată ieri de judecătorii de la Curtea de Apel Suceava. Totuşi, pentru Constantin Ştefan Maruneac, actuala condamnare este mai favorabilă faţă de cea pronunţată de Tribunalul Suceava, în baza căreia avea de ispăşit 17 ani de închisoare.

Instanţa a menţinut şi cuantumul daunelor morale în valoare de 100.000 de lei pe care Maruneac trebuie să le achite către familia lui Ioan Solonar, septuagenarul ucis în mod barbar în iulie 2013.

Totul a plecat de la faptul că septuagenarul i-a reproşat agresorului că face prea multă gălăgie şi că, fiindcă se deplasa cu viteză pe o stradă îngustă, exista riscul să dea peste copiii care se jucau prin zonă.

Fapta s-a petrecut pe data de 9 iulie 2013, în jurul orei 18:30, iar Ioan Solonar a ajuns la spital cu leziuni grave, iar câteva ore mai târziu a decedat.

Potrivit concluziilor medicilor legişti, victima a avut parte de o moarte violentă, cauzată de o stare de comă cerebrală consecutivă unui politraumatism cranio-cerebral şi toracic (plagă epicraniană, fractură craniană, contuzie şi dilacerare cerebrală, fracturi costale dreapta).

Iniţial, victima a fost lovită cu pumnii, iar ulterior a fost izbită de mai multe ori cu ATV-ul condus de Constantin Ştefan Maruneac. Acesta era sub influenţa băuturilor alcoolice, iar terifianta faptă a fost văzută de mai mulţi martori.

Iniţial, poliţia a prezentat evenimentul ca un accident rutier. „La 09.07.2013, ora 18.55, pe un drum neclasificat din interiorul comunei Pătrăuţi, M. Constantin, de 36 ani, localnic, posesor al permisului de conducere pentru categoriile BE, CE, DE, în timp ce conducea un ATV, neînmatriculat (neînregistrat), l-a surprins şi accidentat grav pe S. Ioan, de 75 ani, localnic, care se deplasa în calitate de pieton”, se arăta în buletinul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava din 10 iulie 2013.

Ulterior, totul a ieşit la iveală, iar Constantin Ştefan Maruneac a fost arestat preventiv pentru omor calificat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ucigaşul cu ATV va sta la puşcărie aproape 13 ani.
 Vizualizări articol: 4250 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Ucigaşul cu ATV va sta la puşcărie aproape 13 ani4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(27 nov 2014, 11:32:06
Pentru o asa fapta criminala , doar 12 ani, procurorul acela e sanatos la cap?
Nu e un omor prin imprudenta , ci este o crima cu premeditare, dom'" procuror, daca acel batran ucis era parintele tau, tot 12 ani ii dadeai acestei brute?
2.   Ceva normal... trimis de
(27 nov 2014, 12:00:29
Conform justitiei romane, mi se pare o decizie "normala". Se apuca si individul asta sa scrie o carte, gen "Aventuri cu ATV-ul pe ulita satului" si in 6 ani e liber. Sper ca data viitoare cand se imbata si se plimba cu ATV-ul mult iubit sa dea peste tatal procurorului sau judecatorului.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei