Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 oct 2014 - Anul XIX, nr. 251 (5760)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Temperaturi scăzute

Două persoane cu hipotermie, internate la Spitalul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primii pacienţi cu hipotermie din acest sezon au fost înregistraţi în weekend la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava. Este vorba de un caz social, o femeie de 28 ani, din judeţul Braşov, care a ajuns sâmbătă la această unitate sanitară cu probleme de sănătate cauzate de frig. Femeia a fost diagnosticată cu hipotermie uşoară, iar pentru că situaţia ei nu impunea internare a fost lăsată să plece la câteva ore după ce a fost stabilizată.

Vineri, medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava au tratat un pacient din localitatea Limanu, judeţul Constanţa, pe care trecătorii l-au găsit căzut în stradă. Bărbatul era inconştient, iar în urma consultului medical s-a stabilit că era vorba de o comă profundă cauzată de o meningoencefalită. Bărbatul prezenta şi hipotermie, el având temperatura corpului de 34 grade Celsius ca urmare a expunerii prelungite la frig. Pacientul a fost dus direct la Reanimare, dar medicii spun că starea lui este critică.

 

Medicii se aşteaptă ca numărul persoanelor cu probleme cauzate de frig să crească în următoarele zile

Hipotermia este o afecţiune în care temperatura corpului scade sub 35 grade Celsius. Odată cu scăderea temperaturii, pielea va deveni rece şi palidă, ritmul respiraţiilor va fi încetinit, iar pulsul va deveni lent şi neregulat. Dacă expunerea la frig continuă vor apărea slăbiciunea, lipsa de coordonare, somnolenţa, lipsa de îndemânare şi dificultăţi de vorbire (sub 32 grade Celsius). În cazul în care temperatura corpului scade şi mai mult, persoana va intra în comă şi apoi în stop cardio-respirator.

Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava se aşteaptă ca numărul persoanelor cu probleme cauzate de frig să crească în următoarele zile şi avertizează că temperaturile scăzute sunt periculoase nu doar pentru cei cu anumite afecţiuni, ci şi pentru cei care se bucură de o stare bună de sănătate. Cei mai expuşi rămân însă bătrânii şi copiii. Doctorii recomandă populaţiei să-şi protejeze mâinile, picioarele, nasul şi urechile, purtând încălţăminte şi ciorapi călduroşi, mănuşi, fulare şi căciuli, şi să nu stea pe loc multă vreme, pe lângă hipotermie existând şi riscul apariţiei degerăturilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două persoane cu hipotermie, internate la Spitalul Suceava.
 Vizualizări articol: 1356 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Două persoane cu hipotermie, internate la Spitalul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei