Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 aug 2014 - Anul XIX, nr. 183 (5692)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Până la 1 octombrie

Spitalul Suceava renovează bucătăria, două secţii, birourile TESA şi toate clădirile anexe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Investițiile de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava continuă, noi lucrări de reabilitare fiind demarate sau urmând să înceapă în cel mai scurt timp. În momentul de faţă, în unitate se lucrează la modernizarea laboratorului de anatomie patologică, care va fi gata la 1 octombrie, însă până atunci alte proiecte vor fi iniţiate şi finalizate. Este vorba de renovarea bucătăriei, a birourilor destinate personalului TESA, a secţiilor Psihiatrie şi Balneo-Fizio-Terapie şi a tuturor clădirilor anexe în care se află atelierul mecanic, staţia de oxigen, staţia de pompe şi beciul spitalului.

Aşa a anunţat ieri managerul Vasile Rîmbu, care a arătat că toate aceste investiţii vor costa sub un milion de lei. El a explicat că la bucătărie ultimele modernizări au fost făcute în urmă cu şapte ani, însă acum este nevoie de o igienizare. „Din cauza umezelii au început să apară probleme la pardoseală, aşa că se impune schimbarea linoleumului. De asemenea, trebuie să tapetăm pereţii”, a spus Rîmbu, cu precizarea că pe lângă igienizare se ia în calcul şi reutilarea completă a bucătăriei.

 

Generatoare de curent electric, montate la Psihiatrie şi în secţiile Spitalului Vechi

La Psihiatrie, a adăugat managerul Spitalului Suceava, se va interveni asupra instalaţiilor sanitare, unde au apărut o serie de neajunsuri, dar şi în ceea ce priveşte paza contra incendiilor, acest sector urmând să fie dotat cu hidranţi şi extinctoare. Totodată, aici vor fi create circuitele necesare pentru o bună intervenţie în caz de incendii.

La Balneo-Fizio-Terapie, secţie reabilitată în 2009, după standardele de la acea vreme, se vor executa lucrări care să respecte cerinţele actuale. Aici, investiţiile vor fi de mai mică amploare având în vedere că de la ultima modernizare, în urmă cu cinci ani, s-a mai intervenit asupra instalaţiilor electrice şi sanitare, dar şi asupra faţadei din partea de nord a spitalului, care era cuprinsă de igrasie din cauza fluctuaţiilor de temperatură, igrasie care a fost eliminată prin aplicarea termosistemului. Lucrările ce urmează a fi făcute până în toamnă la Balneo-Fizio-Terapie vor consta în casetarea tavanului, schimbarea tâmplăriei şi a pavimentului, tapetarea holului.

În birourile TESA se vor realiza mai mult igienizări, însă intervenţii de mai mare amploare se vor realiza la atelierul mecanic, staţia de oxigen, staţia de pompe şi beciul spitalului, care funcţionează în clădiri alăturate. O altă investiţie importantă va consta în montarea de generatoare de curent electric în secţia Psihiatrie şi în toate pavilioanele Spitalului Vechi, astfel încât întreaga unitate să fie independentă din punct de vedere al energiei electrice, a punctat Vasile Rîmbu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Suceava renovează bucătăria, două secţii, birourile TESA şi toate clădirile anexe.
 Vizualizări articol: 1455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Spitalul Suceava renovează bucătăria, două secţii, birourile TESA şi toate clădirile anexe5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei