Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 aug 2014 - Anul XIX, nr. 183 (5692)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sentinţă definitivă

10 ani de închisoare cu executare pentru Dan Voiculescu în dosarul ICA

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv, vineri, pe Dan Voiculescu, la 10 ani de închisoare cu executare, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Voiculescu a primit pedeapsa maximă prevăzută în noul Cod penal, legea mai favorabilă în cazul său.

Totodată, lui Voiculescu i se interzic mai multe drepturi, printre care dreptul de a fi ales, timp de cinci ani.

Prin această sentinţă, Curtea de Apel i-a dublat lui Voiculescu pedeapsa dată de Tribunalul Capitalei la fondul procesului.

După cel mult o lună, Administraţia Penitenciarelor îi va stabili regimul şi locul de detenţie.

Regimul de detenţie se stabileşte în funcţie de vârsta deţinutului, starea de sănătate şi antecedentele penale ale acestuia.

Dan Voiculescu are 67 de ani şi, potrivit prevederilor legale, ar putea fi eliberat după ce execută o treime din pedeapsă.

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi Gheorghe Mencinicopschi, la 8 ani de închisoare, magistraţii de la CAB  majorându-i astfel pedeapsa de şase ani primită prin decizia din septembrie 2013 a Tribunalului Bucureşti, care a judecat fondul cauzei, şi fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş la 7 ani de închisoare. Şi în acest caz, magistraţii de la CAB au majorat pedeapsa de şase ani de închisoare dată de Tribunalul Bucureşti.

Fostul director al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS) Corneliu Popa a fost condamnat la opt ani de închisoare în dosarul privatizării ICA, în timp ce alţi inculpaţi au primit pedepse între trei ani de detenţie cu suspendare şi şase ani cu executare. Jean Cătălin Sandu, fost şef al Direcţiei Juridice din ADS, şi Vlad Nicolae Săvulescu, fost şef al Direcţiei de Privatizare-Concesionare din ADS, au fost condamnaţi la şase ani de închisoare. Flavius Adrian Pop, fost şef de serviciu în ADS, a fost condamnat la cinci ani cu executare, în timp ce Gheorghe Sin şi Constantin Baciu au primit patru ani de închisoare cu suspendare, iar Vica Ene şi Grigore Marinescu, trei ani, tot cu suspendare.

Dan Voiculescu a fost adus, vineri seară, la Penitenciarul Rahova, unde, după îndeplinirea formalităţilor, a fost încarcerat.

Tot la Rahova au fost duşi  şi ceilalţi şase condamnaţi la pedepse cu executare în acest dosar: Sorin Pantiş, Jean Cătălin Sandu, Corneliu Popa, Flavius Adrian Pop, Vlad Nicolae Săvulescu şi Gheorghe Mencinicopschi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 10 ani de închisoare cu executare pentru Dan Voiculescu în dosarul ICA.
 Vizualizări articol: 803 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
10 ani de închisoare cu executare pentru Dan Voiculescu în dosarul ICA5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cat sa mai rabdam abuzurile basalaului trimis de
( 9 aug 2014, 11:23:42
Cat de abject si odios este sistemul mafiot si mai ales securist creat de aceasta naparca criminala. Basalaul e anticomunist el e cu iue e cu Europa. Jagardeaua asta cordita a executat in stilul anilor 50 niste oameni nevinovati , le-a confiscat si averea si mai are nerusinarea sa se declare anticomunist ? PSD-ul sta cu limba-n gura si nu reactioneaza in nici un fel. Se asteapta si de data asta la alegeri sa castige pe spinarea altora.
1.1  RE: Cat sa mai rabdam abuzurile basalaului trimis de
( 9 aug 2014, 12:02:07
Mai întâi şi mai întâi, nea Gigi, ţi-o zic clar şi răspicat:
Hai sictir!
Basalaul a făcut treabă bună, iar mafioţii care fură statul (adică pe noi toţi) şi toţi cei care-i apără, încep să-şi primească răsplata care li se cuvine!
2.   Antena 3 trebuie sa existe trimis de
( 9 aug 2014, 12:00:17
Despre sentinta judecatorilor referitoare la pedepsele inculpatilor nu ma voi pronunta deoarece nu sunt specialist si nici nu cunosc dosarul.In schimb voi comenta despre confiscarea sediului Antena 3.Aparent sediul nu are legatura cu dosarul ICA.Se pare totusi ca acest sediu s-a construit pe baza unui imprumut girat cu terenurile luate de la ICA.In sfarsit,ideea este ca Antena 3 trebuie sa existe mai departe.Mass-media este garantul si aparatorul democratiei .Datorita mass-mediei societatea civila este informata despre abuzurile si actele de coruptie ale politicienilor.Posturile de televiziune de stiri trebuie sa existe si sa informeze.Si B!TV si Realitatea si Romania TV si Antena 3.Chiar daca au orientari politice diferite sau tocmai de aceea.Antena 3,cu sediu sau fara sediu,trebuie sa existe mai departe.Si sunt sigur ca va exista .
2.1  RE: Antena 3 trebuie sa existe trimis de
( 9 aug 2014, 12:06:30
Da, evident, Radu lu' Mama, că Antena3 va trebui să existe în continuare!!! Nu este nici o problemă în asta! Şi bunul Dumnezeu permite Răului să existe şi să se manifeste!
Înţelegi, nu-i aşa?
Doar că de acum înainte Antena1,2,3 şi celelalte televiziuni ale Varanului şi famigliei sale vor trebui să plătească chirii corecte la Stat (adică la toţi românii care au fost furaţi) pentru diminuarea prejudiciului!
Iar asta este foarte bine aşa!
2.2  RE: Antena 3 trebuie sa existe trimis de
( 9 aug 2014, 15:31:41
Don JIJI ..mare pacat ,ca taticul tau nu a stiut sa foloseasca un simplu prezervativ
3.   Antena 3 trebuie sa existe trimis de
( 9 aug 2014, 12:19:38
Acest titlu reprezinta o speranta si nu o certitudine.Ea nu va exista de la sine .Sa nu uitam ca cea mai mare dorinta a lui Basescu este sa se inchida acest post de televiziune.Sa nu uitam ca datorita acestui post fratele lui Basescu este in puscarie.Ideea este ca societatea civila trebuie sa-si doreasca ca acest post de televiziune alaturi de celelalte sa existe.Ele sunt chezasia democratiei .
4.   Dreptate trimis de
( 9 aug 2014, 12:43:26
sa facut in sfarsit dreptate.. totus ia dat putin 10 ani pentru 60.000000 de dolari, oricum felicitari justitiei
4.1  RE: Dreptate trimis de
( 9 aug 2014, 12:47:50
Se ajuta fetele intre ele , pardon loazele basiste. Care dreptate bey ? Justitia asta nu valoreaza nici cat o pereche de izmene rahatite.Halal justitie.
4.2  RE: Dreptate trimis de
( 9 aug 2014, 12:59:33
dute bey la somn si odihnesteti neuroni! si cand te trezesti o sa-ti amintesti ca dan voiculescu e un infractor ce a prejudiciat statu roman cu milioane de dolari.
4.3  RE: Dreptate trimis de
( 9 aug 2014, 13:12:00
Bey tiriplica nu gandesti nici cat un cocean de porumb.Prezenta ta aici pe forum e toxica si aduce prejudicii imense demnitatii si onestitatii omenilor zdraveni la cap.
4.4  RE: Dreptate trimis de
( 9 aug 2014, 13:20:20
=)) ...tocmai tu ți-ai găsit să spui asta.
A fost tare faza, m-a umflat râsul. rolling on the floor
4.5  RE: Dreptate trimis de
( 9 aug 2014, 14:18:01
Ciao,Stap !Cum merge treaba ?
4.6  RE: Dreptate trimis de
( 9 aug 2014, 14:23:14
Merge, e foarte ok, mă trecea un pishu nemaipomenit și tocmai am găsit o cioată putrezită unde să mă ușurez.
4.7  RE: Dreptate trimis de
( 9 aug 2014, 14:23:29
Ce sa ceri de la o gluga de coceni. Doar atat va duce capul pe voi loazele basiste platite din banii furati de la noi cei multi.Samteti niste toparlani fascisti.
4.8  RE: Dreptate trimis de
( 9 aug 2014, 14:26:33
Cam asta e nivelul marlanismului basist afisat in toata splendoarea de starpitura.
4.9  RE: Dreptate trimis de
( 9 aug 2014, 15:18:50
@4.10
Dă-i coordonatele cioatei lui Jijel căci sigur la toamnă va găsi o coșarcă de opintici de toată frumusețea.
4.10  RE: Dreptate trimis de
( 9 aug 2014, 15:43:46
Bey fantosa nici fileata al vostru nu face glume rasuflate de ghiorlan ca si tine. Ce sa ceri de la niste "simpatizanti" pe bani ai talharilor basisti care daca vor pot sa ia oricui din tara asta agoniseala de-o viata si sa-i si bage la bulau. TALHARILOR LA DRUMUL MARE
5.   Dreptate trimis de
( 9 aug 2014, 15:39:23
nu comentez sentinta, nu comentez nimic de inculpat, dau un exemplu:
daca eu cumpar de la stat o locuinta cu 20 lei si tu una cu 40.000 euro, ar fi corect raportul? ei, cam asta a facut stimabilul Voiculescu, a jefuit averea statului, acea firma cu toata averea ei:cladiri + zeci de mii de mp. de terenuri, pe nimic......
va convine? daca da, criticati in continuare regimul lui Basescu....
il felicit pe dl.Basescu pt. punerea in prim plan a justitiei.....
incep sa le tremure chilotii pe ei la toti baronii din toate judetele.....gata, au furat si au jefuit destul....
din cauza asta sufera sanatatea, invatamintul, toti, tinerii nu au locuri de munca.....jaful facut de acesti nemernici, au distrus tara....
5.1  RE: Dreptate trimis de
( 9 aug 2014, 15:48:57
Bey tanti clona ejti bucatica rupta din postacii basisti platiti pe bani furati din buzunarele romanilor simpli. Daca o sa va mearga cu talharia asta ve-ti transmite mesajul ca puteti talhari pe oricine din tara asta si puteti sa va cobori pana acolo incat sa jefuiti pana si pe un amarat cu bordei de chirpici. TALHARILOR LA DRUMUL MARE ce santeti voi talharilor.
6.   Comentariu trimis de
( 9 aug 2014, 16:19:39
o fi fost vinovat si voiculescu cu ceva ,nu a facut el milioanele de euro doar in mod cinstit dar aceasta mascarada de proces,cu zeci de termene in decursul a 9-10 ani si cu atatea termene stabilite in atat de scurt timp , pe timpul vacantei instantelor ,noaptea pana la ora 22,00 demonstreaza clar ca justitia nu este independenta , a executat niste ordine - clar de la Basescu .justitia , prin modul in care a actionat ,in loc sa pedepseasca un vinovat si acest lucru sa aiba efectepozitive in randul comunitatii ,a mai creeat o victima a sistemului basist.daca la tribunal voiculescu a primit 5 ani inchisoare acum a primit 10 pentru ca intre timp,datorita Antenei 3 ,fratele presedintelui este in puscarie.
7.   Am trait s-o vad si pe asta trimis de
( 9 aug 2014, 16:33:13
Iata ca exista o persoana ILONA care il ridica in slavi pe Basescu si-l face reformatorul justitiei.DNA s-a reformat datorita interventiei SUA si UE care nu si-au mai permis sa ai ba ca partener un stat mustind de coruptie.Cat despre basescu,regimul sau a fost unul din cele mai corupte regimuri de dupa 90.Iar el personal are trei dosare penale(FLOTA,casa din Mihaileanu,terenul lui Casuneanu plus mosia Nana,un frate in puscarie si un ginere cercetat penal.Astept cu mare nerabdare anul 2015 sa vad ce va hotara justitia referitor la Base.
8.   Lingaiii trimis de
( 9 aug 2014, 17:15:43
lasati infractorul sa ispaseasca pedeapsa pentru faradelegile lui.
9.   Dosarul Flota I trimis de
( 9 aug 2014, 19:51:19
130 de oameni cercetati, 80 de acuzati, niciun prejudiciu rezultat in urma vanzarii pe nimic a 16 nave. Dosarul „Flota” intra in galeria marilor fraude economice ale sfarsitului de secol XX. Era perioada in care Romania a iesit din „epoca de aur” si a intrat in „epoca tepelor”.La ora actuala, din toata flota romaneasca nu mai exista decat un munte de dosare penale care pluteste prin tribunalele patriei.
Revolutia din decembrie 1989, sau cum vreti sa-i spuneti, ne-a prins cu 286 de nave in stare de functionare, toate aflate in dotarea flotei maritime comerciale. Ele se aflau in administrarea fostei intreprinderi de stat Navrom Constanta. In topul mondial al flotelor comerciale Romania ocupa atunci locul 9.

10.   Dosarul Flota II trimis de
( 9 aug 2014, 19:52:47
Trebuie spus ca, din cele 286 de nave, cel putin 90 se aflau in diferite stadii de degradare, scoaterea lor din uz fiind mai mult decat recomandata. Raman, totusi, mai mult de 190 de nave maritime bune si foarte bune care au disparut fara urma. A existat si o ancheta penala, menita a face lumina in toata afacerea. S-a finalizat cu un dosar, celebru, „Flota” pe numele lui. Personajul principal era Traian Basescu, in calitatea sa de ministru al transporturilor in momentul in care navele au inceput sa intre in… „Triunghiul Bermudelor”. dosarul il acuza pe Traian Basescu de faptul ca, in 1991, in calitate de ministru al transporturilor, a semnat celebrul contract de asociere cu firma norvegiana „Klaveness” careia, practic, i-au fost vandute 16 nave maritime cu un dolar bucata. In urma acestui contract, partea romana s-a ales fara nave, dar si cu datorii de aproximativ 20 de milioane de dolari la o banca din Oslo. Concluzia este una trista pentru noi.Aproape 300 de nave au disparut, dar nimeni nu este vinovat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei