Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 mar 2014 - Anul XIX, nr. 72 (5581)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Metodă extremă pentru salvarea pacienţilor aflaţi în stare critică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru prima dată, medicii de la Spitalul Presbiterian din Pittsburgh vor folosi o tehnică de ultimă oră ca să salveze viaţa unor pacienţii aflaţi în stare foarte gravă.

Pacienţii vor fi aduşi în starea de „animaţie suspendată”, adică tot sângele le va fi scos din corp şi înlocuit cu o soluţie salină, ceea ce va opri aproape complet activitatea celulară.

Măsura va fi luată pentru a le da medicilor timpul necesar terminării operaţiei, fără ca viaţa pacientului să fie în pericol în acest timp. Tehnica se va aplica doar în cazul unor răni foarte grave, care altfel ar fi fatală pacientului.

Procedura este similară hipotermiei, care încetineşte metabolismul şi permite menţinerea pacientului în viaţă pentru mai mult timp.

Pentru a testa noua metodă, pacientul ideal ar fi, de exemplu, o persoană aflată în stop cardiac în urma unei răni provocate de un glonţ.

Soluţia salină va fi pompată spre inimă şi creier, ajungând apoi în tot corpul. Astfel, în momentul operaţiei, pacientul va fi practic în moarte clinică: nu va respira, nu va avea activitate cerebrală sau cardiacă. În această stare, celulele produc foarte puţină energie, putând astfel supravieţui câteva ore.

Medicii vor avea la dispoziţie aproximativ 2 ore pentru a opera pacientul şi pentru a înlocui soluţia salină cu sângele. Dacă totul va decurge bine, inima va putea fi repornită.

Procedura de animaţie suspendată a fost testată pe porci în anul 2002 şi unele animale au supravieţuit fără să aibă sechele în urma intervenţiei.

Ideea este totuşi contestată în cazul testării pe oameni. Aflat în stare foarte gravă, nici pacientul şi nici familia acestuia nu va avea timp să-şi dea acordul pentru tratamentul experimental.

Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente a aprobat însă această metodă, argumentând că oricum ea va fi testată doar pe pacienţi care nu ar supravieţui în alte condiţii.

Sursa: The Verge – Roxana RUSCIOR 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Metodă extremă pentru salvarea pacienţilor aflaţi în stare critică.
 Vizualizări articol: 1784 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Metodă extremă pentru salvarea pacienţilor aflaţi în stare critică5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei