Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 mar 2014 - Anul XIX, nr. 56 (5565)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Toxiinfecţie alimentară

Cinci persoane în spital, după ce au mâncat chiftele preparate în casă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toxiinfecție alimentară colectivă la Dumbrăveni, unde două familii au avut nevoie de asistenţă medicală, după ce au mâncat chiftele preparate în casă. Pacienţii sunt patru adulţi şi un copil, care duminică noapte au fost internaţi în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Suceava. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentului (DSVSA) au demarat anchete în acest caz.

Oamenii spun că li s-a făcut rău duminică, după ce au luat masa de prânz în familie, când au servit chiftele cu piure de cartofi. La câteva ore au început să apară şi primele semne de boală: greaţă, vărsături, diaree, dureri de cap şi musculare. Radu Apetre, în vârstă de 46 ani, povesteşte că mâncarea a fost pregătită în casă, de soţia sa, dar care nu a gustat deloc din ea. În schimb, el şi fiica sa în vârstă de 24 ani, fiul de 25 ani, nora de 23 ani şi nepoţelul de 2 ani au mâncat, iar la scurt timp li s-a făcut rău. Radu Apetre declară că, sâmbătă, a cumpărat carne tocată la caserole de la magazinul Superstar din cartierul Burdujeni al oraşului Suceava, din care soţia sa a preparat

duminică chiftelele. Bărbatul susţine că produsul se afla în termenul de garanţie, potrivit datelor înscrise pe ambalaj, însă este convins că acesta este alimentul care i-a băgat pe toţi în spital. După ce se va externa, Radu Apetre este hotărât să reclame cazul şi la Protecţia Consumatorului.

Potrivit medicilor infecţionişti, toţi cei cinci pacienţi au fost diagnosticaţi cu forme uşoare de toxiinfecţie alimentară, iar ieri dimineaţă o parte dintre ei au fost externaţi.

De cealaltă parte, reprezentanţii magazinului Superstar din Burdujeni neagă că ar fi vândut carne alterată. „Mă mir, niciodată n-am primit vreo reclamaţie”, afirmă vânzătoarea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci persoane în spital, după ce au mâncat chiftele preparate în casă.
 Vizualizări articol: 1412 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cinci persoane în spital, după ce au mâncat chiftele preparate în casă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei