Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 mar 2014 - Anul XIX, nr. 56 (5565)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Focar

Activitatea maternităţii de pe lângă Spitalul Rădăuţi se reia de mâine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Activitatea maternităţii Rădăuţi, unde evoluează un focar de infecţie cu stafilococ auriu, se reia de abia mâine. Măsura a fost dispusă de managerul spitalului din localitate, Dorin Tibeică, care a prelungit decizia de autosuspendare a activităţii din maternitate cu două zile, luni şi marţi, până când vor fi cunoscute rezultatele probelor microbiologice recoltate de inspectorii sanitari în urma dezinfecţiei generale din perioada 6-9 martie.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Adrian Popescu, a declarat ieri că primele teste, efectuate săptămâna trecută, au fost parţial necorespunzătoare, indicând prezenţa stafilococului auriu în mediul spitalicesc. Microbul a fost găsit pe câteva suprafeţe din maternitate – mese de naştere, clanţe ale uşilor, cearşafuri, balustrade, dar nu şi pe tegumentele personalului medico-sanitar.

Focarul de infecţie cu stafilococ auriu a izbucnit la maternitatea Rădăuţi la finele anului trecut şi s-a reactivat în data de 30 ianuarie. De atunci, nouă copii au fost contaminaţi, ultimul în data de 5 martie. Patru dintre bebeluşi prezentau forme grave de boală şi au fost reinternaţi în Spitalul Suceava. Ieri, un singur copil se mai afla în această unitate sanitară: nou-născutul depistat cu infecţie cu stafilococ auriu în data de 5 martie.

 

Maternitatea Rădăuţi a fost complet reabilitată anul trecut, iar în ianuarie 2014 a primit aviz sanitar de funcţionare

Managerul Dorin Tibeică susţine că spitalul pe care-l conduce implementează toate recomandările făcute de specialiştii în domeniu, în timp ce DSP Suceava anunţă monitorizarea în continuare a situaţiei din maternitate.

De menţionat că, potrivit unui Ordin din 5 februarie 2014 (nr. 50), privind aprobarea listei unităţilor sanitare cu paturi acreditate în cursul lui 2013, Spitalul Rădăuţi figurează la poziţia 37 printre cele 44 de unităţi spitaliceşti din ţară acreditate de Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor (CONAS).

Maternitatea Rădăuţi a fost complet reabilitată anul trecut, iar la începutul lunii ianuarie a acestui an a obţinut aviz sanitar de funcţionare din partea DSP, întrunind la acea dată toate condiţiile igienico-sanitare. De joi, după reapariţia cazurilor de infecţie cu stafilococ auriu în rândul bebeluşilor, nici o femeie nu mai este primită să nască în maternitatea de la Rădăuţi. Gravidele sunt orientate către Spitalul Suceava, în timp ce mămicile şi nou-născuţii care se mai aflau internaţi au fost externaţi treptat, pentru ca în maternitate să se poată face dezinfecţii generale. Maternitatea ar fi trebuit să-şi reia activitatea la parametrii obişnuiţi de ieri, însă managerul Dorin Tibeică a decis să aştepte şi rezultatele ultimelor teste, pentru a lua o decizie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activitatea maternităţii de pe lângă Spitalul Rădăuţi se reia de mâine.
 Vizualizări articol: 1061 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Activitatea maternităţii de pe lângă Spitalul Rădăuţi se reia de mâine0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei