Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 mar 2014 - Anul XIX, nr. 54 (5563)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În această săptămână

Urgențele Spitalului Suceava, aglomerate de copii cu viroze respiratorii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consultaţii pe bandă rulantă la Urgenţele Pediatrie din cadrul Spitalului Suceava, unde numărul copiilor cu viroze respiratorii s-a dublat în această săptămână. Zilnic, în jur de 40 de copii au avut nevoie de asistenţă medicală spitalicească după ce au răcit, mulţi dintre ei prezentând în acest context şi tulburări digestive. De luni şi până ieri dimineaţă, 84 dintre copiii ajunşi la Urgenţe au fost internaţi în secţia de boli infecţioase, pentru că se aflau în stare gravă, potrivit datelor furnizate de serviciul de statistică al unităţii sanitare.

Medicii spun că primăvara este sezonul propice pentru apariţia virozelor respiratorii însă, deocamdată, nu se poate vorbi de o epidemie. Potrivit doctorilor, copiii sunt mai predispuși la infecțiile virale respiratorii în special dacă stau în spații închise, precum în școală sau în grădiniță. Mâinile reprezintă o cale de transmitere frecventă a bolii în rândul copiilor prin contactul cu picăturile de salivă sau secrețiile nazale ce provin de la o persoană cu viroză de tract respirator. Importante pentru declanșarea acestor infecții sunt și situațiile în care copilul respiră aer cu picături de salivă sau secreții nazale de la persoane care sunt deja bolnave, mai spun medicii. Atunci când copilul își atinge ochii, nasul, gura, virusul pătrunde în tractul respirator și poate declanșa o nouă viroză.

Măsurile de precauţie constau în primul rând în evitarea contactului cu persoane care au viroze respiratorii, evitarea spațiilor aglomerate sau închise și, nu în ultimul rând, o igienă riguroasă a mâinilor prin spălare frecventă. Medicii le recomandă părinţilor să nu facă abuz de antibiotice, explicând că virozele respiratorii sunt în proporţie de 90% de origine virală şi nu răspund la tratamentul cu acest tip de medicamente. În cazul unei administrări excesive, există riscul ca în timp să se creeze rezistenţă, iar dacă vreodată organismul se confruntă cu suprainfecţii bacteriene, antibioticele nu îşi vor mai atinge scopul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Urgențele Spitalului Suceava, aglomerate de copii cu viroze respiratorii.
 Vizualizări articol: 1399 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Urgențele Spitalului Suceava, aglomerate de copii cu viroze respiratorii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei