Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 223 (5430)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Suplimentare de fonduri

Mai mulţi bani pentru pacienţii cu HIV/SIDA şi TBC

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fondurile alocate pacienţilor cu HIV/SIDA şi TBC din judeţ au fost suplimentate de Ministerul Sănătăţii cu suma de 863.000 lei, a anunţat ieri conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, care a informat că banii vor fi folosiţi pentru tratamentul bolnavilor în ultimul trimestru al anului. Responsabilii instituţiei au precizat că pentru pacienţii seropozitivi suplimentarea este de 721.000 lei, iar pentru pacienţii cu tuberculoză de 77.000 lei.

În trimestrele II şi III ale anului, bugetul alocat pe plan local pentru tratamentul bolnavilor de HIV/SIDA a fost de 2,250 milioane lei. În momentul de faţă, în judeţ, 155 de persoane seropozitive urmează un tratament cu antiretrovirale.

În acest an, medicii suceveni au descoperit 14 cazuri noi de HIV/SIDA, pacienţii fiind toţi adulţi. Tot în 2013, din cauza acestei maladii o persoană a decedat, în acest caz fiind vorba de un pacient diagnosticat anul trecut, când boala era avansată.

Conducerea DSP Suceava a mai informat ieri că în acest an nu s-au înregistrat deficienţe majore în ceea ce priveşte aprovizionarea cu medicamente pentru bolnavii de HIV/SIDA. „Sincopele apărute ocazional au fost determinate de  incapacitatea companiilor farmaceutice de a onora la timp comenzile. Rata supravieţuirii acestor pacienţi este foarte bună datorită terapiei foarte eficiente”, au subliniat responsabilii instituţiei.

 

Numărul pacienţilor cu tuberculoză rezistentă la medicamente este în creştere la nivelul judeţului

În trimestrele II şi III ale anului, bugetul alocat pe plan local pentru tratamentul bolnavilor de TBC a fost de 142.000 lei, ceea ce înseamnă „o finanţare la limită” pentru ultimul trimestru din an, spune conducerea DSP Suceava. Şi asta, deoarece în judeţ numărul pacienţilor cu tuberculoză rezistentă la medicamente este în creştere, aceşti bolnavi necesitând oaltă schemă de tratament, cu medicamente de ultimă generaţie,mult mai scumpe.

La această oră, în judeţ, 301 persoane sunt luate în evidenţă cu TBC şi urmează un tratament de specialitate. Din totalul bolnavilor, 11 suferă de tuberculoză rezistentă la medicamente.

De menţionat că suplimentarea de 863.000 lei a fost solicitată de Direcţia de Sănătate Publică Suceava pe baza datelor primite de la medicii coordonatori ai celor douăprogrameşi după redistribuirea unor bani de la programul de imunizare,  unde o parte din fonduri au rămas necheltuite.

Amintim că, de la 1 aprilie, coordonarea şi finanţarea programelor de HIV/SIDA şi TBC se face prin DSP.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai mulţi bani pentru pacienţii cu HIV/SIDA şi TBC.
 Vizualizări articol: 865 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Mai mulţi bani pentru pacienţii cu HIV/SIDA şi TBC5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei