Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 159 (5366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Îngrijorător

Câte o persoană pe zi, muşcată de şarpe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat de 48 de ani a ajuns miercuri seară la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, după ce a fost muşcat de un şarpe, acesta fiind al treilea caz din această săptămână, după ce luni şi marţi alte două persoane au fost îngrijite la unitatea sanitară suceveană în urma unor astfel de incidente.

Bărbatul de 48 de ani este originar din judeţul Braşov şi a fost muşcat de şarpe la Bălcăuţi, unde a devenit proprietarul unei case bătrâneşti pe care tocmai o amenaja. El a fost muşcat de piciorul drept de un şarpe care se ascundea în iarbă, chiar în curtea propriei gospodării. Victima a fost internată în secţia Medicală a Spitalului de Urgenţă Suceava, după ce medicii urgentişti i-au administrat serul antiviperin, evoluţia stării sale de sănătate fiind favorabilă.

Luni, o femeie de 33 de ani, din Suceviţa, care se afla într-o pădure din comuna Ulma, la cules de afine, a fost muşcată de un şarpe de gamba dreaptă. Marţi, un copil de 12 ani, din judeţul Botoşani, a fost muşcat de un şarpe în timp ce se afla împreună cu tatăl său în localitatea Moldoviţa. Minorul a fost muşcat de un deget de la mâna dreaptă în timp ce îl însoţea pe tatăl său la cosit, iar în urma acestui incident a fost internat într-o clinică de copii din Iaşi.

 

Spitalul Suceava şi-ar putea reface stocurile de-abia peste trei săptămâni

În ultimele două luni, numai la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava au fost înregistrate cinci cazuri de persoane muşcate de şarpe. În timp ce numărul pacienţilor creşte de la o zi la alta, medicii de la această unitate sanitară rămân fără dozele de ser antiviperin care se administrează obligatoriu la maxim patru ore de la muşcătură. Având în vedere multitudinea de cazuri, criza de ser antiviperin s-a adâncit în toate unităţile spitaliceşti din judeţ, condiţii în care Spitalul de Urgenţă Suceava nu mai are de unde împrumuta flacoanele necesare, aşa cum s-a întâmplat până acum.

Cea mai mare unitate sanitară suceveană a cerut ieri sprijinul unităţilor spitaliceşti din judeţele vecine pentru a-şi reface stocurile. „Colegii de la Iaşi ne-au promis că ne ajută şi cred că vom găsi aceeaşi înţelegere şi la cei din Botoşani, în caz de nevoie. La începutul sezonului cald, Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava a comandat la compania farmaceutică Unifarm zece flacoane de ser antiviperin, din care au fost livrate doar două. Sper ca în maxim trei săptămâni să sosească şi restul dozelor”, a declarat medicul urgentist Tiberius Brădăţan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câte o persoană pe zi, muşcată de şarpe.
 Vizualizări articol: 2144 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Câte o persoană pe zi, muşcată de şarpe3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei