Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 159 (5366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Suceava

Căldura a determinat înmulţirea cazurilor de conjunctivită

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul persoanelor cu conjunctivită este în creştere la nivelul judeţului, au informat ieri responsabili din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, care atrag atenţia că odată cu venirea caniculei se vor înregistra şi mai multe cazuri de acest gen. De la începutul anului, medicii suceveni au tratat sute de pacienţi cu conjunctivită, situaţia lunară a îmbolnăvirilor fiind următoarea: 48 de persoane în ianuarie, 68 în februarie, 126 în martie, 75 în aprilie, 105 în mai. Statisticile pe luna iunie nu au fost deocamdată finalizate, însă reprezentanţii DSP spun că numărul cazurilor de conjunctivită se va dovedi la fel de mare.

Tendinţa de creştere a îmbolnăvirilor prin conjunctivită se remarcă în toată ţara, motiv pentru care Ministerul Sănătăţii (MS) recomandă populaţiei să respecte sfatul medicilor oftalmologi şi regulile de prevenire a acestei afecţiuni. Într-un comunicat al instituţiei se precizează că una dintre sursele de infecţie este apa din piscină, ştranduri, lacuri, în care se pot găsi microorganisme precum bacterii, virusuri, paraziţi şi ciuperci.

„Pătrunzând în organism, acestea pot provoca o serie de infecţii, localizate cel mai frecvent la nivelul pielii, ochilor, urechilor şi tubului digestiv. Chiar şi în piscinele atent îngrijite există pericolul contractării anumitor infecţii, deoarece unii germeni sunt rezistenţi la produsele dezinfectante puse în apă”, explică specialiştii din Ministerul Sănătăţii.

 

Recomandări pentru prevenirea conjunctivitei

Pentru a evita apariţia conjunctivitei, medicii din cadrul MS recomandă respectarea cu stricteţe a regulilor de igienă, îndeosebi spălatul pe mâini cu săpun, cât mai des cu putinţă, pentru a se preveni potenţiale infecţii la nivelul ochilor cu bacterii şi virusuri. De asemenea, trebuie să se evite folosirea produselor cosmetice în exces sau a celor expirate, care pot deveni extrem de periculoase. Totodată, este necesar ca lentilele de contact să fie curăţate cu atenţie înainte şi după folosire, pentru a nu rămâne bacterii ataşate de ele.

„Nu este recomandat frecatul la ochi în caz de mâncărime, durere sau senzaţia unui corp străin, pentru a nu se infecta şi mai rău zona. În momentul în care infecţia a apărut deja, este indicat să se evite automedicaţia, iar persoana bolnavă să se adreseze imediat unui cabinet medical. De asemenea, dacă cineva din familie are conjunctivită nu se vor folosi aceleaşi aşternuturi şi prosoape cu persoana respectivă”, mai spun medicii.

În 2012, Direcţia de Sănătate Publică Suceava a contabilizat 1.201 cazuri de conjunctivită.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căldura a determinat înmulţirea cazurilor de conjunctivită.
 Vizualizări articol: 979 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Căldura a determinat înmulţirea cazurilor de conjunctivită0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei