Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 feb 2012 - Anul XVII, nr. 44 (4949)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boala parodontală netratată poate duce la infarct

Diferitele bacterii implicate în boala parodontală intră în circulaţia generală şi unele specii pot agrava ateroscleroza care duce în timp la apariţia infarctului de miocard, potrivit unui comunicat emis de o clinică stomatologică.

"Este foarte important să înţelegem faptul că bacteriile din boala parodontală pot trece în circulaţia generală şi pot afecta inima şi alte organe", spune doctorul Tudor Vaideanu, absolvent al Universităţii René Descartes - Paris şi membru al Societăţii franceze de parodontologie şi implantologie orală.

Boala parodontală este o afecţiune cronică care are drept cauză flora microbiană din cavitatea orală. Aceasta afectează structurile care menţin dintele sau se localizează pe arcadă: gingia, ligamentul parodontal şi osul alveolar.

Semnele incipiente ale bolii parodontale sunt sângerările şi retracţiile gingivale şi pe măsură ce boala progresează apar dureri, mobilitate dentară, deplasarea dinţilor şi în final pierderea acestora, dacă nici un tratament nu este aplicat.

Studiile au arătat că oamenii cu boală parodontală sunt de cel puţin două ori mai predispuşi la boală arterială coronariană care duce la infarct.

În cazul pacienţilor care suferă de diabet, boala parodontală duce la creşterea dificultăţii de controlare a glicemiei şi implicit la creşterea complicaţiilor specifice acestei boli.

De asemenea, bacteriile pot fi aspirate în plămâni şi pot cauza pneumonii.

La femeile însărcinate, boala parodontală poate duce la naşterea prematură şi la copii cu greutate inferioară limitelor normale. De aceea este foarte important ca femeile însărcinate să-şi facă o evaluare parodontală.

"Este foarte important să faceţi o evaluare parodontală o dată pe an şi să trataţi boala parodontală încă de la apariţia primelor semne, evitând astfel pierderea dinţilor, dar şi complicaţiile care pot afecta starea generală a organismului", mai spune doctorul Tudor Vaideanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boala parodontală netratată poate duce la infarct.
 Vizualizări articol: 436 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boala parodontală netratată poate duce la infarct0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei