Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 feb 2012 - Anul XVII, nr. 29 (4934)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un nou tratament contra cancerului de piele, aprobat în Statele Unite

Agenţia americană pentru medicamente (Food and Drug Administration/ FDA) a aprobat comercializarea medicamentului Erivedge (Vismodegib), produs de compania Genentech, parte a grupului elveţian Roche, pentru tratamentul contra celei mai curente forme de cancer de piele, relatează AFP.
Erivedge este destinat tratării pacienţilor adulţi al căror cancer de piele - carcinom bazocelular - este avansat, dar care nu sunt candidaţi potriviţi pentru o intervenţie chirurgicală sau pentru un tratament radiologic.
Acest medicament se adresează şi pacienţilor al căror cancer de piele s-a extins la alte părţi ale organismului (formând metastaze), se precizează în comunicatul emis de FDA.
Erivedge este primul tratament aprobat de FDA pentru a trata carcinoamele bazocelulare metastazate, a subliniat această agenţie federală americană, care a avizat favorabil acest medicament în urma unei proceduri accelerate, pentru ca pacienţii să îl poată folosi cât mai repede posibil.
Acest tip de cancer al pielii se dezvoltă cel mai adesea într-un ritm lent şi fără să cauzeze dureri. El apare frecvent în acele zone ale pielii care sunt expuse cu regularitate la lumina soarelui şi a altor surse de raze ultraviolete.
Erivedge se administrează sub forma unor comprimate, o dată pe zi, şi acţionează asupra unui mecanism molecular (Hedgehog) activ în cea mai mare parte a celulelor bazale canceroase. Aceste celule formează o membrană care separă derma de epiderma pielii.
Eficienţa medicamentului Erivedge a fost evaluată într-un singur studiu clinic, realizat pe 96 de pacienţi suferind de carcinom bazocelular localizat sau metastazat.
Efectele secundare constau mai ales în dureri musculare, spasme, căderea părului şi scădere în greutate, stare de greaţă, oboseală şi pierderea parţială a gustului, se afirmă în comunicatul emis de FDA.
Erivedge nu poate fi administrat femeilor însărcinate. Din acest motiv, medicamentul a fost autorizat doar cu tipărirea pe ambalaj a unui avertisment referitor la riscul potenţial de deces al fetusului sau de apariţie a unor importante malformaţii congenitale.
Cancerul bazocelular afectează circa 800.000 de persoane pe an în Statele Unite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un nou tratament contra cancerului de piele, aprobat în Statele Unite.
 Vizualizări articol: 648 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un nou tratament contra cancerului de piele, aprobat în Statele Unite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei