Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 iul 2011 - Anul XVI, nr. 176 (4774)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Suplimentele de zinc pot reduce cu până la 42% durata unei răceli

Suplimentele de zinc, administrate în doze suficient de mari, pot reduce cu până la 42% durata unei răceli, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Helsinki din Finlanda, informează dailymail.co.uk.

Potrivit publicaţiei britanice Daily Mail, oamenii de ştiinţă s-au apropiat şi mai mult de obţinerea unui leac eficient contra răcelii comune, noua descoperire fiind posibilă în urma unei descoperiri realizate în mod întâmplător, în urmă cu 30 de ani.

Savanţii finlandezi au analizat rezultatele oferite de 13 teste clinice care cercetau capacitatea tabletelor de zinc de a lupta eficient contra răcelilor. Trei dintre aceste teste au evidenţiat faptul că dozele zilnice de acetat de zinc mai mari de 75 de miligrame reduc durata răcelii, în medie, cu 42%.

Alte cinci teste, realizate cu alte tipuri de săruri de zinc, administrate zilnic în concentraţii mai mari de 75 de miligrame, produc o scurtare a duratei răcelilor cu circa 20%. Totuşi, cinci teste realizate cu săruri de zinc, administrate însă în cantităţi mai mici de 75 de miligrame, nu au niciun efect.

Medicii nu au descoperit nicio dovadă a faptului că tabletele de zinc, care se dizolvă încet în cavitatea bucală, ar putea să cauzeze efecte negative pe termen lung.

Zincul este important pentru sistemul imunitar, iar carenţele de zinc cresc riscul de apariţie a infecţiilor.

Ipoteza potrivit căreia zincul ar putea fi eficient contra răcelii a fost emisă după o descoperire realizată în mod accidental, la începutul anilor 1980. Medicii au observat că răceala de care suferea o fată în vârstă de trei ani, bolnavă de leucemie, a dispărut după ce pacienta a primit o pilulă de zinc. Pacienta a preferat să o lase să se dizolve în cavitatea bucală, în loc să o înghită.

De atunci, multe studii au analizat efectul pe care îl are zincul asupra răcelilor comune, însă rezultatele au fost neconcludente.

Autorii noului studiu afirmă că aceste rezultate au fost neconcludente din cauza folosirii unor doze diferite de zinc.

Studiul, coordonat de medicul Harri Hemila de la Universitatea Helsinki din Finlanda, a fost publicat în Open Respiratory Medicine Journal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suplimentele de zinc pot reduce cu până la 42% durata unei răceli.
 Vizualizări articol: 443 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Suplimentele de zinc pot reduce cu până la 42% durata unei răceli5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei