Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 iul 2011 - Anul XVI, nr. 176 (4774)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Românii au cea mai lungă săptămână de lucru din UE, peste germani sau britanici

Angajaţii cu normă întreagă din România au lucrat anul trecut 41,3 ore pe săptămână, cel mai ridicat nivel din UE, unde media este de 39,7 ore, şi mai mult decât în ţări precum Germania sau Marea Britanie, în timp ce la polul opus se situează finlandezii, cu 37,8 ore pe săptămână.

România este urmată de Luxemburg (40,8 ore), Marea Britanie, Polonia, Germania şi Bulgaria (toate patru cu 40,5 de ore), respectiv Estonia şi Cehia (ambele 40,4 ore).

În România, săptămâna de lucru normală negociată colectiv a fost de 40 de ore anul trecut, maxim în UE, la egalitate cu Bulgaria, Estonia, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia şi Slovenia. Cea mai redusă săptămână de lucru negociată colectiv a fost cea din Franţa, de 35,6 ore, potrivit unui raport al Fundaţiei Europene pentru Îmbunătăţirea Condiţiilor de Muncă şi Viaţă (Eurofound).

Limita maximă legală pentru o săptămână de lucru în România a fost anul trecut 48 de ore, maxim în UE, alături de alte 15 state. Minimul este înregistrat în Belgia, de 38 de ore.

În privinţa concediului mediu anual plătit, stabilit prin negocieri colective, România, cu 21 de zile, se situează la coada unui clasament format din 14 state UE pentru care sunt disponibile informaţii. Cipru şi Estonia, cu 20 de zile fiecare, ocupă ultima poziţie. De cele mai multe zile plătite de concediu beneficiază danezii şi germanii (câte 30 de zile).

Românii au ocupat primul loc în spaţiul comunitar şi în privinţa numărului anual de ore de muncă acceptate prin negocieri colective, cu 1.864 ore, urmaţi de polonezi (1.865 ore), bulgari, estoni, unguri şi sloveni (1.848 ore). Germania (1658,8 ore), Danemarca (1.628) şi Franţa (1.602,6) ocupă ultimele locuri. În UE o persoană lucrează anual, în medie, 1.714,9 ore.

La numărul de sărbători legale, România a fost anul trecut pe penultima poziţie în UE, cu şase zile. Doar Olanda a avut mai puţine sărbători legale decât România, respectiv cinci. Cel mai mare număr de sărbători este înregistrat în Spania (14), urmată de Malta, Slovacia şi Cipru (toate cu 13 zile). Media la nivelul Uniunii este de 9,6 zile de sărbători legale anual.

Eurofound este un organism comunitar înfiinţat în 1975 de Consiliul European, pentru a contribui la planificarea şi proiectarea unor condiţii mai bune de sviaţă şi muncă în Europa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Românii au cea mai lungă săptămână de lucru din UE, peste germani sau britanici.
 Vizualizări articol: 766 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Românii au cea mai lungă săptămână de lucru din UE, peste germani sau britanici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Haha trimis de
(28 iul 2011, 15:51:22
pai romanul munceste frate si fara bani. si nu e o gluma pentru ca daca ne-ar deranja faptul ca muncim mult pe bani putini am spune ceva dar nu pe la crasme sau colturi de bloc.
oricum suntem un popor lenes va spun eu sigur exceptand acei cativa romani care chiar lucreaza restul sunt niste lenesi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei