Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 iul 2011 - Anul XVI, nr. 176 (4774)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Alertă la DSP

Apă plată contaminată cu materii fecale, comercializată în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Inspectori sanitari ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au descins în această săptămână la un hipermarket din municipiul Suceava, unde, după informaţiile primite, se comercializa apă plată contaminată cu materii fecale. Toată cantitatea de apă plată suspectă, găsită la faţa locului de responsabilii instituţiei veniţi în control, a fost scoasă de la vânzare.

Inspectorii DSP au fost avertizaţi, prin sistemul propriu de alertă, asupra riscului pe care îl reprezenta pentru sănătatea cumpărătorilor apa plată pusă în vânzare de hipermarketul sucevean.

Directorul DSP, dr. Ludovic Abiţei, a arătat ieri că este vorba de apă plată Devin, din Bulgaria, comercializată în bidoane de şapte litri, în total 99 de bucăţi. “Potrivit avertismentului, apa plată nu corespundea din punct de vedere bacteriologic, existând riscul de îmbolnăvire a consumatorilor”, a explicat medicul.

 

Risc de apariţie a unor infecţii grave, pentru consumatori

Concret, apa plată ar fi conţinut bacilli coliformi de origine fecaloid menajeră, E.Coli şi pseudomonas aeruginosa, care pot cauza infecţii serioase.

Inspectorii care au întreprins verificările au mai reuşit să găsească 56 de bidoane din totalul de 99, pe care reprezentanţii hipermarketului le retrăseseră deja de la vânzare şi le depozitaseră într-o magazie, cu intenţia de a le returna societăţii de la care le-au achiziţionat.

“Am constatat că ştiau de pericolul pentru sănătate pe care îl reprezenta apa, fiind probabil informaţi de firma importatoare, care, în urma unor analize, sesizase problema. Am interzis comercializarea lor şi am luat probe de apă, pe care le analizăm acum în laboratoarele noastre. Alerta viza un anumit lot, cu termen de expirare a produsului în data de 29 martie 2012. Noi am găsit dintr-un alt lot, cu valabilitate până pe 31 mai 2012, dar, fiind vorba de date apropiate, am interzis vânzarea şi am luat probe”, a punctat dr. Ludovic Abiţei.

 

Apa plată cu probleme, vândută şi unui magazin din Botoşani

Medicul a adăugat că, până la lansarea avertismentului, o parte din apa plată cu probleme fusese vândută de hipermarketul respectiv unei societăţi din Suceava. Un număr de zece bidoane de apă plată, bănuită că ar fi necorespunzătoare bacteriologic, au ajuns între timp la un magazin din Botoşani.

Ieri, inspectorii DSP Suceava urmau să ia legătura cu colegii din judeţul vecin, pentru a-i informa asupra riscului pe care l-ar putea reprezenta acest produs.

Rezultatele investigaţiilor de laborator derulate de DSP pe probele de apă recoltate vor fi cunoscute cel mai târziu luni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apă plată contaminată cu materii fecale, comercializată în Suceava.
 Vizualizări articol: 7359 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 12 voturi
Apă plată contaminată cu materii fecale, comercializată în Suceava4.3512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Firma trimis de
(28 iul 2011, 11:40:03
De ce nu specificati despre ce apa e vorba si la care hipermarket s-a gasit?
Poate am cumparat deja si o vom consuma nefiind informati.
1.1  RE: Firma trimis de
(28 iul 2011, 14:42:46
Directorul DSP, dr. Ludovic Abiţei, a arătat ieri că este vorba de apă plată !!! DEVIN !!!, din Bulgaria, comercializată în bidoane de şapte litri, în total 99 de bucăţi.
1.2  RE: Firma trimis de
(28 iul 2011, 20:39:38
aceasta apa DIVIN se gaseste in carrfoure si real ...
1.3  RE: Firma trimis de
(28 iul 2011, 20:46:25
DUPA CE AM ASCULTAT STIREA .. ESTE VORBA DE MAGAZINUL SELGROS
2.   Comentariu trimis de
(28 iul 2011, 11:57:22
si dai la bebelusi apa plata .....
3.   NU INTELEG ROLUL ARTICOLUL!!! trimis de
(28 iul 2011, 11:58:11
Eu ce sa inteleg din articol?! Ca ati dat un tel la supermarket si in schimbul unei sponsorizari nu-i specificat acesta si apa?... Nu se stie hipermarketul si nici apa... na atunci care-i articolul? Probabil o fi aia din Kaufland calitate Kaufland!..

Pentru cetateni articolul este degeaba! Na voi poate ati scos ceva...
3.1  RE: NU INTELEG ROLUL ARTICOLUL!!! trimis de
(28 iul 2011, 20:40:56
NU SE GASESTE IN KAUFLAND,
4.   SVF trimis de
(28 iul 2011, 12:07:53
un articol de c*a*c*a*t in conditiile in care informatiile sunt ...palide rau. Poate eu chiar am apa aia in frigider dar pentru ca dna Cristina Rusu nu specifica despre ce apa este vorba, e degeaba.
5.   Cam partinitor articolul trimis de
(28 iul 2011, 12:16:56
Numele apei minerale este totusi specificat: "apă plată Devin, din Bulgaria, comercializată în bidoane de şapte litri".

De ce nu ne spuneti si numele hipermarketului? Cand sunt prinse hipermarketurile in offside le cam tineti partea dar cand sunt ei in avantaj nu va jenati sa le dati numele. Uite cateva titluri din monitorul de suceava: "Prins la furat în Kaufland", "Încă un hoţ prins la Kaufland", "A furat aproape 400 de baterii din Kaufland", "Băcăuan prins la furat în Kaufland", "Hoţ de caşcaval, prins la Kaufland", "Un fost şi un actual angajat de la Kaufland, prinşi că furau bunuri din magazin"
6.   O fi fost cu dedicatie??? trimis de
(28 iul 2011, 13:23:58
Daca romanii si-au batut joc de litoral si Bulgaria a fost preferata in fata noastra ca loc de petrecere a concediului, de ce nu si-ar permite sa trimita si apa plata care contine materii fecale? Este o reclama la o apa care spune ca "esti ceea ce bei". In atentia "prietenilor" mei, care comenteaza aici !!! Nu beau apa decat de la fantana, dupa ce o fierb. Prefer berea si sucurile naturale pe care mi le prepar in casa.winking
O zi buna tuturor.
7.   Cititi cu atentie, oameni buni!! trimis de
(28 iul 2011, 13:33:25
Dragilor, va rescriu un pasaj din articol: "Directorul DSP, dr. Ludovic Abiţei, a arătat ieri că este vorba de apă plată Devin, din Bulgaria"..... Deci, nu conteaza hipermarketul, cat produsul, caci pe ala il consumati. Asa ca, daca tot sunteti atat de dornici sa stiti ce si cum, cititi cu atentie articolul!!
8.   Rahat ambalat..... trimis de
(28 iul 2011, 13:45:18
daca romanii merg in bulgaria la plaja dc sa ramana ei cu rahatul acolo???l-au diluat,l-au ambalat si l-au expediat inapoi la romani.izvoarele noastre de ape naturale stau in paragina si noi cumparam rahatul bulgarilor.vorba lui badea:TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL.oare au tras-o cu vidanja direct de pe canalizare? caci vad ca scrie si faptul ca,contine si urme de rugina.halal tara de rahat avem mai vrem sa nu ne faca strainii in toate felurile.....
9.   MONITORILOR ! trimis de
(28 iul 2011, 13:53:20
Sunteti aiurea !!!
10.   Oftalmolog trimis de
(28 iul 2011, 14:26:53
Aia care zic ca nu e mentionata marca, bai voi chiar nu vedeti? Scrie clar in articol.
11.   Remember trimis de
(28 iul 2011, 14:57:50
In C-lung M.s-a consumat apa cu fecale si metale grele pete 15 ani de zile.Multi consumatori nici nu mai exista.D-zeu sa-i ierte.
Cei ce au ,,comis''aductiunea FD. MOLD - C-LUNG M. cit si cei ce au vindut ,,nectarul'', tac precum fostii consumatori
Statia de ,,epurare'' P.Bodnarenko din F.M. poate fi loc de pelerinaj in amintirea victimelor.
Bine spunea cineva,ca niste asasini sint inca in libertate.Temporar ,speram!
12.   'DEVIN' unii jurnalisti tampiti ? trimis de
(28 iul 2011, 17:30:16
Întrucât apa cu pricina se numeşte ''DEVIN'',''jurnalista'' lui peste şi alţii de ţeapă ei ,''DEVIN'' automat mari consumatori de kko,ptr a nu supăra şeful şi a nu riscă un proces cu hipermarketul,omit să scrie locaţia. Mai există însă o varianta în a uita să specifici magazinul şi acesta ar putea fi următoarea: Cristina ''jurnalista'' lui peste,a consumat multă apa Devin infestata cu fecale ,H2O ce provoacă amnezii la comandă şefului.Cum la noi în Romanica ''tonomatele '' sunt mari consumatori de  ☭  , câte 2 litri de ''DEVIN'' ptr barbara nu ar strica.
13.   Comentariu trimis de
(28 iul 2011, 18:46:27
apa de berchisesti,etichetata DEVIN.o vinde cine vrea.........
14.   Devin trimis de
(28 iul 2011, 19:44:38
Sunteti culmea, adica voi credeti ca mai conteaza numele magazinului? Poate apa o fi buna daca e luata din alta parte, nu?

@SIMONSIKA Pentru bebelusi (si nu numai) incearca apa plata "Herculane", o gasesti in toate hipermarketurile.
15.   S-a intamplat si la brasov.. trimis de
(28 iul 2011, 22:46:39
pana la urma s-a aflat ca e vorba de kaufland..nah..aici nu stiu care e treaba dar ma indoiesc sa mai faca astia greseli din astea si in alta parte
16.   Snobi trimis de
(29 iul 2011, 09:26:00
Nu mai puteti fara apa plata, unde ati crescut ?Daca citeati articolele de anul trecut ati fi observat ca apa plata este cea mai infectata, dar de, daca nu sunt la moda nu pot trai, si ne mai plangem ca e greu de trait.
17.   La Dorna trimis de
(29 iul 2011, 11:06:31
Apa care curge pe teava de la Berchisesti este cea mai buna. O fierbeti si o dati si la bebelusi. Nu va mai spargeti in figuri cu apa plata adusa de cine stie unde. Si daca vreti neaparat apa plata, luati Dorna - the best ever.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei