Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mai 2011 - Anul XVI, nr. 121 (4719)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Obezitatea duce la micşorarea creierului!

Obezitatea sau chiar depăşirea cu puţin a greutăţii normale are efecte devastatoare pentru creier. Nu numai că alterează structura fizică a acestuia, provocând pierderi de memorie şi un risc crescut de demenţă, însă poate îmbătrâni prematur materia cenuşie.

Obezitatea poate afecta modul în care gândim, afectând judecata şi făcându-ne să poftim la şi mai multe alimente calorice. În concluzie, căutăm un aliment aşa cum dependenţii de droguri au nevoie de narcotice, scrie dailymail.co.uk.

Nu doar creierul persoanelor obeze este afectat, ci şi cel al persoanelor care depăşesc greutatea normală cu puţin.

"Problema este că de-a lungul timpului am ajuns să privim alimentele dulci şi grase ca fiind atrăgătoare, deoarece în perioadele de foamete şi lipsă de alimente acestea erau salvatoare. Acum sunt la dispoziţia noastră oricând, şi de aceea am devenit atât de graşi", spune medicul endocrinolog Tony Goldstone.

Cercetătorii de la Institutul Karolinska din Suedia au dezvăluit că riscul demenţei la vârsta adultă este cu 71% mai mare la persoanele supraponderale şi de patru ori mai mare la persoanele care au fost obeze la vârsta mijlocie. Problema este grăsimea, care duce la micşorarea creierului.

"Ştim că o dietă plină de grăsimi colmatează arterele şi este dăunătoare pentru inimă, însă acest tip de alimentaţie are acelaşi efect şi pentru vasele de sânge din creier", a declarat Paul Thompson, profesor de neurologie la Universitatea din Los Angeles.

Cercetătorii au descoperit că persoanele supraponderale şi obeze au creierul de patru până la opt ori mai mic decât persoanele care au o greutate normală.

"Acest lucru se întâmplă deoarece sângele nu poate ajunge cu uşurinţă la creier, celulele mor, iar efectul este îmbătrânirea prematură a creierului. O persoană pierde în medie 0.5% din creier în fiecare an. Persoanele obeze pierd însă până la 8% din creier, aşa că îmbătrânesc cu 16 ani. Acest lucru nu te omoară, însă este observabil. Zonele afectate de micşorarea creierului sunt cele responsabile cu raţionamentul şi procesarea amintirilor pe termen lung"", spune Paul Thompson.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Obezitatea duce la micşorarea creierului!.
 Vizualizări articol: 455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Obezitatea duce la micşorarea creierului!3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Inexactitate trimis de
(25 mai 2011, 12:14:39
"Cercetătorii au descoperit că persoanele supraponderale şi obeze au creierul de patru până la opt ori mai mic decât persoanele care au o greutate normală."

Nu cred o iota din citatul de mai sus. Verificati-va sursele ! E aberanthappy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei