Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mai 2011 - Anul XVI, nr. 121 (4719)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Câtă carne avem voie să mâncăm pentru a nu ne îmbolnăvi

Experţii care studiază cancerul au emis un nou avertisment referitor la consuml de carne roşie şi procesată. Fundaţia Mondială de Cercetare a Cancerului (World Cancer Research Fund) sfătuieşte oamenii să limiteze consumul de carne roşie, cum ar fi cea de vită, porc sau miel şi să evite produsele procesate, precum şunca şi salamul.

Au fost descoperite probe convingătoare conform cărora aceste tipuri de carne cresc riscul îmbolnăvirii de cancer intestinal, ceea ce înseamnă că oamenii trebuie să reducă cantitatea de astfel de carne pe care o consumă, scrie guardian.co.uk.

Fundaţia a început în 2007 o dezbatere globală şi a publicat un studiu care a identificat carnea drept un factor de risc pentru diferite forme de cancer.

Experţii recomandă limitarea consumului de carne roşie la 500 de grame pe săptămână (greutatea după preparare) - echivalentul a cinci sau şase porţii medii de friptură de vită, miel sau porc - şi evitarea cărnii procesate.

Aproximativ 36.000 de britanici se îmbolnăvesc de cancer intestinal în fiecare an, iar 16.500 mor din cauza acestei boli. Cancerul intestinal este tipul de cancer cu rata cea mai mare a mortalităţii în Marea Britanie, după cel pulmonar. Aproximativ 17.000 de îmbolnăviri (43%) ar putea fi prevenite dacă oamenii ar mânca mai puţină carne roşie şi mai multe fibre, dacă ar bea mai puţin şi ar face sport, spun cercetătorii.

Astfel, oamenii care mănâncă peste 90 de grame de carne roşie pe zi ar trebui să reducă cantitatea la 70 de grame, ceea ce înseamnă trei felii de şuncă sau doi burgeri de vită. De asemenea, se recomandă consumul de alimente ce conţin fibre, cum ar fi cereale integrale, fructe şi legume. Laptele, usturoiul şi suplimentele alimentare ce conţin calciu ar putea reduce riscul îmbolnăvirii, spun experţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câtă carne avem voie să mâncăm pentru a nu ne îmbolnăvi.
 Vizualizări articol: 581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Câtă carne avem voie să mâncăm pentru a nu ne îmbolnăvi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei