Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 ian 2011 - Anul XVI, nr. 24 (4622)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Extractul de laptele cucului, eficient împotriva cancerului de piele

Extractul de laptele cucului, o plantă obişnuită care creşte pe marginea drumului şi în aproape toate grădinile din zonele cu climă temperată, s-a dovedit deosebit de eficient împotriva cancerului de piele, informează dailymail.co.uk.

Acest extract este eficient împotriva tipurilor de cancer nemelanomatos, care afectează sute de mii de britanici în fiecare an. Aceste leziuni ale pielii sunt provocate de expunerea excesivă la soare şi, deşi nu sunt fatale, pot lăsa urme permanente, desfigurante, dacă nu sunt tratate.

Laptele cucului este o plantă utilizată de multe sute de ani de medicina populară pentru a trata o serie de afecţiuni şi maladii, precum negii, astmul şi diverse tipuri de cancer.

Recent, însă, câţiva medici din Australia au efectuat pentru prima oară în istorie un studiu clinic ce a avut la bază extractul de Euphorbia peplus, o plantă din aceeaşi familie cu laptele cucului, care creşte în aproape toate grădinile din zonele cu climă temperată.

Studiul a fost efectuat pe 36 de pacienţi care aveau în total 48 de leziuni de tip nemelanomatos - carcinom bazal celular (basal cell carcinoma/ BCC), carcinom celular scuamos (squamos cell carcinoma/ SCC) şi carcinom intraepitalial (intraepidermanl carcinoma/ IEC). Toate aceste tipuri de cancer produc leziuni în stratul exterior al pielii.

Cei 36 de voluntari erau pacienţi care fie nu au reacţionat la tratamentele convenţionale (inclusiv operaţie), fie au refuzat operaţia, fie nu puteau fi operaţi din cauza vârstei.

Pacienţii au fost trataţi o dată pe zi, timp de trei zile consecutive, de un medic oncolog, care a aplicat deasupra fiecărei leziuni cutanate un bandaj impregnat cu extrac de Euphorbia peplus.

Rezultatele iniţiale s-au dovedit a fi impresionante, au declarat autorii acestui studiu, publicat recent în British Journal of Dermatology.

După o lună, 41 dintre cele 48 de leziuni canceroase au dispărut complet. Pacienţii care mai aveau după cele trei zile câteva leziuni au fost incluşi într-o a doua şedinţă de tratament cu Euphorbia peplus. La 15 luni de la tratament, două treimi dintre cele 48 de leziuni canceroase dispăruseră complet.

În cazul celor trei tipuri de cancer de piele testate, rata de vindecare completă a fost de 75% pentru leziunile IEC, de 57% pentru leziunile BCC şi de 50% pentru leziunile SCC.

Efectele secundare au fost minime: 43% dintre pacienţi nu au acuzat niciun fel de durere după încheierea tratamentului, doar 14% dintre pacienţi au acuzat dureri moderate şi un singur pacient a acuzat dureri severe, care au fost însă de scurtă durată.

În toate cazurile de vindecare completă a leziunilor, pielea pacienţilor s-a regenerat pe cale naturală, fără a produce cicatrice.

Cercetătorii, medici la diverse clinici din oraşul australian Brisbane, atribuie potenţialul miraculos al plantei Euphorbia peplus ingredientului activ Ingenol mebutate, a cărui capacitate de a distruge celulele tumorale a fost deja dovedită în cadrul unor teste anterioare.

Savanţii britanici au declarat că este nevoie de o serie de studii suplimentare înainte de a comercializa un medicament obţinut din laptele cucului, iar oamenii nu trebuie să încerce să se trateze singuri, deoarece extractul din această plantă este toxic şi are efecte iritante asupra ochilor.

Peste 76.500 de persoane sunt diagnosticate în fiecare an în Marea Britanie cu cancer nemelanomatos, iar 90% dintre aceste cazuri sunt provocate de expunerea excesivă la razele ultraviolete.

Leziunile cutanate apar de regulă în zonele corpului care sunt cel mai expuse la soare - cap, gât, urechi, umeri şi antebraţe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Extractul de laptele cucului, eficient împotriva cancerului de piele.
 Vizualizări articol: 1671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Extractul de laptele cucului, eficient împotriva cancerului de piele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebare trimis de
(31 ian 2011, 17:42:04
ma intreb si eu asa : cine o fi muls cucul?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei